21 okt HJEM FRA HAMAR SOM SLAKT

Vi hadde mye å revansjere i kveldens oppgjør mot Storhamar. Semifinale-tapet forrige sesong er selvsagt ikke glemt, men også 1-7 hjemme i Askerhallen er noe som er friskt i minnet. Selv om Storhamar ikke har vært spesielt gode på hjemmeis i år, er CC Amfi ingen lett arena å skulle hente hjem poeng fra. Og nettopp det skulle våre få smertelig erfare i kveld.

 

VERST TENKELIGE START
Det ble en verst tenkelig start på kampen for vår del i CC Amfi i kveld. Allerede etter drøye fem minutters spill ledet hjemmelaget 2-0, og vi fikk ikke registrert ett eneste skudd på mål i løpet av de første 7 minuttene av kampen. Etter 7.37 får vi mulighet i Power Play etter at Viktor Granholt ble slashet av Storhamars spiller nummer 91, Zettergren, og Mats Frøshaug får en kjempesjanse på så godt som åpent mål, men setter pucken i stolpen – og heller ikke det telles som skudd på mål. Først etter 9.47 fikk vi registrert vårt første skudd på mål, og det er selvsagt ikke godt nok.

 

43149645480_d72ecee5d9_c

Kyle Bonis får det ikke til å stemme om dagen

 

Vi jobber oss heldigvis mer og mer inn i kampen, og rett etter det som burde vært en utvisning på Storhamars Jens Jakobs, er det Henrik Ødegaard som banker pucken mot Storhamars mål, og Mats Frøshaug er på plass og setter den i mål på backhand. Samme Ødegaard må sette seg i to minutter for tripping drøye minuttet senere, men hjemmelaget greier ikke å utnytte overtallet. Helt på tampen av perioden får Kyle Bonis en kjempesjanse alene foran Storhamars keeper, men greier ikke å overliste 21-åringen Jonas Strand i Storhamar-buret. Etter en god start på sesongen har det nå stoppet opp for canadieren, som bare kan vise til ett mål (mot Ringerike) på de siste syv kampene.

Skuddstatistikken i perioden viste 9-9, og på stillingen 2-1 var vi absolutt med i kampen.

 

SVÆRT NÆRE UTLIGNING
Andre periode var bare minuttet gammelt da Bonis igjen kommer til en kjempesjanse. Men Kyle har som sagt ikke flyten om dagen, og skuddet går rett i magen på Strand. Så går det bare et halvt minutt før Storhamar kommer tre mot to, pucken blir lagt på mål og bursdagsgutten Max Krogdahl er uheldig og får pucken på seg og den triller i mål bak Dahlberg. Dermed var det igjen en to-måls ledelse til hjemmelaget, og vi måtte jage flere mål.

59ViktorGranholm

Rekka med Kristiansen, Lystad Jacobsen og Granholm har ikke fått i gang produksjonen denne sesongen, men etter 7.41 av midtperioden spiller trekløveret pen hockey. “Lysse” finner “Grana” alene foran mål, og Viktor kan banke inn sitt 4. mål for sesongen. Drøye minuttet senere er det Garreth Thompson som får en kjempesjanse, men den ellers så sikre amerikaneren får ikke omsatt sjansen i mål. Storhamars Robin Dahlstrøm må ut i 2 minutter for å holde Thompsons kølle, men nok en gang spiller vi i overtall uten å finne veien til mål. Vi produserer imidlertid store sjanser i perioden, og en utligning hadde absolutt ikke vært ufortjent!

Cato Cocozza og Martin Rønnild tar en liten dans i rundvant og Cato blir belønnet med en 2+2-minutters utvisning, mens Rønnild får kun 2 minutter. Storhamar etablerer seg i vår sone i sitt overtallsspill, men blir tvunget til å spille rundt Dahlberg etter et solid boxplay fra vår side.

Vi har flere gode sjanser utover i perioden, og rekka med Medby, Thompson og Frøshaug viser igjen gode takter. Men Thompson greier ikke å få pucken over loffene til Strand etter en kjempesjanse som absolutt burde vært omsatt i scoring.

