13 mar INGEN HJEMMEBANEFORDEL

Det heter seg at det er viktig å bli blant de fire beste lagene i serien for dermed å få hjemmebanefordel, men i de tre første kvartfinalene har det vært bortelaget som har stukket av med seieren. Dette hadde gutta tenkt å gjøre noe med da Lillehammer kom på besøk til den fjerde kvartfinalen i kveld, men det skulle vise seg at Lillehammer hadde tenkt å opprettholde “tradisjonen” med borteseier.

 

SVAK FØRSTE PERIODE

Det ble en heller svak forestilling fra begge lag i første periode, og gutta våre slo stadig feilpasninger som enten ble plukket opp av motstander, eller gikk til icing. Vi vinner skuddstatistikken 8-5, men det var lite “å skrive hjem om” fra de første 20 minuttene.

Andre periode var bare drøye minuttet gammel da Lillehammers Arnestad skulle finne veien forbi Nicklas Dahlberg. Dermed er det gjestene som for første gang i kvartfinaleserien scorer først, men etter drøye 34 minutter skaper McMonagle balanse i regnskapet da han elegant setter inn straffeslaget som Mikkel Christiansen fikk da han kom gjennom mot Bengtsberg og ble tatt ulovlig.

Backen McMonagle gjør ingen feil på straffeslaget.

Backen McMonagle gjør ingen feil på straffeslaget.

 

I starten av tredje periode skulle det også komme et kjapt mål. Nicolay Andresen får en “billig” to-minutters utvisning, og Justin Hickman finner igjen åpningen bak Nicklas på et langskudd hvor vår sisteskanse er helt dekket og ikke ser utgangen på skuddet. Vi får mulighet til å spille fire minutter overtall etter en høy kølle på Dineen, men til tross for enorme sjanser greier ikke gutta å overliste Bengtsberg i Lillehammer-buret.

Vi tar ut Dahlberg i sluttminuttene, noe som fører til at Lillehammer noe heldig kan sette to pucker i det åpne buret. Sluttresultat 1-4, og ny borteseier i denne kvartfinaleserien. Det betyr at vi minst må spille to kvartfinaler til, og at det blir ny kamp i Askerhallen på søndag.

 

– SMÅ DETALJER SOM AVGJØR

Før kampstart ble Petter Kristiansen hedret for å ha passert 700 kamper i Frisk-drakten, og Petter setter ny klubbrekord i hver eneste kamp han spiller. Men resultatet ble ikke det han hadde håpet på.

Petter Kristiansen passerte 700 spilte kamper for klubben!

Petter Kristiansen passerte 700 spilte kamper for klubben!

Det var ikke sånn vi skulle feire dine 700 kamper?

– Nei, ikke i det hele tatt. Det er jevnt som i de andre kampene, og det er små detaljer som avgjør hele tiden. Vi har flere store muligheter til å score i Power Play når vi spiller overtall i fire minutter mot slutten av tredje periode, men det vil seg ikke i dag, sier Petter, eller P, som debuterte for Frisk Asker i sesongen 2003/04.

_MG_8096– Jeg er enig i at det er mange feilpasninger og icing pucker i første periode, og det var ikke sånn vi hadde planlagt å komme ut i dag. Vi skulle kjøre hardt ut, men jeg har ikke noen god forklaring på hvorfor det ble sånn som det ble.

Bare borteseire er jo litt spesielt, men betyr det at dere trives bedre i Eidsiva Arena enn her hjemme?

– Ja, det er spesielt, og blir det bare borteseire er det jo til vår fordel, sier “jubilanten”, og avslutter med at han har tro på at vi skal kunne avgjøre dette til vår fordel.

– Ja, absolutt!

 

Henrik Ødegaard fikk bestemannsprisen blant våre spillere.

Henrik Ødegaard fikk bestemannsprisen blant våre spillere.

Kommentarer

kommentarer