14 sep – VI MÅ HOLDE BAKKEKONTAKTEN

Forrige sesong greide vi ikke å ta poeng mot seriemesterne Vålerengen, og selv om vi slo dem ut i semi-finalene var det en revansjesugen gjeng som tok i mot Oslo-laget lørdag kveld.

 

EFFEKTIVE I POWER PLAY

Gutta har fått litt pepper for at de ikke har vært spesielt effektive i overtallsspillet i CHL-kampene, men i kveld viste Hampus Gustafsson at han ikke har glemt veien til mål. I første periode banket han inn 1-0 målet i spill 5 mot 3, og i midtperioden satte han inn 2-0 i spill 5 mot 4. Begge målene ble assistert av Anders Bastiansen og Alex Lavoie, så man kan vel trygt si at den oppstillingen er effektive og målfarlige. Selv sier Hampus at det kan ha med motstanderne å gjøre.

– 3-0 er en kjempebra start, og vi legger resultatet i banken og skal jobbe på fra mandag av. Skal holde et konsekvent nivå og ikke tro at vi er noe bare fordi vi vant denne kampen. Mot KAC Klagenfurt skulle vi gjort noen mål hjemme, men man må huske at vi møtte et lag med kvalitet i hvert eneste ledd.

Vi må også takke Nicklas for en solid innsats nok en gang?

– Det som er målsetningen er å bli farlige i power play, og i dag slipper vi ikke inn noen mål. Vi blir nok litt for overambisiøse i første periode og får mange 2 mot 1 situasjoner, og hadde de gjort mål der hadde kampen sett helt annerledes ut. Det er en trygghet for oss å ha Dahlberg bak der, men vi må også huske på at Vålerengen er et lag som skyter mye utenfra, sier Hampus.

Vi skulle vel hatt enda flere mål?

– Ja, jeg personlig skulle hatt enda et mål. Jeg hadde åpent mål og skulle scoret, avslutter Hampus.

Hampus setter inn 2-0 målet

Hampus setter inn 2-0 målet

 

ENDRE MED EN LEKKERBISKEN

Det ble til slutt 3-0 til våre, og det var Endre Medby som fikk æren av å “sette flagget på toppen av kransekaken”. Han kommer alene mot keeper, og setter pucken elegant opp i vinkelen bak Steffen Søberg i gjestenes mål. Og selv om vi taper skuddstatistikken solide 23-39 greier vår sisteskanse å holde nullen med god hjelp av et solid forsvar.

Janna Aasland er godt fornøyd med seier over gamleklubben.

– Å slå Vålerenga 3-0 og nulle dem her hjemme, det må vi si oss fornøyd med.

– Vi ser konturene av det vi gjorde i fjor, og det er deilig som trener å se at vi som lag vet hva vi er bra på. Vålerenga tar en del skudd fra utsiden, og vi er sterke foran Nicklas og rydder unna. Men så må vi justere for de 2 mot 1 situasjonene vi slipper til, for det kan vi ikke være fornøyde med.

 

Reid Petryk

Reid Petryk

 

Du får med Reid Patryk i dag, og viste seg vel frem på en positiv måte?

– Jeg synes Reid gjør det bra i de byttene han får i dag. Han har god energi i spillet sitt og setter opp spill, så det er godt å ha han med i troppen, sier Janna om canadieren som har vært ute med skade i en drøy måned.

Torsdag er det klart for borteoppgjør mot MS, en mostander som har vist at de kan gjøre livet surt for motstanderne. Og Janna maner til at vi ikke skal ta av.

– Selvfølgelig er det bra å slå Vålerenga 3-0 i den første kampen, men mot Manglerud stiller vi med blanke ark og må levere en prestasjon som den vi gjorde i dag. Samme drittjobben. Vi må holde bakkekontakten.

Men vi er fornøyd?

– Vi er alltid fornøyd med å slå Vålerenga.

Kommentarer

kommentarer