05 feb MALT I STYKKER

I Stjernehallen skulle gutta snu trenden i kveld, og etter en god start av kampen så det lyst ut for våre helter. Henrik Ødegaard satte inn kampens første mål etter pass fra Mikkel Christiansen, et litt heldig mål som treffer en Stjernen-skøyte på veien. Vi spiller lekker hockey i store deler av perioden, men greier ikke å overliste den unge Stjernen-keeperen, Sander Rene Berg. Mot slutten av perioden ryker vi på to utvisninger, og i løpet av ett minutt snur Stjernen kampen til 2-1. Skuddstatistikken viste 11-15 i en periode hvor vi absolutt burde satt flere pucker i mål.

UTVISNINGER ØDELA

I midtperioden fortsatte vi å pådra oss dumme utvisninger som skulle vise seg å bli avgjørende for kampen. Like før halvspilt kamp øker hjemmelaget til 3-1, og går til andre pause med en komfortable ledelse. Bare 33 sekunder inn i siste periode øker de igjen, og det er David Hallström som scorer sitt andre mål for kvelden. Drøye to minutter senere øker de til 5-1 i nok et Power Play, og Nicklas Dahlberg valgte å bytte med Kenneth Helgesson etter fem mål i sekken.

Det var utrolig å se hvordan kampen fullstendig endret karakter etter at Stjernen scoret to kjappe i første periode. Etter at vi hadde spillet i første periode hvor gutta vant de fleste duellene, sluttet de etterhvert å ta duellene, tok dumme utvisninger, og gjorde defensive feil på rekke og rad. Så langt unna det laget vi så de første 15 minuttene at det var tungt å se på.

ryanhayes2

Ryan Hayes var savnet i kveld, men vi håper han er tilbake etter pausen på ni dager som venter laget nå.

GODT MED PAUSE

Etter en periode med ni seire på rad er vi nå tilbake “i sumpa”, og mye av det samme som skjedde i den dårlige perioden vi var i før jul ser ut til å skje igjen. Lillehammer og Storhamar vant sine kamper i kveld, og Storhamar er dermed à poeng med oss på tabellen. Det er ni dager til neste kamp, og da venter et tøft kampprogram på gutta med Vålerengen, Lørenskog og Storhamar i løpet av fem dager. Vi håper at både Ryan Hayes og Jimmy Andersson er tilbake, for etter å ha scoret kun tre mål i løpet av de siste tre kampene er det tydelig av vår toppscorer er savnet, og at Jimmys rutine i forsvar er sårt savnet.

Nå blir det nok godt med en pause hvor Sune kan forberede gutta på de siste kampene før sluttspillet tar til, for det var ikke mye positivt å spore de siste 40 minuttene av dagens kamp. Men vi satser på at gutta snur dette!