28 des KNAKK LILLEHAMMER-KODEN

Etter å ha tapt de to foregående oppgjørene mot Lillehammer henholdsvis 2-3 (etter sudden) og 2-1 borte, greide gutta i kveld å knekke koden mot laget fra Mjøsas nordende. Etter en første periode hvor vi eide det meste av spillet, og gjestene fra Lillehammer pådro seg den ene utvisningen etter den andre, var stillingen likevel bare 1-0. Skuddstatistikken viste solide 10-3, og vi burde ledet med mer enn det ene målet. Målscorer var Mikael Dokken, og han ble assistert av rekkekompisene Valkvæ Olsen og Bastiansen.

SLAPP LILLEHAMMER INN

Det tok bare Nordrum 2 minutter å finne åpningen bak ex-Frisk spiller Espen Johansen, assistert av Patrick Ulriksen, og alt lå til rette for en ny fest i Askerhallen. Men i løpet av fire minutter greide Lillehammer å score to mål, og dermed var det åpen match igjen. Unødvendig, mener nok de fleste, og Sune sier etter kampen at det var en feil vi må ta på egen kappe.

– Vi fikk ikke byttet backene, og når de måtte stå på isen så lenge så ble de slitne. Derfor tok vi også en time-out, sier herr Bergman etter kampen.

Lillehammer fikk ikke være lenge inne, for snaue to minutter senere førte Marshall Everson oss igjen i ledelsen. Han legger en enkel ispuck på mål som Espen Johansen må se skli mellom leggskinnene. Henriksen og Gaarder fikk assist på målet.

Bilder fra kampen finnes her

TO KJAPPE MÅL

Det var over 1400 fremmøtte i Askerhallen i kveld, og de rakk knapt å sette seg før herrene Valkvæ Olsen og Everson hadde satt hvert sitt mål bak nevnte Johansen i starten av tredje periode. Assistene ble igjen utført av deres respektive rekkekamerater. Med to kjappe mål gikk mye av luften ut av Lillehammer ballongen, og selv om de greide å redusere til 5-3 da det gjensto drøye 8 minutter av kampen, så sto Dahlberg igjen en god kamp og tok det som kom. Til slutt var det Thomas Valkvæ Olsen som satte den endelige spikeren i kista med 6-3 scoringen i åpent bur. Assist ved Petter Kristiansen og Anders Bastiansen. Dermed knakk gutta “Lillehammer-koden”, og er nå seks poeng bak serieleder Oilers.

– VIKTIGSTE AV VI VANT

Assistenttrener Bjerke var fornøyd med seieren, og at laget knakk koden mot Lillehammer.

– Vi er lettet over at vi har endelig har fått hull på byllen mot Lillehammer. Første periode synes jeg var veldig bra, mens vi i andre perioden begynte vi å tape pucker på dumme steder. Så fikk vi luket bort det, og i tredje fikk vi jo en pang-åpning. Etter det følte vi oss vel egentlig aldri truet, sier en fornøyd Bjerke.

22186731654_e888b6b542_o– Godt å være i gang igjen! Det har vel bare vært fem dagers pause, men det virker mye lenger – nesten som vi har hatt sommerferie, smiler Marius.

Det ble stokket litt på rekkene i dag, ettersom Francis Lemieux var tilbake fra skade som har satt han ut av laget i to måneder. Mats Henriksen gikk inn sammen med Gaarder og Everson, mens Baar spilte med Lemieux og Granholm.

Hvordan synes du de nye rekkesammensetningene fungerte?

– Jeg synes de fungerte bra. Baar (bildet til høyre) har vært et positivt tilskudd etter at han ble frisk, og tanken er at vi skal ha fire rekker som vi føler er stabilt gode. Det er viktig frem mot sluttspillet, slik av vi har bredde i den siste halvdelen av sesongen. Nå føler vi at vi har komponert fire stabilt bra rekker, som vi kommer til å dra nytte av fremover.

Høydepunktene fra kampen kan sees her.

Det så ikke ut til at gutta hadde tatt skade av et par dager fri, for nå kommer kampene tett fremover. Allerede på onsdag skal gutta ut i krigen igjen, og setter kursen mot Plankebyen hvor de møter et Stjernen-lag som holdt Lørenskog helt til sudden i kveld. De måtte til slutt se seg slått etter scoring av tidligere Frisk-spiller, Henrik Ødegaard, bare 11 sekunder ut i sudden.

Våre gutter har hatt et godt tak på Stjernen hittil i år, men laget har overrasket flere ganger og må på ingen måte bli tatt lett på! Vi regner med full skjerping fra start, og at nye tre poeng blir med hjem til Asker også onsdag!

Kommentarer

kommentarer