09 jan – KOLLEKTIV LAGSEIER

ASKERHALLEN: Det var duket for en såkalt “seks-poenger” i kveld da Lillehammer på 3. plassen på tabellen besøkte oss i Askerhallen. I tillegg var det duket for brødre-duell da lillebror Jonas skulle prøve å ta skalpen på en småforkjølet storebror Endre som var tilbake etter å ha måttet stå over mot MS sist søndag.

Sune hadde også gjort noen rokkeringer på rekkene, og byttet centerplassen mellom Anders Bastiansen og Fredrik Lystad Jacobsen. I tillegg måtte vi klare oss uten Mikkel Christiansen som måtte kaste inn håndkle på grunn av sykdom.

 

EFFEKTIVITETEN UTEBLE

Som på søndag mot MS kom vi best i gang i første periode, men den manglende effektiviteten gjentok seg også i dag. Gjestenes førsterekke greide imidlertid å finne åpningen i vårt forsvar, og Lillehammer kunne gå til første pause med en ett-måls ledelse.

– Vi har egentlig bra kontroll, synes jeg, sier Marius Bjerke om de første 20 minuttene.

– Vi havnet på feil side én gang i vår egen sone, og gikk to på en – og det straffet seg med en gang. Vi er nødt til å være nøye, i hvert fall her, for de gutta har så ekstremt bra ferdigheter.

_MG_7106

Vinny i kjent positur!

 

SLO TILBAKE

_MG_7100

Vinny finter ut keeper og scorer

I andre periode red vi av en utvisning da Petter Kristiansen måtte ut i to minutter, men da kampen var i ferd med å passere halvspilt får hjemvendte Vinny Saponari et krempass fra Garry Nunn, og alene mot Lillehammers keeper gjør Vinny ingen feil! Og bare drøye minuttet etter var det de offensive backene våre sin tur til å skinne. Oskar Nilsson får pucken inn i offensiv sone, og finner Alex Wall som banker pucken i mål – hans 5. mål i serien. Dermed har vi snudd kampen i løpet av midtperioden, men alle vet at en hockeykamp varer minst 60 effektive minutter. Etter scoringene pådrar begge lag seg utvisninger, og det er bare millimetre fra at vi går opp i 3-1. Lillehammer har også sine sjanser, men Nicklas Dahlberg var tilbake i godt gammelt slag og tok det som kom!I tredje periode legger Lillehammer seg høyere opp på banen, og da får vi sjansen til å kontre. Men verken TJ eller Garry klarer å finne åpningen bak Fredrik Johansson i Lillehammer-buret.

Når Lillehammer skal sette inn sluttspurten får de korrekt utvist Robin Soudsky for knetakling (5 + video), og dermed går mye av luften ut av gjestene.

I sluttminuttene tar gjestene ut nevnte keeper, og da Anders Bastiansen får muligheten gjør han ingen feil og setter pucken i mål fra offensiv blå. Dermed vinner vi den viktige kampen – og Endre Medby vinner den viktige brødre-duellen mot lillebror Jonas.

 

_MG_7137

Alex Wall blir gratulert av medspillerne etter sitt femte mål for sesongen.

 

VANT BRØDRE-DUELLEN

Godt å vinne brødre-duellen?

– Ja, veldig deilig å vinne, sier Endre, som fortsatt er forkjølet, men bekrefter at feberen som gjorde at han måtte stå over søndag, er borte.

_MG_7167

Jonas Medby

– Vi fikk oss en lærepenge på søndag. MS er et lag som er overalt hele tiden, så hvis du ikke er på så kan du fort ryke på. Så det var viktig å vinne i dag.

Det ble sagt at det var en stille og konsentrert gjeng i garderoben foran kampstart i dag?

– Tja, det var kanskje det? Jeg vet ikke om det er tilfeldig og om det er det som skal til, men fokuset var der i dag. Vi kommer godt i gang i dag, og kommer til mange sjanser. Så det er flere som burde scoret, inklusive meg. Det er ikke stang inn for oss nå, men vi kommer til mange sjanser så det løsner nok.

Skal vi si at det løsner allerede torsdag?

– Det er i orden – da har vi en avtale! Avslutter en småforkjølet, men fornøyd, Endre Medby.

 

Endre vant brødre-duellen

Endre vant brødre-duellen

– KOLLEKTIV LAGSEIER

– Starten både i dag og på søndag synes jeg var tilfredsstillende, men effektiviteten manglet. Jeg føler at vi hadde en bra start, og spilte en kontrollert kamp hele veien, sier assistent trener Marius Bjerke.

_MG_7159

Litt smågruff må til, i følge Marius Bjerke

Det er alltid litt gruff foran mål når Cameron er der?

– Ja, det er vel litt sånn det skal være, men jeg synes det er bra at vi viser at vi er sterke. Men det er nok litt historikk bak det som skjer fra tidligere kamper.

Fornøyd med omrokkeringen på rekkene?

– Jeg synes det fungerte bra. Vi har vel stanget litt og ikke fått de resultatene vi ønsket. Så vi ønsket å se om vi fikk respons på det, og det synes jeg det gjorde. Alle fire rekkene synes jeg fungerte bra, og jeg vil også trekke frem unggutten Markus Solberg som har kommet inn og spilt de to siste kampene. All ære til han som har kommet inn og løst oppgavene veldig bra. Jeg synes faktisk at i første periode så var de en av våre bedre rekker som får tid i offensiv sone og gjør tingene bra. Og vi behøver fire fungerende rekker.

– En kollektiv lagseier i dag, sier Marius.

Terningkast5Terningkast? Med viktig seier mot ett av topplagene, hvor vi slipper inn bare ett mål?

– Fire? Nei, vi sier fem i dag. Gode argumenter der, avslutter Marius Bjerke.

 

_MG_7199

Solid kamp av vår sisteskanse, NIcklas Dahlberg

Kommentarer

kommentarer