25 jun KLART FOR SHOWKAMP

Som de fleste har fått med seg, så skal gutta ut i ilden igjen, og denne gangen er det ikke på isen, men på parketten mot Asker Innebandy Klubb. Vi har gravd etter litt informasjon om motstanderen og tatt en prat med de største profilene.

 

ASKER INNEBANDYKLUBB
Asker IBK ble stiftet i 1990, og var oppe i Eliteserien på starten av 2000 tallet. I årene etterpå raste de nedover divisjonene og endte opp i 4. divisjon i 2007. Klubben klarte sakte, men sikkert å avansere oppover i systemet igjen, og stabiliserte seg som en bredde klubb som vaket mellom 2 og 3.divisjon. Foran sesongen 2016/2017 sto det plutselig 15 spillere på døren og som ville starte Asker IBK 2 som et “kompislag”. Første sesongen spilte de i 4. divisjon og beholdt plassen, før de året etter rykket opp til 3. divisjon. Andrelaget var faktisk så gode at de slo førstelaget i en treningskamp, og etter dette ble det satt opp et nytt førstelag som denne sesongen rykket opp fra 2. divisjon til 1. divisjon.

Det skal også nevnes at vår egne Tommy Granaas (materialforvalter) er æresmedlem i Asker Innebandy Klubb.

TommyGranaas

Tommy Granaas

 

Asker IBK har vært veldig aktive på overgangsmarkedet før comebacket i 1. divisjon, og har hentet inn en rekke med Eliteseriespillere. Spillende trener er Alexander Jaksland. Denne mannen har over 300 kamper i Eliteserien og godt over 600 målpoeng, og har også rukket å spille 10 landskamper før han ble spillende trener i Asker.

Vi har stilt han noen spørsmål om kampen på onsdag.

Alexander Jaksland

Alexander Jaksland

Hva tror du om kampen?

– Jeg tror det blir en morsom, jevn og underholdende kamp. Tror fort at Asker IBK vil styre en del av banespillet og at Frisk vil ligge tighte, spille fysisk og ta kontringene. Ser ikke bort ifra at dem planlegger plukke ut noen nøkkelspillere hos oss, som skal markeres ekstra godt.

Hva tror du den store forskjellen blir mellom lagene med tanke på idrettsgren?

– Jeg tror ikke forskjellen på lagene er så stor. Asker IBK har nok en 4-5 topper som Frisk må stoppe. Samtidig møter vi i Asker IBK toppidrettsutøvere, som er bedre trent en de fleste hos oss. Disse gutta kommer som Norgesmestere, og de vet hva som skal til for å vinne. Forskjellen på lagene blir nok keeperne og at Asker IBK har noen spillere med ferdigheter Frisk spillerne ikke har på innebandybanen.

Du som har vært på et par Frisk-treninger, hvem vil du si har stukket seg ut som den beste innebandy spilleren i Frisk, og hadde han hatt en fremtidig karriere som innebandy spiller hvis han hadde lagt skøytene på hylla?

– Det er mange av gutta som er bra i innebandy. Mye av de samme premissene som de er vant med på isen. 5 mot 5, løpende bytter, ikke så ulike størrelse på banen etc. Hvis jeg må plukke ut en, velger jeg Lystad Jacobsen. Lavt tyngdepunkt, ekstremt kvikk i beina og latterlig bra trent.

 

Vi har også tatt en prat med to spillere til. Den ene en meget habil innebandy spiller, mens den andre en stor Frisk Asker patriot. Per Christian «Pekka» Brath har en bakgrunn som Ishockeyspiller, men satset tidlig på joggesko og parkett fremfor is og skøyter. I den nylig avsluttede sesongen vant han NM-gull med Sveiva Innebandy (som han avgjorde med to scoringer), før han nå har tatt fatt på rollen som spillende assistent trener i Asker IBK.

 

Du har jo en bakgrunn som hockeyspiller. Hva vil du si er de største forskjellene mellom idrettene?

– Vil starte med å si at det er enormt stor forskjell! Nå begynner det å bli en god del år siden sist jeg hadde på meg hockey utstyret, men den største forskjellen er tempo. I ishockey har du ofte mye bedre tid med puck enn det du får med en innebandyball.

Du avgjorde NM-finalene for Sveiva forrige sesong. Hva setter du høyest? Det eller et eventuelt «Game Winning Goal» mot Norgesmesterne i Ishockey?

– NM gullet det henger fryktelig høyt, men å eventuelt dra av Mr.Captain Fantastic Bastiansen på midtbanen å avgjøre med en drager hadde ikke vært mange knepp under gullet!

Hva kan publikum forvente av dere i Asker IBK og hvordan tror du kampen ender?

– De kan forvente et høyt tempo, både med og uten ball. Fine kombinasjoner. Kanskje noen luker. Men mest av alt en vanvittig dragskudd av Mr.Wallin!

 

Foto: Rune Halvorsen

Foto: Rune Halvorsen

 

Sist og ikke minst, Daniel Vassbund. Pokerproff og Frisk patriot.

Hvordan blir det å gå fra rad 3 på Felt F og ut på parketten for å spille mot gutta du følger tett gjennom hele vinteren?

– Flere av Frisk-gutta har vært med å trene med oss de siste årene. De holder et bra nivå i innebande, så dette blir en tøff og kul utfordring.

Hvem tror du Frisk gutta må se opp for, og hvorfor?

– Vi har fått inn en del krutt før neste sesong. Så her blir det mange å passe på. Skal jeg plukke ut en, så blir det Axel Wallin. En av toppscorerne i Eliteserien ifjor, så her skal Fayen og Medby få det hett rundt ørene. Han skyter som en hest og er en jeg personlig hater å spille mot på trening.

Daniel Vassbund

Daniel Vassbund

Kommer du til å sette frimerke i kjent Vassbund stil på noen?

– Skal følge min gode venn Basse som et slips hele kampen, og sørge for at han går slukøret ut av hallen med en smultring i målprotokollen.

Med de intervjuene, så gleder vi oss masse til kampen på Onsdag. Vi håper på en oransje armé som inntar Heggedalshallen for å støtte gutta til nok en seier. Husk at kampstart er kl 19:00 og at hallen har en begrenset tribunekapasitet. Det kan være smart å være tidlig ute for å få de beste plassene på tribunen.

 

Lagoppstillingene på onsdag:

Asker IBK:
Alexander Jaksland
Chris Jaksland
Petter Knutsen
Daniel Vassbund
Axel Wallin
Per Christian Brath
Fredrik Værslev
Henrik Hegsvold
Jan Emil Gudem
Robin Nordstrøm
Robin Gabrielsson
Håkon Hansen
Erik Jirving
Jørgen Skogstad (GK)
Christian Kolderup (GK)
Vetle Korslund
Henrik Bredli
Ingar Martiniussen

Coach: Alexander Jaksland

Frisk Asker:
Henrik Fayen Vestavik (GK)
Endre Medby (GK)
Henrik Ødegaard
Anders Bastiansen
Sebastian Johansen
Max Krogdahl
Magnus Geheb
Kristoffer Thomassen
Erik Beier Jensen
Victor Björkung
Patrick Bovim
Mikkel Christiansen
Nicolay Andresen
Christian Kåsastul
Viktor Granholm
Petter Kristiansen
Mikael Dokken
Fredrik Lystad-Jacobsen
Mats Frøshaug

Coach: Vidar Wold

Mer om Asker Innebandy Klubb kan du finne her: http://askeribk.no/

Kommentarer

kommentarer