21 jan KALDDUSJ I FURUSET FORUM

For de av oss som har opplevd “Jordal-spøkelset”, så var det nok mange som lurte på om det nå endelig hadde funnet veien med T-banen opp også til Furuset Forum. Jada, vi vet at hockey skal spilles i 3 x 20 minutter, men at det skal gå an å falle så mye gjennom etter å ha dominert det første kvarteret er vanskelig å forstå. Stabiliteten som Sune etterlyste før kampen må vi vel innrømme glimret med sitt fravær også i dag!

 

FYSISK TØFF KAMP

_MG_7983

Lauman Ylven og Ødegaard braker sammen allerede etter 11 sekunder.

At det ville bli et fysisk tøft oppgjør var nok alle klar over, og allerede etter 11 sekunder braket Henrik Ødegaard og Martin Lauman Ylven sammen og ble beordret til to minutters utvisning hvor munnhuggeriet fortsatte såpass kraftig at selv speaker mente at nok var nok. Etter 1.17 er det Morten Ask som må sette seg, og i det påfølgende overtallsspillet varter gutta opp med et solid Power Play spill som til slutt ender med at Garry Nunn kunne sette inn sitt 18. mål for sesongen, assistert av Oskar Nilsson og Vinny Saponari. Drøye fire minutter senere er det unge Geheb som kan øke til 2-0 assistert av Cato Cocozza, og det er litt av et arbeidsjern vi har fått i unggutten! Og før det har gått 10 minutter av perioden er Garry Nunn igjen sentral da han etter et lekkert forarbeid serverer TJ Foster pucken, og TJ kunne enkelt sette inn sitt 17. mål for sesongen. Dermed har han scoret i tre kamper på rad, og vi hadde tro på at dette ville bli en solid seier på borteis for våre helter. Men…..

 

SLUTT PÅ MOROA

Fot så var det slutt på moroa. Brått og brutalt slutt. TJ pådrar seg en unødvendig utvisning etter en tripping i offensiv sone, og vertene bruker bare drøye minuttet før de kjører pucken inn i vårt mål. Likevel er det vi som har hatt relativt god – om ikke full – kontroll på kampen i den første perioden. Skuddstatistikk 4-10 viser også det.

_MG_8084

Godt samspill mellom TJ og Garry i første periode.

 

KOLLAPS – OG FEIL PÅ FEIL

Normalt har vi bunnsolide backer i forsvaret vårt, men i dag ble det dessverre feil på feil i eget forsvar som ble avgjørende for kampen. Alex misser i vår sone, og Jonas Oppøyen utnytter feilen og reduserer til 2-3. Alex blir deretter utvist 10 minutter for usportslig opptreden på vei til benken  – en utvisning ingen på Frisk-benken forsto noen ting av. Vi går til andre pause med en ett-måls ledelse, men andre periode må sies å være svært dårlig fra vår side – og 15-5 i skuddstatistikk bekrefter at vi ikke akkurat fremsto som en stor trussel mot Søberg i hjemmelagets mål. Vi ble med på et fysisk spill som nok ikke passer oss alt for bra, og i tillegg kom hjemmelaget høyere opp i presset i vår sone i andre periode, og dette så det ikke ut til at Sunes menn hadde noen løsning på, dessverre.

 

_MG_8183

Ikke mye å gjøre med scoringene for Nicklas Dahlberg.

 

Bare 25 sekunder ut i tredje periode er utligningen et faktum, og igjen er det svakt forsvarsspill fra vår side som gjør at Lindström kan 25. mål for sesongen. Blindpass bak eget mål hvor eneste spiller er Lauman Ylven som enkelt kan sette opp nevnte Lindström er ikke noen god søknad for landslagsplass. Og når dommerne dømmer på alt de ser av Frisk-spillere, så må Nicolay Andresen også sette seg i to minutter – og igjen utnytter hjemmelaget dette til å sette nok en puck bak Nicklas. Vi tror nok det er mange av spillerne som burde ta turen innom plassen til vår sisteskanse og be om en aldri så liten unnskyldning.

_MG_8194

Nick pådrar seg en 2-minutters utvisning i sluttsekundene.

Sune prøver å ta ut keeper i sluttminuttet, men det resulterer bare i at først Garry Nunn, og deretter Nick Pageau, begge pådrar seg en utvisning i forsøket på å hindre flere scoringer. Det ble det heller ikke, og dermed endte bataljen i Furuset Forum med et surt 3-4 tap. En skuddstatistikk som viser 10-2 i hjemmelagets favør vet vi ikke helt hvor stor tillit vi skal ha til, men uansett ble dette en kamp hvor vi kollapser fullstendig de to siste periodene, og hvor poengen rettferdig nok ble igjen hos hjemmelaget.

Vi biter i oss et svært så surt tap, bretter opp ermene og gjør klar til “Damenes Aften” hjemme i Askerhallen førstkommende torsdag hvor Lørenskog kommer på besøk. Her er det gratis inngang til alle damer, og det blir også en liten oppmerksomhet til alle damene som finner veien til hallen og støtter våre helter! Og vi ser ikke bort i fra at også kampsponsor COOP Extra vil gi en ekstra oppmerksomhet til både herrene og damene etter kampslutt!

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: