27 apr MANNEFALL I RUSSLAND-KAMP

Torsdag spilte Norge U25 sin første kamp i Alrosa Cup i St. Petersburg, og de norske U25-isbjørnene holdt lenge følge med de russiske bjørnungene. Zernov ga Russland ledelsen 7.31 inn i midtperioden, og halvannet minutt senere økte russerne til 2-0 ved Kravtsov. Jørgen Karterud, som nå spiller for Västervik, reduserte for Norge snaue seks minutter senere, og bare 34 sekunder inn i siste periode utlignet Martin Rønnild etter lekkert pass fra Endre Medby.

MATCHSTRAFF PÅ GEHEB

På stillingen 2-2 sto kampen og vippet, og det skulle bli en av våre egne landslagsspillere som – sammen med dagens dommere – skulle komme i fokus. En av de russiske spillerne står med ryggen mot Magnus Geheb, som hekter venstre foten til russeren slik at han faller bakover og går i isen. Dommerne dømmer for “slew foot”, og gir unge Geheb 20 + 5 minutters utvisning (matchstraff). Vi har sett hendelsen, og selv om det er en klar forseelse synes vi det likevel den ikke kvalifiserer til matchstraff, noe Magnus selv sier seg enig i.

– Synes det var billig. Dommeren følte vel at han måtte hjelpe til på stillingen 2-2, sier Magnus med et skjevt smil.

Magnus_Geheb

Magnus Geheb ble idømt matchstraff i torsdagens kamp, og må stå over fredagens kamp mot Østerrike.

“MANNEFALL”

I tillegg til Magnus er det flere Frisk-spillere som er med til Russland. Før kampen hadde Frøystad meldt forfall, og underveis måtte både ny-signeringen, Sebastian Johansen, eller Basse jr om du vil, kaste inn håndkle etter en takling i ryggen, og Christian Kåsastul gå av med skade i foten. Kåsa, som nylig signerte ny kontrakt med klubben, måtte se semifinalene mot Storhamar fra tribunen etter skaden han pådro seg mot Stavanger Oilers. Vi har ikke fått kontakt med Christian, men det er fare for at han kan være ute noen uker. Vi ønsker han og Basse jr god bedring!

Nicolay Andresen

Nicolay Andresen (Foto: fhr.ru)

Så til dagens kamp mot et sterkt Østerrike-lag må Anders Gjøse klare seg uten både Geheb (karantene), Basse jr og Kåsastul (skader). Klare er imidlertid både Endre Medby og Nicolay Andresen, og vi ønsker dem og resten av laget lykke til i kampen som starter klokken 15.00.