31 aug JANNA: – DE VAR BEDRE ENN VI HADDE TRODD

Etter at det var klart at vi tapte også den andre kampen i CHL, denne gang 0-3 mot KAC Klagenfurt, var det ikke snakk om å svartmale situasjonen for Janna Aaslands del.

– De var gode, hadde et høyere tempo, var kreative og gikk mye på skøyter. Det betydde at vi må tenke og reagere raskere enn det vi er vant til fra GET-ligaen, og vi ser at vi til tider blir for passive i skøytegåingen, sier Janna.

Kom den offensive forecheckingen som en overraskelse på dere?

– Nei, vi var klar over det, men samtidig så var de bedre enn vi hadde trodd. De ble liggende kraftig på oss, men samtidig så må jeg si at jeg ikke ble kjempeskremt.

Hva tar dere med dere fra disse to kampene?

– Nå skal vi prate sammen om hvordan kampene ble som de ble, og ta lærdom av det. Det har vært en kjempeopplevelse for våre unge spillere som kanskje bare har erfaring fra U20-landslaget fra tidligere, og dette er absolutt ikke det samme.

Flere av de unge spillerne sto bra opp mot erfarne sveitsere og østerrikere, mens noen av de etablerte ikke greide å få til så mye offensivt?

– Det er nok sånn at enkelte av spillerne som er vant til å være blant de kreative i GET-ligaen ønsker å gjøre det samme her, og når de feiler så blir det ofte veldig synlig og ser kanskje ikke så bra ut. Men vi tar lærdom av det også.

Vi ble litt urolige da HC måtte ut for å sjekke Dahlberg etter hans fantomredning – hva skjedde?

– Innrømmer at også vi på benken ble litt urolige, men det var heldigvis “bare” en krampe i låret. Han hadde en travel kveld på jobb, og vi håper at det ikke er mer alvorlig, sier Janna om sisteskansen som igjen var vår bestemann.

Til fredag er det kamp hjemme i Askerhallen. Hva er sjansen for at du får tilbake vår andre canadier, Reid Petryk, som har vært plaget med ryggen?

– I følge rapportene fra Akimi er det god fremgang, men om han spiller til helgen er det for tidlig å si.

Men du har et “ess oppe i ermet” med Lystad Jacobsen som har gått hjemme og vært på skolen mens dere har vært på turnè.

– Ja, “Lysse” er tilbake til neste kamp, og jeg synes han har vært en av våre beste spillere i treningskampene vi har spilt, så jeg ser frem til å få han tilbake, avslutter Janna.

 

Vi ønsker gutta en riktig god tur hjemover, og ser frem til neste kamp som er fredag mot EHC Biel-Bienne fredag klokken 18.30

 

Les også: KAC KLAGENFURT BLE FOR STERKE

 

VI TELLER NED TIL KAMPEN MOT EHC BIEL-BIENNE:

Kommentarer

kommentarer