07 mar GJORDE JOBBEN I DNB ARENA

I den fjerde kvartfinalen i DNB Arena gjorde gutta jobben – og i rekordkampen fikk Petter Kristiansen æren av å sette den siste pucken i åpent bur.

 

Tekst: Finn Eriksen / Foto: Oddmund Sola

Etter en litt tafatt første periode hvor hjemmelaget vant skuddstatistikken 8-6, kom det ingen scoringer – og det måtte et overtall til i andre periode før den første pucken satt bak Henrik Holm i Oilers-målet. Vinny Saponari fant TJ Foster foran mål, og dermed kunne gutta gå til andre pause med en 1-0 ledelse. Siste periode var bare 2.40 gammel da lagene spilte 4 mot 4, og endelig fikk Nick Pageau vist frem børsa si. Assist Alex Wall.

019A4255

Ny solid kamp av Oskar Nilsson – Foto: Oddmund Sola

 

Snaue 10 minutter senere kom den første scoringen på fem og en halv periode bak Nicklas Dahlberg, og det førte til et trykk i vår sone i løpet av de siste minuttene av kampen. Men da Stavanger Oilers tar ut keeper snaue to minutter før full tid, får altså Petter Kristiansen satt pucken i det åpne buret. Og etter 644 kamper for Frisk Asker var det tydelig at P visste hvor målet sto – for scoringen kom fra egen banehalvdel.

Dermed vinner vi 3-1, og leder også 3-1 i kamper.

 

019A4282

Nicklas Dahlberg sto en meget solid kamp, og slapp kun én puck bak seg. Foto: Oddmund Sola

 

– TA OG FØLE PÅ

Det er en fornøyd Marius Bjerke vi får i tale etter at 3-1 seieren, og som kan bekrefte at det ble en “ta og føle på” periode de første 20 minuttene.

– Typisk for en fjerde kvartfinalekamp, hvor begge lag var opptatt av ikke å gjøre feil. Og det ble ikke så fysisk spill som vi så sist gang vi var her, for utvisninger blir fort avgjørende.

Og det ble det i dag hvor vi scorer ett mål i Power Play og ett i 4 mot 4?

– Ja, vi har nok en fordel med måten vi spiller på når det blir bedre plass på isen. I tillegg har vi en solid Nicklas Dahlberg som sisteskanse, som bare har sluppet inn ett mål på seks perioder.

– Nå har vi tre matchballer, og Stavanger har kniven på strupen og må vinne på fredag. Vil tro at vi får en mer fysisk kamp igjen på fredag, hvor de kommer til å gi alt for å vinne.

 

– BESTE MÅTEN

En av kveldens hovedpersoner, Petter Kristiansen, innrømmer at det var vanskelig ikke å tenke på at det var en rekordkamp for hans del.

– Jeg prøvde så godt jeg kunne ikke å tenke på at det var en spesiell kamp for min del, men det var jo ikke så lett når det strømmet på med meldinger og hyggelige hilsener fra mange, sier Petter, som er enig med Marius Bjerke i at det ble en “ta og føle på” første periode.

019A4650

Petter jubler for scoring av Nick Pageau

– Det ble det, for begge lagene ønsket ikke å slippe inn mål. Og skuddstatistikken viser jo tydelig at i spill fem mot fem så kommer lagene til få sjanser. Etter den forrige kampen her i DNB Arena, hvor vi pådro oss en del utvisninger og slapp inn mål i boxplay, så har vi snakket om hvordan vi må løse det bedre, og det føler jeg vi greide bra i dag.

Deilig å sette den siste i åpen kasse?

– Ja, jeg lukka øynene og lot det stå til.

Etter så mange år så vet du jo hvor målet står?

– Joda, men det hjelper jo at keeper ikke er der, smiler Petter.

Fredag er det nytt oppgjør i Askerhallen, og dere har tre matchballer. Hvordan ser du på fredagens kamp?

– Nå gjelder det for oss å nullstille oss og gjøre oss klare for ny kamp på fredag. Det er den siste kampen som er vanskelig å vinne, så vi må være klare og forberedt. Det kommer nok til å bli en mer fysisk kamp, men vi må prøve å få til samme spillet som vi greide mandag.

 

019A5002

Foto: Oddmund Sola

 

FYLLE HALLEN

Fredag gjelder det å fylle hallen, for det mener vi gutta har fortjent! Så still opp, og støtt Askers Store Stolthet!

Billetter kjøpes her.

 

019A5007_2

019A4443

Takk for støtten fra de tilreisende Frisk Asker-supporterne! – Foto: Oddmund Sola

Kommentarer

kommentarer