06 des KJØRTE OVER RINGERIKE – TIL SLUTT

Med Nicklas Dahlberg syk hjemme, var det duket for kamp fra start for Ole Morten Furseth – helten som holdt buret rent i den sensasjonelle snuoperasjonen for bare to dager siden. Og han skulle få nok å henge fingrene i i løpet av de to første periodene i Schjongshallen.

ELLEFSEN ÅPNET FOR HJEMMELAGET

Ringerike Panthers har vært en “umulig lillebror” tidligere denne sesongen, ikke bare for oss, men også for flere av de andre GET-liga lagene. Og en av spillerne som jobber som en ilter lemen er Holmen-gutten, Petter Ellefsen. Etter drøyt halvspilt førsteperiode, hvor hjemmelaget hadde kommet til flere kvalifiserte avslutninger, var det nettopp han som var sistemann på pucken da han styrte inn skuddet fra Nils Fuglesang – en annen bekjent. Og andreassist var det Eivind Andresen som hadde – så det er fra sine egne man skal ha det. Men vi har også en hissig ilder som jobber hardt – og skyter hardt. Så hardt skyter nemlig Mikkel Christiansen at Ringerikes keeper ikke greide å holde pucken utenfor mål, og dermed kunne lagene gå til pause på stillingen 1-1. Skuddstatistikken viste 10-10, og ga et riktig bilde på styrkeforholdet lagene mellom de første 20 minuttene.

3V5A0100v1

TO VIKTIGE MÅL

Hjemmelaget fortsatte å sette press på våre, men Furseth storspilte og tok det de hadde å komme med. Det så lenge ut til at perioden skulle bli målløs, men med bare halvannet minutt igjen av perioden, kom Magnus Geheb gjennom på et “break-away”, og satte pucken kontrollert bak Kallio i Ringerikes mål. 1 minutt og 11 sekunder senere var det Viktor Granholm som ville vise seg frem, og fra kort hold knallet han pucken i mål. Dermed kunne vi gå til andre pause med en to-måls ledelse – noe som er betydelig bedre enn bare ett mål……

Og de to målene så ut til å ha tatt luften ut av hjemmelaget, for nå kom målene som perler på en snor. 1-4 Mats Frøshaug, 1-5 Kyle Bonis, 1-6 Anders Bastiansen og til slutt, 1-7 ved Kyle Bonis. Syv mål på 32 skudd må vi absolutt kunne si oss fornøyde med, men det tok altså sin tid før de kom. Kyle Bonis kunne notere seg for to mål, og hadde i tillegg to assist, og det måtte han si seg fornøyd med etter kamp. Likevel ga han mest skryt til vår sisteskanse, Ole Morten Furseth.

– Ole sto igjen en fantastisk kamp, og det gjør det veldig greit for oss forwards når vi vet at vi har han som stopper det meste. Det er bra at vi som lag har to så gode keepere, og spesielt moro er det å se at Ole gjør det så bra, for han jobber beinhardt hver eneste dag. Og deres mål var en bra styring som nok ingen keepere ville tatt.

3V5A0255v1

I tillegg synes han at det var tøft å spille mot Ringerike i kveld.

– Det er et lag som jobber veldig, veldig hardt. I tillegg utnytter de at de har en liten bane, sier Kyle Bonis, og sier at Viktors 3-1 mål nok var det viktigste målet i kampen.

– Det ble nok målet som endret kampen. Moro å se at unggutta gjør det så bra – og jeg glemmer hele tiden at de har så mange senior-kamper allerede, for de er så unge, smiler Kyle.

Om sine egne mål sier han at pasningen fra Mats var så bra at han hadde vært flau på egne vegne om han ikke hadde scoret.

– Forarbeidet var så bra at jeg ikke kunne la være å score på det målet. Samme gjelder pasningen fra Sebastian – utrolig bra jobbet av han også.

Og Mikkels mål så ut som et litt heldig mål?

– Vel, han skyter så hardt at keeper må treffe pucken helt perfekt, hvis ikke går den i mål. Og det gjorde den i dag, skryter Kyle, som nå er oppe i 12 mål og 14 assister.

Bestemannspremien gikk til Ole Morten Furseth, mens Sebastian Johansen fikk “The Hard Hat” i garderoben for sin innsats i kveld. Dermed kan laget sette seg i bussen i snøværet med kurs for Asker med tre deilige poeng i bagasjen. Vi gratulerer og ønsker god tur hjem!