25 feb – NÆRMER OSS SLUTTSPILLSFORMEN

Etter de første 20 minuttene var det gjestene fra Hamar som ledet med ett mål, etter en periode som var av det jevne slaget. Men i midtperioden valset gutta over Storhamar i et fyrverkeri av en hockeykamp, og det er unggutten Viktor Granholm som først finner åpningen bak Storhamar-keeperen Robert Hestmann. Assistene var det Espen Fanøy Salo og Oskar Nilsson som sto for. Under minuttet etter var det tvillingene Ahlström som sørget for ledelse, med Oscar som sistemann på pucken assistert av broder Victor. Max Pettersson, som var tilbake etter skade, fikk andre-assisten.

 

MÅL I UNDERTALL

Siste periode startet med en 2-minutters utvisning til Ryan Hegarty etter 3.20 var spilt av perioden. Men med et av GET-ligaens beste undertall viste herrene Connor Gaarder og Mikael Dokken seg frem, og kontret inn 3-1 med Dokken som sistemann på pucken. Etter drøyt halvspilt periode var det klart for nok en utvisning. Denne gangen var det Thomas Valkvæ Olsen som fikk 4 minutter for høy kølle, og da han fikk selskap av Ryan under minuttet senere var det duket for spill i tre mot fem. Lenge….. Gjestene reduserte til 3-2 bare 8 sekunder inn i overtallet, og da Ryan skal klarere pucken er han uheldig og sender den over plexiglasset. Dermed var det klart for ytterligere to minutter på amerikaneren. Men gutta gjør jobben, og legger ned en fantastisk og heroisk innsats i undertall – og kan til slutt juble for en velfortjent seier mot en av erkerivalene, Storhamar.

 

3V5A9326

En lite fornøyd Thomas Valkvæ Olsen

Foto: Finn Eriksen

 

BESTE PERIODEN DENNE SESONGEN

En fornøyd Sune Bergman kunne fastslå at det han så av laget i midtperioden må ha vært sesongbeste.

– Ja, dette var årsbeste. Veldig bra periode, og vi kjørte over dem. De var knapt ute av sonen – vi utspilte dem rett og slett, og det har jeg vel knapt sett oss gjøre mot Storhamar før. Vi gjorde to mål og skulle vel gjort et par mål til.

– Tredje periode spilte vi like bra, men vi fikk jo så inn i h….. mange utvisninger. Vet nesten ikke hvor lenge vi spilte tre mot fem, men det var lenge.

Så du er fornøyd?

– Ja, jævlig fornøyd, smiler Sune lurt.

 

FRA BLEIER TIL SEIER

Vår bestemann, Oskar Nilsson (bildet), nyter dagene med sin nyfødte, og kunne tidligere i dag dele sin hverdagssyssel, bleieskift, med alle som følger Frisk Asker på Instagram.

3V5A9381
Fra bleier til seier, Oskar?

– Ja, perfekt. Akkurat som planlagt, smiler en fornøyd svenske etter kampen.

– Vi kjører over dem i andre perioden og spiller bra hele kampen, og viser at vi har et høyt høyestenivå. Vi må bare få bort utvisningene, så vil vi være vanskelige å slå.

For det ble en del utvisninger i siste periode.

– Jeg følte at vi spilte i undertall i mesteparten av perioden, og var vel 3 mot 5 i fire minutter.

Du får mye spilletid nå som vi har et par skader på backsiden.

– Det blir en del spilletid ja, men det er sånn jeg liker det. Samtidig får vi mye hjelp fra våre forwards, og vi får et tightere lag når vi er ydmyke og vet at vi er litt tynne på backplass. Og når vi får inn korte bytt på forwardsiden, så ruller vi over dem som en maskin, smiler Oskar.

Og nå begynner du å nærme deg null i +/- statistikken?

– He he, det har jeg sluttet å se på. Før jul så sjekket jeg, men da ble jeg litt mørkeredd – så da sluttet jeg å sjekke. Nå tenker jeg ikke så mye på det. Det gikk litt tungt for meg i begynnelsen av sesongen, så jeg får skylde litt på uflaks også. Det har skjedd mye for meg i år, også utenfor hockeyen, men nå synes jeg det er veldig kult å spille igjen. Jeg tror jeg er en sluttspillsspiller, og det begynner jo å nærme seg nå, sier vår bestemann.

Søndag er det Sparta – hva skal vi si om den kampen?

– Vi har jo alt i egne hender. Det er jo en viktig kamp, og det blir jo nesten som en sluttspillskamp. Og vi skal gjøre alt som er i vår makt for å kunne velge Vålerengen, avslutter Oskar med et lurt smil.

Så får vi se om flere enn dagens drøyt 1200 tilskuere finner veien til Askerhallen søndag. For dette kan bli veldig morsomt!

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: