27 jan KNUST I GARASJEN

MANGLERUDHALLEN: Søndag kveld gjestet vi Manglerud Star som i utgangspunktet skulle være grei skuring for våre gutter med tanke på at vi har vunnet alle gangene vi har møtt Manglerud denne sesongen. Men det skulle vise seg å bli en vanskelig nøtt å knekke for våre i kveld. Fortsatt måtte Janna klare seg uten backene Ødegaard og McMonagle, i tillegg til Lystad Jacobsen, som vil si uforandret i forhold til laget som vant hjemme mot Storhamar sist torsdag.

VERTENE MED TIDLIG SCORING

Første scoring for hjemmelaget kom allerede etter 55 sekunder ved lagets toppscorer Coatta, og det var ikke slutt med det. Vertene fortsatte med kjappe overganger, og kom stadig til farlige sjanser mot Nicklas Dahlberg. Gutta våre var langt unna det vi så dem spille på torsdag, og nitten minutter ut i første periode kommer mål nummer to. Vi spiller i undertall etter at Kåsastul fikk en 2-minutter for tripping, og Joachim Hermansen kan sette inn 2-0 målet.

Det som skulle bli grei skuring ble ikke det i første periode, og selv om det i lange perioder av andre perioder var enveiskjøring mot MS-målet greide ikke gutta å overliste MS-keeper, Kris Joyce. I stedet er det Kevin Berg hos MS som finner åpningen bak Nicklas Dahlberg, og etter 35.51 av kampen går det fra vanskelig til bortimot håpløst for våre. Etter to perioder står det altså 3-0, og skuddstatistikken viste 26-21.

Stang ut for Geheb

KOMPAKT MS-FORSVAR

Fire minutter ut i tredje periode får vi mulighet til å spille nok et overtall, men vi greier ikke å etablere noen farlige angrep. Etter at de blir fulltallige setter de høyt press på oss, og gjør det vanskelig for oss å komme i etablert angrep. Ut av intet får Kyle Bonis muligheten alene mot Joyse, men får ikke overlistet MS´ gode keeper.

Med 8.22 igjen å spille av 3 periode ser nok mange på tribunen at vi endelig hadde fått vår redusering, men en mesterlig redning fra MS-keeper Joyce forhindrer scoring.

Når gutta skal sette inn den siste innspurten i håp om å få en redusering, kommer utvisningene. Først får MS sjansen til å spille i overtall etter en noe billig utvisning av Petter Kristiansen, og Nicklas må flere ganger vise frem sine kvaliteter. Gutta rir av den utvisningen, og kommer til flere gode sjanser mot MS-målet. Deretter er det Garreth Thompson som blir litt vel ivrig og må ut i 2 minutter for slashing når det gjenstår 3.36 av kampen. Det utnytter MS tidligere Frisk Asker-spiller, Mats A. Henriksen, og dermed blir det bekmørkt når det står 4-0 på måltavla i Manglerud Ishall.

3V5A2046

TRØSTEMÅL

Vi får et trøstemål bare sekunder etter ved Hampus Gustafsson, assistert av Garreth Thompson. Det var Hampus sitt fjerde mål i Frisk-drakten. 28 sekunder senere kommer det nok en trøst ved Kyle Bonis, assistert av Thompson og Björkung, og det blir litt mer uro blant de få tilskuerne på tribunen i en iskald Manglerud Ishall. Janna tar time-out med snaue minuttet igjen å spille, og tar ut Dahlberg i et forsøk på å komme a jour.

Det blir ikke flere mål, og dermed ender det med et svært så skuffende tap mot Manglerud Star. Nå ser det svært lang ut opp til 4. plassen på tabellen, men vi gir oss ikke før “den fete damen synger”.