20 jul ITALIENSK LANDSLAGSSPILLER KLAR

Vi kan idag med glede fortelle at vi har skrevet en ett-års kontrakt med backen Sean McMonagle.

Sean er 30 år gammel og kommer opprinnelig fra Toronto i Canada.  McMonagle spilte juniorhockey i hjembyen sin, før han flyttet til USA og spilte fire år for Brown University i NCAA. Etter dette ble det ett år i Las Vegas og ECHL, før han startet sin europeiske karriere i Tingsryd i Allsvenskan.

De fire siste sesongene har han spilt i EBEL som inneholder for det meste østeriske lag, med noen få innslag fra Italia og Ungarn.

 

SeanMcMonagle3

Sean har spilt to VM for Italia Foto: Wikimedia.org

ITALIENSK STATSBORGER

På veien har Sean valgt å bli italiensk statsborger, og har også forlovet seg med en italiensk dame. Han har to VM under beltet og skal sannsynligvis spille A-VM for Italia, som møter våre egne isbjørner til dyst i Slovakia.

– Sean er en offensiv back, som faktisk spilte center helt til han startet sin profesjonelle karriere. Han er bra på skøyter, flink til å lese spillet og har god erfaring fra Europa. EBEL er en respektabel liga og han har fått veldig gode skussmål derfra. Vi kjenner også til flere spillere som har spilt med og mot McMonagle, så vi føler oss sikre på at vi har fått tak i en god spiller. Tanken vår var å få inn en offensiv back som er god i powerplay. Der tror jeg vi har funnet riktig mann, sier Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomitéen.

Sean kommer til å slutte seg til laget samtidig som de andre i august, og vi gleder oss til å se han på isen i Askerhallen.

Statistikken fra Eliteprospects finnes her.

 

Velkommen til Frisk Asker, Sean!

SeanMcMonagle3

Foto: hcb.net (Bolzano Hockey)

 

Noen høydepunkter å kose seg med mens man venter på å få sett Sean live i Askerhallen:

Kommentarer

kommentarer