08 nov MERKET HARDKJØRET

ASKERHALLEN: Det har vært en tøff uke for gutta våre, og selv tirsdag formiddag kjørte Sune en hard treningsøkt for gutta. Muligens var dette årsaken til at MS kom bedre i gang enn oss i kveld, for etter drøyt halvspilt første periode tok gjestene fra Oslo øst ledelsen etter en noe svak klarering i vårt forsvar. Skuddstatistikken viste 6-9, og kaptein Petter Kristiansen kunne bekrefte at heller ikke de ute på isen syntes at det var spesielt bra innsats fra deres side.

– Spillemessig var det veldig dårlig fra vår side. Det tok litt tid før vi kom inn i det i dag. Vi visste at de er kjappe på skøytene – det visste vi før kampen, men vi våknet likevel ikke ordentlig før i siste periode, sa Petter etter kampslutt.

For selv om MS økte til 0-2 etter 33.30, så våknet gutta våre heldigvis. I power play reduserte Ryan Hayes til 1-2 etter pass fra Anders Bastiansen, og vi vant skuddstatistikken i andre periode med såpass klare sifre som 12-5. Junioren Esbjørn Fogstad Vold hadde en kjempesjanse til å score, men fant ikke veien til mål da han prøvde å legge pucken mellom loffene til MS-keeperen.

– Fikk vite etterpå at han er den eneste keeperen i GET som alltid legger seg, sier en litt oppgitt Fogstad Vold om sin egen store sjanse. Dermed sto det 1-2 etter to perioder, men det var bedre tendenser fra gutta våre i midt-perioden.

 

3v5a6052

Esbjørn Fogstad Vold prøver å sette pucken mellom beina på MS-keeperen

 

SCORET VIA ALBUEN

Det måtte nok et power play til for å overliste MS-keeperen, Sebastian Idoff. Anders Bastiansen får pass fra Oskar Nilsson, og setter pucken i mål via albuen til Nicolay Andresen.

– Mål er mål, smiler Nico etter kampslutt, og fikk endelig uttelling for jobben han gjør foran motstanderens mål i power play.

På 2-2 virket det som gutta fikk ekstra energi, og det tok ikke lang tid før kapteinen selv tok tak også offensivt og serverte et lekkert pass til Ryan Hayes som enkelt kunne score sin andre for kvelden. Vi pådrar oss to litt merkelige utvisninger i siste delen av tredje periode, men greier å ri av MS-angrepene. Med bare ett sekund igjen på klokka er det mannen med gullhjelmen, Anders Bastiansen, som får æren av å sette pucken i åpent bur – assistert av Endre Medby.

 

3v5a6100

Også mot MS viste Hayes og Bastiansen hvorfor de leder poengligaen.

 

FORNØYD KAPTEIN P

3v5a6162

Ryan Hayes setter inn sitt andre mål etter lekker assist fra Petter Kristiansen

Petter Kristiansen, som vikarierer på backplass i skadefraværet til Frøystad og Pageau, spilte i kveld en av sine bedre kamper. Han spilte løper i boxplay, dekket skudd og var med offensivt på det tredje målet. Selv er P fornøyd med tre poeng, og at det endelig satt litt bedre for hans del.

– Veldig deilig å vinne på en ganske dårlig dag, sier Petter da tre poeng var i boks. Men at han dekker mer skudd enn andre vil han ikke høre noe om.

– Nei, alle dekker skudd på laget, så ikke noe spesielt med det. Endre dekket ett like før, og andre dekket skudd tidligere i kampen, sier Petter beskjedent.

Men fra tribunen synes vi du gjorde en solid kamp!

– Jo takk, jeg synes det gikk bra. Deilig å endelig kunne bidra litt, for det har vært litt sånn halvveis i en del kamper.

Og en lekker assist til Ryan!

– Jo, det var moro at den gikk inn, smiler Petter.

 

3v5a6155

3-2 scoringen til Ryan Hayes.

ENDELIG SMERTEFRI

3v5a6174En som også var pigg i kveld var Henrik Ødegaard, og endelig kunne han spille kamp uten å kjenne noe til skaden.

– Ja, endelig kunne jeg spille uten å kjenne noe, og bare konsentrere meg om å ha det gøy på isen, sier Henrik, som synes dommerne var litt vel strenge på et par utvisninger. Spesielt da han ble sendt i utvisningsboksen før to minutter var spilt.

– Dommeren synes det var en for hard takling – sånn er det bare, smiler Henrik, som heller ikke var fornøyd med starten på kampen.

– Det var en dårlig start, men så synes jeg vi spilte en bra tredje periode. Vi har trent veldig hardt denne uka, og det tok tid før vi kom i gang. Sånn skal det jo ikke være, men det ble sånn i dag.

 

 

TETT PROGRAM

Det er bare to dager til neste kamp, og da er det en lang busstur til Lillehammer som står for døra.

– Vi får bare fortsette der vi slapp, sier Henrik.

– Jeg tror vi får igjen for at vi har trent hardt den siste tiden.

Og det bekrefter Marius Bjerke som sier at trenerduoen har kjørt gutta hardt i landslagspausen.

– Vi visste at de er pigge på skøytene, men vi hadde energien lenger enn dem. I tredje periode synes jeg vi dominerte. De bryter pasningene våre i midtsonen i første periode, og når vi fikk rettet opp på det så kom det seg. Så spørs det om vi var ydmyke nok og prøvde på litt for dristige pasninger, for selv mot MS straffer det seg, sier Marius, som ser frem til å møte Lillehammer på torsdag.

– Vi må opp i tempo fra start på torsdag. Nå har vi ikke vært der oppe hittil denne sesongen, så vi gleder oss til den kampen, sier Marius, som sier at Nicklas Dahlberg forhåpentligvis er tilbake fra sykdom på torsdag.

– Hvis ikke så tar vi med oss Fayen (Henrik Fayen Vestavik), smiler Marius.

I mål gjorde Kenneth Helgesson jobben – og reddet 17 av MS 19 skudd i kveld. Så Henrik må nok vente enda en stund før han kan debutere i GET-ligaen…..

 

3v5a5961

Henrik Fayen Vestavik

Kommentarer

kommentarer