20 des JANNA: – ALLTID DEILIG Å VINNE

Det ble seier i debuten som hovedtrener for Jan André Aasland, og selv om det nok hadde smakt enda bedre med tre enn med to poeng, så var det en relativt godt fornøyd hovedtrener vi traff etter kampslutt.

– Alltid deilig å vinne, så det smakte godt, sier Janna.

– Vi starter kampen med masse energi, og kommer ut og spiller bra. Veldig solid i første perioden, og jeg synes vi kontrollerer andre periode ganske bra. Så får vi to mål i mot i undertall, og det er sånt som skjer. Det er hockey.

Litt merkelige utvisninger?

– Det er sånt som skjer. Noen ganger går det mot oss, og noen ganger med – og denne gangen gikk det mot oss.

JannaI tredje periode blir vi spilt litt lavt, og vi får ikke satt pucken i det åpne målet. Noe vi kunne gjort bedre?

– Dem får mange skudd fra utsiden, og jeg synes våre backer rydder veldig bra unna. De kommer vel ikke til så store sjanser i tredje, men vi tillater nok at de får spille litt vel mye i vår sone. Men totalt sett så synes jeg ikke den perioden er så gal. Vi slår vel et par icing pucker som kunne truffet mål, og det er selvsagt synd at de får det tredje målet som er uheldig for oss for den treffer en skøyte. Laget viser karakter at vi greier å slå tilbake i sudden, for man kan fort tenke at “huff, det var kjedelig” og dermed bli defensive. Men gutta viser at de vil opp og vinne, så det synes jeg var bra.

Du bruker de to nye svenskene relativt mye – er det bevisst?

– Hampus er tilbake fra skade, og har trent mye og bra på is. Han bidrar mye i alle faser av spillet, så det er viktig at han kommer i gang. Han har selv sagt at han gjerne vil ha mye istid, og han har trent bra etter at han kom hit. Og Victor har vist at han er en god tilvekst.

Til slutt, vil man se store forandringer under Jannas ledelse?

– Nei, ikke de veldig store forandringene. Men vi vil fortsatt sette press og vinne pucken høyt i banen, og det er små justeringer som vi gjør for å forhindre at vi får så mange overganger mot oss. Ikke så mange 3 mot 1, 4 mot 2 og så videre, og det så vi jo nesten ingen av i dag – og det er jo et godt tegn. Så det er noen små justeringer som gjør at vi tetter igjen bedre, avslutter Janna – og ønsker alle en riktig god jul!

 

 

Kommentarer

kommentarer