Jimmy Andersson

05 Jan KNUSTE SERIELEDEREN

I DNB Arena har vi tidligere vunnet en historisk seier over Stavanger Oilers da vi “nullet” dem og vant 1-0, men i kveld var det nok et enda større sus som gikk gjennom storstua i oljebyen. Hjemmelaget la press på oss i første periode, men i kampens første power play utnyttet Viktor Granholm et fint pass fra Vinny Saponari, og til tross for skuddstatistikk 21-5 var det vi som ledet med ett mål etter de første 20 minuttene.

 

SATTE GUMMISKIVA I SAMME HULLET

Andre periode var snaue fem minutter gammel da backen Jimmy Andersson banket løs fra like innenfor blå, og mindre enn tre minutter senere banket samme mann gummiskiva inn i samme hullet! Assist Torstein Nordrum. Oilers fikk nok en utvisning, og nok en gang scorer vi i Power Play. Denne gangen er det Fredrik Lystad Jacobsen som setter sitt fjerde mål for sesongen – og andre kamp på rad – og Vinny Saponari og Torstein Nordrum er tilretteleggerne på 0-4 målet. Og gutte gir seg ikke med det! Med Oskar Nilsson utvist finner Henrik Ødegaard Anders Bastiansen, og Basse setter pucken iskaldt bak Oilers keeper. 0-5, og et fullstendig lamslått og sjokkert Oilers-publikum glemmer å synte Oilers-sangen i pausen.

 

Sune Bergman

Sune Bergman

STYRTE INN TIL SEIER

I tredje periode så det ut til at Sune – forståelig nok – var fornøyd med resultatet, og ønsket å sikre hjemover mer enn å jage fremover. Men til tross for nok et overtall i antall skudd (17-5) greier hjemmelaget å overliste en meget god Nicklas Dahlberg kun en eneste gang. Dermed tar gutta med tre velfortjente poeng hjem fra Stavanger – og vi gratulerer med den femte seieren på rad!

 

Vår bestemann ble to-målsscorer Jimmy Andersson.

 

MARIUS BJERKE: – SMAKER EKSTRA GODT!

Etter kampslutt kunne Marius bekrefte at det var god stemning i garderoben.

“Jo, det er god stemning i garderoben”, sier en smilende assistenttrener.

“Det er spesielt moro å vinne her, og jeg må vel innrømme at det smaker ekstra godt.”

Skuddstatistikken i første periode – viser den hele sannheten?

“Jeg synes vel ikke Oilers kommer til for mange farlige sjanser. Vi var gode i forsvar, og greide å holde dem utenfor i vår sone. Vi følte oss trygge bakover, var kompakte – og vi kan vel si at vi lignet oss selv defensivt i dag.”

Det ble scoring både i Power Play og i Box Play.

“Ja, vi har jobbet med dette, og nå har gutta begynt å score mål igjen. Kan vel kalle det en “selvtillitsgreie”. I tillegg scorer Jimmy to mål fra blå, og det er takket være knallhard jobbing av spillere foran mål som gjør at puckene går inn. For det er gode keepere som tar de puckene som de ser, og da må det jobbes hardt foran dem”, sier Marius, som må trå til som assisterende materialforvalter, og pakke bil sammen med Tommy som de to skal kjøre hjem til Asker nå i kveld. Vi ønsker dem god tur – og regner med at hjemturen blir noe enklere med en seier i bagasjen!

 

– KULT Å GI NOE TIL FANSEN

To-målsscorer Jimmy Andersson synes det var morsomt å kunne gi noe tilbake til fansen som hadde tatt turen til Stavanger.

“Det er kult å se mange Frisk-supportere på tribunen, og ekstra godt å kunne gi noe tilbake til dem.”

Dere virket kompakte bakover idag?

“Det er noe vi har jobbet med, og har pratet mye om å være kompakte i forsvar. Og jeg opplevde ikke Oilers som spesielt farlige i første periode, til tross for mange skudd. 21-5 var det vel?”

Det flyter bra på for laget om dagen?

“Jo, det går mer stolpe inn nå. Det har løsnet for flere, og det er vel snakk om at man slapper litt mer av – så kommer målene.” Sier den sympatiske svensken, som altså fikk bestemannsprisen – igjen – i dagens kamp.

 

Nå blir det overnatting for våre helter i Stavanger, før de setter seg på flyet hjem i morgen tidlig og drar rett til Askerhallen for en isøkt. Lørdag er det som kjent en ny kamp, og den vil gjerne Jimmy også vinne.

“Hadde vært kult det, ja!”

 

Sammendrag av kveldens seier kan sees her (TV2.no).

Kommentarer

kommentarer