21 apr KÅSASTUL TIL VITA HÄSTEN

Det har lenge versert rykte om at Christian Kåsastul ville signere for svenske Vita Hästen, og i dag ble det klart at 20-åringen har valgt nettopp det. Men det var lenge uvisst om han ville ta ett år til i Frisk-drakten, og først så sent som i går tok han den endelige avgjørelsen.

“Jeg bestemte meg først i går, og det har vært en lang prosess hvor mange har ment mye om hva jeg burde og ikke burde gjøre, men til slutt måtte jeg bare ta en avgjørelse”, sier Christian nå i ettermiddag.

“Det er lysten til å spille på et høyere nivå, og utvikle meg mer, som gjør at jeg har tatt denne avgjørelsen. Det er et nytt kapittel, som forhåpentligvis går bra”, smiler  Skiens-gutten som akkurat har fylt 20 år. Til tross for sin unge alder har han rukket å gjøre seg godt bemerket i GET-ligaen, hvor han har rukket å spille 146 kamper med Frisks A-lag. I tillegg har han spilt flere landskamper, både på A-landslaget og på aldersbestemte landslag, og ble også tatt ut på U25-landslaget denne uken. Noe særlig kjennskap til sin nye klubb har han ikke, men regner med at han får snakket nærmere med klubben og lært den bedre å kjenne i ukene som kommer. Men helt ferdig med Frisk Asker er han ikke.

“Jeg skal trene med Frisk Asker i sommer før jeg reiser til Sverige, og det er lite som er bestemt når det gjelder når jeg flytter til Sverige”, avslutter Christian.

Sune må klare seg uten Christian Kåsastul som har reist til U20-VM.

Christian Kåsastul forlater Frisk til fordel for Vita Hästen

 

ØNSKER CHRISTIAN LYKKE TIL

Leder i Sportskomiteen, Nicolay Sørensen, sier at det er synd at Christian valgte å gå til Vita Hästen, for han har absolutt vært en sentral spiller for oss denne sesongen. Men han ønsker å takke “Kåsa” for den fantastiske innsatsen han har gjort for klubben, og ønsker han lykke til i Sverige.

Vi ønsker også Christian lykke til i Sverige, og håper at han en gang i fremtiden også vil ikle seg Frisk-drakt igjen!

 

OM VITA HÄSTEN

Spiller i Hockey Allsvenskan, på det nest høyeste nivået i Sverige. Rykket opp fra 1. divisjon foran 2014/15-sesongen, men lykkes ikke å kvalifisere seg for sluttspillet verken i fjor (nr 11) eller i år (nr 10). Hjemmearena er Himmelstalundshallen (kalles “Himpa”) i Norrköping, med kapasitet på 4.500 tilskuere. Laget ble i år trent av Jonas Johnson, med fortid som spiller i Frölunda, og han tok over som trener foran siste sesong etter at Mikael Johansson hoppet av bare en uke før seriestart i fjor. Klubben ble trent av Sune Bergman i to sesonger, 2010-2012, altså årene han var borte fra Frisk Asker.

Kommentarer

kommentarer