14 mai MARIUS BJERKE: EN GUTTEDRØM I OPPFYLLELSE

Da Sune Bergman signerte en ny 2-års kontrakt tidligere i år, ønsket han at hans assistenttrener Marius Bjerke skulle få en økt stillingsprosent. I dag fikk han ønsket sitt oppfylt da Marius satte signaturen på en ny 2-års kontrakt med klubben.

ASKERHALLEN: For tre år siden tok Marius Bjerke ansvaret for videoanalysen i klubben, og allerede sesongen etter ble han “ansatt” som assistenttrener under Sune Bergman – men bare i en begrenset stilling. Nå har økonomien bedret seg, og Sune kunne endelig få ønsket oppfylt om en Bjerke i en stilling hvor spesielt de yngre spillerne kan få bedre oppfølging.

 

EN GUTTEDRØM I OPPFYLLELSE

Gratulerer med ny kontrakt, Marius!

Jo, takk. Å få fornyet kontrakten og samarbeidet er noe jeg er ekstremt fornøyd med. Det er litt spesielt for meg som kommer herfra, og jeg har alltid drømt om å kunne jobbe med Frisk Askers A-lag. Sånn sett er det en liten guttedrøm som går i oppfyllelse. I tillegg blir det bra å få bygge videre på det vi har jobbet med de siste to årene, som jeg mener har vært bra. Jeg mener vi har vært inne på noe hele veien, men at det siste lille har manglet, spesielt i sluttspillet. Det er selvsagt viktig for meg at Sune er med videre i to nye år, og jeg mener vi har hatt et tett og bra samarbeid de to siste årene som har gitt gode resultater.

Marius ser frem til to nye år som assistenttrener under Sune Bergmans ledelse.

Marius ser frem til to nye år som assistenttrener under Sune Bergmans ledelse.

Hva mener du laget vil kunne gjøre de neste to årene?

Jeg føler at det naturlige vil være å ta neste steget i sluttspillet, og som vil være hoved-målsetningen. Vi har hatt en relativt ung tropp som skal lære og ta nye steg hvert år. Jeg synes de har blitt bedre og bedre, og jeg tror vi vil se resultater av dette også i år. Det vi har manglet har kanskje vært bredden på backplass for å kunne stå hele veien i sluttspillet.

Sune er den eneste som bruker 1-3-1 i GET-ligaen. Hva synes du om det?

Det er en spillestil som har et eget styrespill, med en filosofi om å være tette defensivt og ha mer kreativitet og frihet fremover. Noen vil kanskje si at spillestilen er litt “gammeldags”, men jeg vil si at Sune er flink til å følge med i utviklingen og har modernisert stilen. Det er spennende sånn sett, for vi forechecker mer offensivt og har samtidig vært tighte bakover.

Vi er avhengige av en back med gode ferdigheter?

Ja, vi må ha en back som kan klare å beholde roen bakover og sette i gang spillet med gode førstepass og godt overblikk, med kvikke bein som kan styre spillet bakfra.

Hva synes du om lagbyggingen så langt?

Jeg synes det ser veldig bra ut så langt. Spesielt veldig godt fornøyd med at Lystad Jacobsen er tilbake. Det er gledelig at han kommer hjem igjen og velger Frisk Asker. Det er noe jeg tror vi vil dra stor nytte av. Han er en hyggelig fyr som er ekstremt treningsvillig og har en mentalitet som jeg tror går bra med den spillergruppa vi har. Han har selvfølgelig mye erfaring som jeg tror vil være bra for de yngre i spillergruppa. I tillegg har Endre Medby og Mikkel Christiansen vært med på barmarkstrening denne uka. To unggutter hvor Endre har mye erfaring fra GET-ligaen. Det så veldig bra ut på treningen, bra mentalitet, og de er to krigere som det blir bra å få med på laget. Også veldig fornøyd kontinuiteten og re-signeringene som er gjort.

 

3V5A3203v1

Endre Medby og Mikkel Christiansen

 

ET UTVIKLINGSPROSJEKT

Så til din jobb fremover. Hva er det du skal fokusere på? Blir det noen forskjell for din del?

3V5A3233

Marius Bjerke

Ja, det blir faktisk ganske så stor forskjell for min del. Tidligere har jeg måttet sjonglere mye med jobben, og har stort sett bare fått tid til å være med på noen treninger og alle kamper. Med økt stillingsprosent vil jeg få mere tid til å være her. Planen er å legge inn to morgentreninger i uka hvor hovedfokus vil være individuelle ferdigheter og utvikling. Spesielt de yngre, men også spillere som er heltidsansatte og har muligheten til å trene ekstra. Når de yngre spillerne går på NTG har de morgen- og ettermiddagstrening, men når de er ferdig på NTG så halveres jo faktisk treningsmengden. Så jobben blir å jobbe med egne juniorer, først og fremst med de som står og banker på døra til A-laget, og våre egne juniorer. I tillegg vil jeg jobbe mer med individuell videoanalyse, og få jobbet mer med ting som enkeltspillere trenger å jobbe med. Vi kan kalle det et “utviklingsprosjekt” som ikke har vært gjort her i Asker tidligere. Jeg er veldig ydmyk når det gjelder å få muligheten til å gjøre denne jobben, noe vi har snakket mye om – men nå gjør vi det! Det kommer til å ta tid, men jeg tror det er noe som vil betale seg i fremtiden. Får vi opp èn junior per år så vil vi være veldig fornøyd.

Tror du dette kan være med på å trekke spillere til klubben?

Ja, det tror jeg. Jeg tror Frisk blir et mer attraktivt tilbud både for yngre norske spillere, og for unge utlendinger som kommer hit med en mentalitet om at de vil opp og videre. Forhåpentligvis vil dette også styrke samarbeidet og dialogen med NTG og junior. Vi har mange gode juniorer, og nå gjelder det å få ut potensialet deres.

Du gleder deg til fortsettelsen?

Jeg gleder meg veldig! Avslutter en smilende Marius Bjerke.

 

Vi gleder oss også, og er glade for å få med oss Marius videre i dette “utviklingsprosjektet”!

Kommentarer

kommentarer