05 jul MATS KLAR FOR FRISK

Vi er glade for å meddele at Mats Frøshaug i dag har skrevet under på en tre-års kontrakt med oss.

29 åringen er opprinnelig Manglerud gutt, men reiste tidlig over til Sverige som unggutt. Der spilte han først for Sunne IKs J18 og J20 lag, før turen gikk videre til Linköping HC. Der hadde han to solide sesonger i klubbens J20 lag, noe som igjen gjorde at Vancouver Canucks valgte å drafte han som nr 161 overall.

 

Mats er en av de beste center forwardene man kan få tak i med norsk pass – Patrick Gandolfi Hellman

 

Etter tiden i Linköping har han stort sett tilhørt Lørenskog, hvor han har levert en rekke sterke sesonger poengmessig. I 2011-2012 sesongen ble han også tatt ut på GET-Ligaens All Star team.

De siste to sesongene har Mats tilbragt utenlands i Allsvenskan hvor han har spilt for Västerviks IK og Tingsryds AIF.

 

Mats Frøshaug Foto: Thomas Granerød

Mats Frøshaug
Foto: Thomas Granerød

 

Velkommen Mats! Hva gjorde at du valgte å reise hjem til Norge og ikke minst valgte Frisk Asker?

– Jeg hadde i utgangspunktet bestemt meg for å fortsette i utlandet, og hadde også muligheter til det. Men Frisk kom med en totalpakke som fristet veldig. Jeg er ikke 20 år lenger, så greit å tenke litt på fremtiden også – og derfor bestemte jeg meg for det. Jeg føler ikke på noen som helst måte at jeg trapper ned, og har fortsatt ambisjoner om landslaget og et sterkt ønske om å vinne noe med Frisk!

Mats Frøshaug

Mats Frøshaug noterte seg for 224 poeng i løpet av sine 232 kamper for Lørenskog.

Du har jo vært nære på å vinne NM gull tidligere. Hvordan tror du mulighetene er for å vinne med Frisk?

– Frisk har gitt uttrykk for at de vil bygge et lag som skal utfordre favorittene, og det synes jeg de er veldig godt i gang med. Er alltid vanskelig i august å sammenligne lag og spå noen favoritter, men jeg tror og håper vi skal være et av de lagene som kan være med hele veien, sier Mats og fortsetter:

– Jeg har spilt tre finaler og tapt alle tre, så jeg er rimelig interessert i å kunne vinne sesongens siste kamp i løpet av mine tre år i Frisk.

Kjenner du noen av gutta fra før, og hadde de noen innvirkning på valget ditt?

– Jeg kjenner en del av gutta og har snakket med både Basse og Henke i løpet av sommeren om Frisk. Men Henrik har vel dratt i de trådene han kan for å få dette i orden, og det er jeg glad han gjorde! For jeg er veldig fornøyd med at dette gikk i orden.

 

STOR TAKK TIL SKAARET

Vi møter to glade ansikter fra sportskomiteen i Askerhallen. Nicolay Sørensen og Patrick Gandolfi Hellman er veldig glade for at Mats har valgt å sette navnetrekket sitt på en tre-års kontrakt.

– Har sagt det før, men sier det igjen. At spillere av kaliberet til Mats velger oss fremfor andre klubber, er stort! Det viser at klubben er på rett vei. Ikke bare sportslig, men også på marked og alle i og rundt klubben. Vi ser at ønsket om å komme til Frisk Asker er stort blant gode norske spillere, og det skal vi være veldig stolte av!

– Mats er en av de beste center forwardene man kan få tak i med norsk pass, så å få han inn i laget er veldig viktig med tanke på den norske stammen vi skal ha nå og i fremtiden, avslutter Patrick før Nicolay Sørensen legger til

skaaret

– Dette har vært en forholdsvis rask prosess, hvor begge parter var veldig klare på å få til en avtale. Både vi og Mats ble raskt enige om at dette ville vi, men jeg må også trekke inn esset i kortstokken her, som er vår trofaste samarbeidspartner Skaaret AS. De har lagt til rette en trainee stilling på rekord tid, noe som gjør at Mats får en fin lærekurve og utdannelse ved siden av hockeyen. Uten Skaaret hadde vi aldri fått til dette, avslutter en blid og fornøyd Nicolay Sørensen.

Mats skal ikle seg sitt faste nummer, som er 21 og vil være på plass når laget samles etter sommerferien.

 

Statistikk fra Eliteprospects.com

 

Vi ønsker Mats velkommen til Frisk Asker, og legger ved en video med noen godbiter fra de siste par årene.

 

Kommentarer

kommentarer