04 feb KÅSASTULS STORE KVELD

Han er bare 18 år, men i kveld var han en solid bidragsyter til at vi nok en gang kunne sende Oilers hjem til Stavanger uten poeng, og fikk fortjent bestemannsprisen.

GODT Å KUNNE SLÅ NEDENFRA

Etter at tre ganger 20 minutter var spilt, kunne de rundt 1100 fremmøtte juble for tre nye – og velfortjente – poeng etter 2-1 hjemme i Askerhallen. Og motstanderen var ikke hvem som helst, men “selveste” Stavanger Oilers. Serielederen, som ligger på toppen av tabellen med en komfortabel ledelse ned til forfølgerne, hadde syv strake seire foran kveldens kamp, men måtte altså nok en gang se seg slått av oss.

Så hvorfor er det at vi ser ut til å ha fått et relativt godt grep på Oilers, Sune Bergman?

– Det er litt vanskelig å si, men det er litt godt å kunne “slå nedenfra” noen ganger. De har et veldig bra lag, men i dag synes jeg vi spiller bra og vinner fortjent, sier en godt fornøyd Frisk-trener etter kampen.

 

3V5A7011v2v2

Oscar Ahlström

For etter en målløs første periode, hvor skuddstatistikken ender 8-8, var det klart for “tvilling-show” etter snaut halvspilt periode. Assistert av Thomas Valkvæ Olsen fant Victor broder Oscar (bildet), og 1-0 var et faktum. Oscar Ahlström scorer dermed sitt andre mål på tre kamper, mens Victor har ett mål og tre assister på sine fem første kamper i Frisk-drakten.

Har det løsnet for dere nå?

– Jo, det kjennes bedre og bedre, sier Victor.

– Forrige matchen var ingen god kamp av oss, men i dag synes jeg vi kjempet godt på hele veien. Så i dag var vi fornøyde med innsatsen begge to.

Sune berømmer dere for å være hardtarbeidene spillere, og det er vel bra å høre?

– Jo, det er bra. Det er spilletypen vår, og sånn har vi alltid spilt.

KÅSASTULS BESTE KAMP PÅ SENIORNIVÅ

Drøyt halvveis ut i siste periode skulle vi få nok en mulighet i Power Play, og backen Kåsastul fikk vist at han også har offensive kvaliteter. Han får pucken fra Connor Gaarder, finter skudd og passer til en veldig godt plassert Marshall Everson som enkelt kan sette inn 2-0 målet. Stavanger Oilers greier å redusere til 2-1, men vi er nok nærmere 3-1 enn Oilers er utligning. Trener Bergman har bare lovord å gi hele laget i dag – men ikke minst 18-åringen Christian Kåsastul. I tillegg til assisten smeller han skikkelig på i taklingene, og viser at han på ingen måte er satt tilbake etter hjernerystelsen for et par uker siden.

– Dahlberg spiller igjen en bra kamp, og tvillingene begynner å komme mer og mer inn i spillet, og jobber steinhardt. Forsvarsspillet satt bra i dag, og Christian Kåsastul spilte vel sin beste kamp på seniornivå i dag, sier Sune.

Christian selv er veldig fornøyd med å ta tre nye poeng mot Oilers, og synes selvsagt det er moro å få ros av sjefen. Og som i 5-0 seieren 30. desember 2014, ble unggutten kåret til vår bestemann i kveld.

Er det ekstra tenning mot Oilers?

– Jeg merker at hele laget blir litt ekstra gira foran Oilers-kampene, ja, så det er ekstra gøy når vi greier å slå dem, sier en fornøyd Kåsa etter kampen.

Høydepunkter fra kampen

Sune mener du har spilt din beste kamp så langt?

– Tja, synes det gikk litt tregt til å begynne med, men så kom det seg etterhvert. Men det er veldig hyggelig å få ros fra Sune!

Dere spiller nesten for “tomme tribuner” i dag. Det må vel være litt kjipt for dere når det tross alt er topplaget dere møter?

– Ja, jeg synes det var veldig få der i dag.

Hva som skal til for å trekke fulle hus i Askerhallen forblir en gåte for oss – for selv om vi innser at fascilitene ikke er de beste, så har gutta fortjent bedre. Når det er sagt så skal de fremmøtte ha tusen takk for støtten fra tribunen i dag – det hørtes!

Så gjelder det å “ladda om” til søndag, for da er det en vanskelig bortekamp mot Kongsvinger Knights som står for tur. Vi ønsker gutta lykke til!

Kommentarer

kommentarer