03 des – IRRITERENDE

Ordene er Hampus Gustafssons sine etter at vi nok en gang måtte se oss slått av Stavanger. Kampen endte 1-3 i Askerhallen, og selv om vi kanskje var heldige som slapp unna med bare ett baklengsmål i første periode, så var det irriterende at dommerne ikke fikk med seg at Oilers-spilleren Tommy Kristiansen var en halvmeter offside før Forsberg setter inn 0-1 målet. Og det er ikke bare det som irriterer mannen med gullhjelmen, for han forstår ingenting av at dommerne velger å dømme to minutter før diving når Dan Kissel soleklart tripper han.

– Jeg blir nesten mørkeredd. Det er pinlig dømming, sier Hampus, som til og med spurte dommerne etter første periode om det var nivået de ville ligge på resten av kampen, som de bekreftet.

– De holder ikke et konsekvent nivå, sier Hampus om pipeblåserne.

– Det nivået de holdt i første periode er helt fint for meg, og de bekreftet at det var nivået de ville holde. Når jeg så får 2 minutter for diving, så sier han at det er fordi jeg har hatt en del “late hits” og så videre – men de sa jo at det var nivået som de ville ligge på. Man blir så frustrert, sier en – frustrert – Hampus Gustafsson, som var centimetere fra å sette utligningsmålet i sluttminuttene.

– Jeg hadde en der som kom hardt og fikk en stuss som jeg ikke fikk kontroll på.

– Vi spilte en bedre kamp enn sist, et mer modent spill fra defensiven frem til offensiven, men vi skaper ikke konsekvent trykk i deres sone som vi behøver for å slå dem.

Som du sier så produserer vi ikke nok sjanser, og det er vel noe som laget må ta tak i?

– Det må vi gjøre, for akkurat nå har vi for liten produksjon offensivt. Jeg som offensiv spiller må skape flere sjanser og score flere mål. Men vi er et lag som skal snu dette, slår Hampus fast.

 

Roy Stian Hansen

Roy Stian Hansen

 

BJÖRKUNGS FJERDE MÅL

Victor Björkung ble vår eneste målscorer i dag, etter pasning fra nettopp Hampus Gustafsson og Anders Bastiansen. Victor tok en skuddfinte før han finsiktet og smalt pucken i nylonen bak Stavanger Oilers bestemann i kveld, Henrik Holm. Dessverre skulle det som sagt bli vårt eneste mål.

Etter en heller svak første periode var vi mer med i andre, og førte store deler av tredje periode. Dessverre måtte Christian Kåsastul sette seg i utvisningsboksen hele tre ganger i løpet av de siste 20 minuttene, og det gjør jo ikke saken enklere når laget må spille 6 av 20 minutter i undertall. Når vi i tillegg ikke får avfyrt mer enn åtte skudd på to perioder, så er det kanskje ikke meningen at vi skal vinne heller.

Etter en 0-1 scoring som skulle vært avblåst for offside utligner altså Björkung 9.11 ut i midtperioden, men vi klarer ikke å demme opp for toppscorer David Morley som noe enkelt får komme til avslutning foran Nicklas Dahlberg. Spikeren i den berømte kista setter Dan Kissel i åpent bur med bare drøye minuttet igjen av kampen.

 

49165117737_f13bd6b381_c

 

Nysigneringen Marcus Oskarsson gleder seg til å få spille mer hockey, for det har blitt lite kamptrening for han de siste ukene. Selv synes han debuten gikk ganske så bra, selv om han skulle ønsket at resultatet hadde gått i vår favør.

 

Marcus Oskarsson

Marcus Oskarsson

 

Før kampstart fikk Fredrik Lystad Jacobsen fat for 300 kamper i Frisk-drakten, men måtte dessverre forlate isen tidlig da han følte seg uvel. I tillegg var Magnus Geheb fraværende i dag på grunn av sykdom, mens Mats Frøshaug og Patrick Bovim ser ut til å bli borte lenge.

Torsdag venter Storhamar i CC Amfi, og vi får satse på at gutta er revansjesugne mot nettopp laget fra Hamar som de måtte se seg slått 2-4 sist gang lagene møttes i Askerhallen.

 

 

Kommentarer

kommentarer