01 okt NEDSABLET I KRISTINS HALL

Bortemøtet mot Lillehammer i Kristins Hall ble akkurat så tøft som den verste skeptikeren kunne frykte på forhånd, og mot et aggressivt hjemmelag som kom best ut fra start var det langt mellom lyspunktene for vår del. Lillehammer tok ledelsen før fire minutter var spilt, og doblet ledelsen etter drøyt halvspilt første periode. Mange vil nok hevde at det var en soleklar offside i målgården, men kveldens dommerkvartett mente det annerledes. Hjemmelaget kunne dermed gå til første pause med 2-0 ledelse, og skuddstatistikken viste at de hadde 14 avslutninger på mål mot våre 10.

3V5A1132v1

Mario Lamoureux sto for vår eneste scoring i dagens kamp mot Lillehammer

Etter drøyt halvspilt midtperiode skapte Mario Lamoureux håp da han assistert av Fredrik Lystad Jacobsen og Oskar Nilsson reduserte til 2-1, men da hjemmelaget økte til 3-1 bare drøye to minutter senere, så det ut til at litt av luften gikk ut av gutta våre. 33 sekunder før andre pause scoret Lillehammer nok en gang, og med 4-1 på tavla med 20 minutter igjen så det mørkt ut for den åttende seieren på rad. Lillehammer vant også skuddstatistikken i midtperioden med 13-8.

I siste periode håpet vi at det var vi som skulle komme kjapt tilbake og redusere med en tidlig scoring, men da den uteble måtte vi bare innse at årets første tap kom nærmere og nærmere. De endelige spikerne i kista var det Nystuen og en gammel kjenning, Patrick Ulriksen, som banket inn med bare drøyt ett minutts mellomrom, og Lillehammer hadde dermed sikret seg nok en skalp i beltet med 6-1 over serieleder. Ettersom serie-toer Sparta også tapte stort (5-0) mot MS, klatret Lillehammer forbi både MS og Storhamar på tabellen, og inntok andreplassen tre poeng bak oss.

Garry Nunn ble kåret til vår bestemann i dag.

FOR DÅRLIGE FORAN EGET MÅL

Etter kampslutt er både Sune og Marius enige i at det var for dårlig av oss foran eget mål.

– Vi har for dårlig backchecking, og er for svake foran eget mål, sier trener-duoen samstemte.

– Det er ikke så verst offensivt, og vi skaper en god del sjanser, sier Sune.

– Men det ble litt hawaii-hockey, hvor spillet gikk frem og tilbake. I dag var de bedre enn oss offensivt, og de har noen gode tekniske forwards som gjorde det vanskelig for oss, fortsetter Sune.

– I dag var vi nok litt for optimistiske i vårt spill, og da blir vi straffet hardt.

– Ja, i dag taper vi for et bedre lag, fastslår Marius.

OMGANGSSYKE I TROPPEN

Det har herjet omgangssyke i troppen hele uken, og i dag var det Petter og Nicklas som måtte stå over. Sune håper nå at det er over etter at flere andre spillere har vært gjennom det samme denne uken. I tillegg måtte Lystad Jacobsen gå av etter en smell, og det er uvisst hva status er for hans del nå i kveld.

– Jeg håper jo at vi snart kan få tilbake noen av de spillerne som er skadet og syke, for med fem spillere ute i dag, så er det klart at vi merker det, sier Sune. Men de depper på ingen måte etter det første tapet på åtte kamper.

– Nei, det er mange kamper igjen, og vi har kommet godt i gang med syv seire på åtte kamper.

Tradisjonen tro ber vi om dom over kampen målt i terningkast, og Sune mener at dagens kamp ikke kan få bedre enn en 2-er på terningen.