05 apr KOM TIL KORT PÅ HAMAR

CC AMFI: Endelig var det klart for NM-finale nummer en, og de fleste var enige på forhånd at Storhamar var relativt store favoritter hjemme i CC Amfi. Dessverre skulle de få rett.

 

FORSIKTIG START

De første 20 minuttene var av det litt forsiktige slaget, og det måtte en utvisning til for at hjemmelaget skulle greie å finne veien forbi Dahlberg. Etter en uheldig klarering av Sebastian Johansen som fant veien over plexiglasset, kunne hjemmelagets Power Play rekke sette inn 1-0, og sistemann på pucken var Troy Josephs. Den 24 år gamle canadieren kom fra Wheeling Nailers i ECHL så sent som 10. februar i år, og har i sluttspillet stått for 5 mål og 6 assist før kveldens kamp. Stillingen sto seg ut perioden, som kun hadde inneholdt seks skudd fra hvert av lagene.

 

De fleste lag blir straffet hvis de lar Patrick Thoresen få for mye plass - også vi.... FOTO: Finn Eriksen

De fleste lag blir straffet hvis de lar Patrick Thoresen få for mye plass – også vi…. FOTO: Finn Eriksen

 

Andre periode skulle bli mer målrik, men dessverre for oss var det hjemmelaget Storhamar som sto for alle målene som kom. Først satte Patrick Thoresen inn 2-0 etter at han fikk stå veldig alene foran Nicklas Dahlberg, og deretter kunne lillebror Steffen Thoresen på heldig vis sette inn 3-0 via skøyta til Nicklas. Storhamar ga seg ikke med det, og 6.6 sekunder før andre pause kunne Robin Dahlstrøm sette inn 4-0 etter en periode hvor hjemmelaget var det førende laget. Skuddstatistikken vant de 13-4, og våre hadde i perioder mer enn nok med å slå unna fra eget forsvar. Vi husker at gutta greide å hente inn 0-4 mot Lillehammer i seriespillet, men det var ikke så mye som skulle tyde på at gutta hadde det inne i dag.

Spillet i tredje periode startet ikke så mye bedre for vår del enn det vi så i midtperioden. Vi tapte dropper, andrepucker, og de fleste duellene ute på isen. Etter fem minutter hadde vi kommet til kun én avslutning mot Storhamar-målet, og heller ikke i Power Play som vi fikk ble det til at Storhamars keeper, Östlund, ble satt på de helt store prøvene. Victor Björkung måtte skyte på en udekket Östlund, og det gir sjelden resultat. Ei heller i kveld.

Det ble litt gruff etter snaut halvspilt periode, og begge lag fikk utvisninger – vi to mann og Storhamar en. Det blir ikke mål for hjemmelaget i overtallet, men når begge lag er fulltallige kan vi endelig juble for mål. Men Anders Bastiansens scoring ble den eneste for vår del, og Storhamar passet også på å øke ytterligere da det gjensto drøye fire minutter. Dermed endte det med 5-1 seier til fjorårets norgesmestere, og våre må opp noen hakk for å kunne ta hjem kongepokalen i år.

 

– TAPTE FOR MANGE 50/50 DUELLER

Det var vår hovedtrener Janna enig i.

– Det var litt skuffende, og vi taper for mange 50/50 dueller i dag. Vi var ikke helt der vi ønsket å være. Jeg synes vi er litt på etterskudd hele veien. Men det er kamp én, så vi kan ikke grave oss ned. Selvfølgelig kan vi være skuffet i dag, men så må vi vise noe helt annet på søndag, sier en skuffet Janna.

Søndag er det vi som har “mætt fjøs”, og Janna tror at vi kommer til å se et bedre Frisk-lag på søndag.

– Vi må ikke grave oss alt for langt ned, for det er bare 0-1 i kamper – og det er best av syv kamper. Vi må vise mer passion på søndag, og krige mer, så går dette, avslutter en noe skuffet, men optimistisk hovedtrener.

 

Kommentarer

kommentarer