08 mar KAPTEIN P SHOW!

ASKERHALLEN: Etter en tøff batalje i Furuset Forum i den andre kvartfinalen var det mange som var spente på om det ville bli like hett i kveldens kamp som på mandag. Vi måtte klare oss uten Fredrik Lystad Jacobsen som fortsatt er ute med sin skade, så det var uforandret mannskap Sune stilte med fra sist gang lagene møttes i Askerhallen.

 

3V5A4267

Petter Kristiansen satte virkelig sitt preg på den tredje kvartfinalen

JEVN KAMP

Etter bare drøye tre minutter pådrar vi oss en utvisning, og gjestene utnytter det til å sette første målet i kampen. Men da halve perioden var spilt kunne Petter Kristiansen, med gullhjelm for anledningen, styre inn et skudd fra Henrik Ødegaard som finner veien forbi gjestenes keeper, og dermed var det balanse i regnskapet. Det bølget frem og tilbake med sjanser til begge lag, og nærmest kommer Marius Carho Hansen som setter en back-hand i stolpen sekunder før periodeslutt. Skuddstatistikken viste 10-9, noe som gir et godt bilde av første periode.

Andre periode ble lik den første, men startet med to utvisninger til begge lag. Etter hvert fikk vi spill 3 mot 3, noe som er relativt uvanlig. Saponari prater i tillegg på seg en 10 minutter, og dermed måtte Sune rokere om på rekkene utover i perioden. Det ble en målløs periode, men igjen fikk vi et skudd i jernet bak Søberg – og Endre Medby var noen få centimetere unna å gi oss ledelsen.

Helt i begynnelsen av tredje periode pådrar Vålerengens spiller nummer 69, Andreas Øksnes, seg en 2-minutters utvisning, og i spill 5 mot 4 kommer vi til flere gode sjanser – og til slutt er det nok en gang kaptein Kristiansen som er sist på pucken før den finner veien bak Søberg. Assister var ved Anders Bastiansen og Ryan Hayes. Men gjestene er farlige på sine kontringer, og i mannen med gullhjelm har de en notorisk målscorer i Tobias Lindström. Han utligner til 2-2 med 11.29 igjen av perioden, og selv om vi kommer til flere store sjanser mot slutten greier vi ikke å overliste gjestenes keeper før perioden ebber ut etter en periode hvor vi vant skuddstatistikken 11-6. Dermed var det bare for de 1517 fremmøtte å gjøre seg klare til sudden i Askerhallen.

 

3V5A4231

En tett og jevn kamp i Askerhallen

 

FØRSTE MÅLET VINNER

I sluttspillet spilles sudden til det første laget scorer, og i motsetning til i seriespillet spilles det 5 mot 5. Det gjorde vi i 2.39 før Oskar måtte ut og sette seg i to minutter, men gutta gjorde jobben i undertall og red av også det. Det er sjanser begge veier, og med under fire minutter blir det utvisning til begge lag. I spill fire mot fire har vi noen eventyrlige sjanser – men også Nicklas må vise frem sine glimrende keeperegenskaper i løpet av perioden. Men det ble målløst også i den fjerde perioden, og igjen måtte lagene gå i garderoben for å forberede seg på nok en periode. At dommerne til tider mistet grepet i oppgjøret i Furuset Forum er vi enige i, og heldigvis så spillerne ut til å være mer disiplinerte i kveldens oppgjør. Det må imidlertid være lov å spørre dem om de er helt fornøyde med sine avgjørelser – for til tider virket de vaksinerte mot å gi Vålerengens spillere utvisninger. Og er det ikke automatisk 2+2 når det er blod etter en høy kølle?

3V5A4479

Det ble flere diskusjoner med kveldens dommere

 

HAT-TRICK PETTER!

Det er ikke så ofte at vår kaptein, Petter Kristiansen, gjør seg bemerket i målprotokollen. For til tross for at han herjet med mange mål i yngre dager, har han i flere sesonger blitt brukt i en mer defensiv rolle. I starten på sesongen da vi hadde mange backer ute med skade, spilte han også back – og gjorde sine saker bra – men i kveld var det hans tur til å skinne! For etter bare 1.14 av den femte perioden var godeste Petter – eller P – frempå igjen, og med sin tredje scoring for kvelden avgjør han kampen i sudden. Endre Medby og Jimmy Andersson fikk assistere Petter på det avgjørende målet – og naturlig nok ble også Petter kåret til vår bestemann.

Vi skulle gjerne gitt dere et seiersintervju med kapteinen, men lar han heller komme seg hjem og få noen timer med velfortjent hvile før det er klart for ny knokkelkamp i Furuset Forum på fredag. Det blir nok med et bredt smil om munnen han sovner en gang utpå kvelden! Og vi er sikre på at Petter ville si at dette var en lagseier – og god underholdning for de fremmøtte!

Vi gleder oss til fortsettelsen!

 

Høydepunktene fra kampen kan sees her.

 

3V5A4519

Velfortjent bestemannspris til Petter Kristiansen

 

 

 

Kommentarer

kommentarer