Med drøye fire minutter igjen av midtperioden går vår kaptein, Anders Bastiansen, litt for hardt inn i ryggen på en Storhamar-spiller og pådrar seg en 2+10 minutters utvisning for boarding. I det påfølgende overtallet greier Storhamar for første gang i kveld å score i overtall, og dermed er det nok en gang to-måls ledelse til hjemmelaget. Med under to minutter igjen å spille er det tidligere Frisk-spiller Robin Dahlstrøm som blir servert av GET-ligaens beste poengplukker, Patrick Thoresen, og dermed leder hjemmelaget 5-2 før lagene går til andre pause. Igjen en jevn skuddstatistikk (10-10) i en periode hvor hjemmelaget viste seg som mer effektive enn oss. Fem mål “i sekken” på 19 skudd er uvant kost for Nicklas Dahlberg, men mye av skylden må nok utespillerne ta.

 

RENNER INN BAKLENGSMÅL – OG UTVISNINGER
Tredje periode starter med en kjempesjanse for Mats Frøshaug, men nok en gang er Storhamar heldige og holder pucken ute av eget mål. Også hjemmelaget er farlige frempå, men vi greier å rydde opp i egen sone. Vi går offensivt til verks, noe som åpner for Storhamars offensive spillere. Igjen er det Dahlstrøm som utnytter et elendig oppspill fra vår side, og med 6-2 ser kampen kjørt ut for vår del. Dahlberg er med rette oppgitt over lagets innsats, for det rotes i overkant mye av våre utespillere, som gjør det svært vanskelig for vår ellers så solide sisteskanse.

 

Henrik Ødegaard

Henrik Ødegaard måtte gå i garderoben etter 5 + video for slashing

 

Etter hvert pådrar vi oss flere utvisninger, og først må Granholm sette seg for høy kølle – og så må Henrik Ødegaard forlate isen etter 5 + video for slashing. I det påfølgende 3 mot 5 er det bare kjempespill fra NIcklas Dahlbergs side som gjør at det fortsatt sto 6-2, men det er selvsagt hardt å skulle stå i mot i undertall i fem minutter. Vi får en stor sjanse ved kontring fra Granholm som er nære å finne Petter Kristiansen foran mål, men uten å lykkes. Lykkes gjør imidlertid hjemmelagets Mikael Zettergren. Han får finsikte og kan hamre inn 7-2 til hjemmelaget.

ScottHillman

Mye å jobbe med for Scott

Mikael Dokken og Christian Kåsastul får begge 5 minutters utvisning for roughing, og må dermed gå i garderoben. Samtidig får Anders Bastiansen 2 minutter for slashing, Med 9 sekunder får også Mikkel Christiansen marsjordre, og dette er vel symptomatisk for hva laget føler etter nok en gang å ha blitt overkjørt resultatmessig av Storhamar. Etter å ha spilt jevnt i to perioder (skuddstatistikk 19-19) rakner det fullstendig for våre, og taper siste periode 2-0 med en skuddstatistikk på 16-3 i en periode hvor vi skulle jakte utligning.

 

NEST-DÅRLIGST I GET
Med syv baklengsmål i kveld er vi det nest-dårligste laget i GET-ligaen når vi ser på baklengsmål, og bare Manglerud Star er dårligere enn oss. Vi har 28 baklengsmål på de syv siste kampene, og det er selvsagt ikke godt nok for å holde følge med de beste lagene i ligaen når vi heller ikke greier å score flere mål enn det vi gjør (24 mål på de åtte siste kampene). Nettopp Manglerud Star er motstander førstkommende tirsdag, og vi får endelig håpe at våre menn klarer å rette opp inntrykket fra i kveld. For her er det dessverre mye å jobbe med når det gjelder det defensive spillet!

Hos oss fikk Mats Frøshaug bestemannsprisen, og vi må innrømme at hans rekke var et av få lyspunkter i kveldens kamp.

Kommentarer

kommentarer

Tags: