22 mar NERVEDRAMA!

ASKERHALLEN: Etter storseieren på borteis var det nok mange som håpet på en gjentagelse hjemme i kveld. Men kampen ble mer lik det første oppgjøret, hvor Lillehammer stakk av med seieren til tross for massivt overtak fra vår del i skuddstatistikken, og det var gjestene som kom først i målprotokollen.

 

MÅLENE UTEBLE – IGJEN

Allerede etter 1.42 satt den første pucken i vårt mål – og det var en uheldig Frisk-skøyte som var sist på den – men Wehn blir kreditert scoringen. Litt over halvveis i perioden pådrar vi oss en noe enkel utvisning – og Lillehammers #19, Morley, får pirket inn pucken bak Nicklas Dahlberg. Dermed er det gjestene som leder etter første periode, til tross for skuddstatistikk 15-5 (!) i vår favør.

 

Jonas Berglund var delaktig i våre mål

Jonas Berglund var delaktig i tre av våre mål, og blir her gratulert av lagkameratene.

 

LØSNET I MIDTPERIODEN

I andre periode ble det imidlertid “andre boller”. Etter drøye fire minutter var det Jonas Berglund som fant åpningen bak Lillehammers keeper, men under tre minutter senere var det mannen med flest utvisninger, Lillehammers #77 Cameron, som kunne sette inn 1-3 scoringen. Men 3. rekka vår hadde ikke gitt seg for kvelden, og på en styring fra Berglund kunne Torstein Nordrum sette inn sitt første sluttspillsmål for sesongen. Dermed var det ny nerve i kampen – men gjestene kunne gå i garderoben etter midtperioden med 2-3 ledelse. De tapte perioden 2-1, men vant skuddstatistikken 12-9.

Lagene følte på hverandre i starten av tredje periode, og litt ut av det blå la vår #55, Endre Medby, en puck på mål som på en nesten uforklarlig måte trillet inn bak Bengtsberg. Dommerne måtte sjekke video, og det ble høy stemning i Askerhallen da det ble pekt på midten for mål! Dermed var lagene like langt.

I sluttminuttene hadde vi noen gigantiske sjanser, og Ryan Hayes´ stolpeskudd hadde fortjent en bedre skjebne!

 

3V5A5647

Ryan setter pucken i stolpen i sluttminuttene

 

SUDDEN

Det ble ikke flere scoringer i tredje periode, og dermed var det klart for nok en sudden. Det ble – heldigvis – ingen ny verdensrekord, for bare 2.58 inn i den fjerde perioden kom avgjørelsen – og denne gangen var det backen Henrik Ødegaard som fikk Askerhallen til å eksplodere! Hayes fant Henrik på bakre stolpe, og dermed kunne alle puste lettet ut – for nå var hjemmebanefordelen utnyttet, og vi har fordelen foran neste oppgjør i Kristins Hall på fredag.

 

3V5A5668

 

MÅ STOPPE 1. REKKA

Det var en fornøyd gjeng vi traff i garderoben etter kampen, og tilretteleggeren på det avgjørende målet, Ryan Hayes, sa seg fornøyd med seieren – men skulle gjerne ha satt pucken som gikk i stolpen.

“Jo, det er kanskje de som man etter kampen ønsker at skulle gått inn, men så lenge alle fire rekkene våre scorer mål så er ikke dette noe man kan bekymre seg over. Vi kjempet i hele kampen, og vant hjemme – det er det viktigste. Kampen ble litt lik den første kampen mot Lillehammer, og selv om vi spilte bra i dag så må vi komme mer på mål. I tillegg må vi stoppe 1. rekka deres. Men som sagt, vi vant – og det er det viktigste”, sier Ryan som sier at de ikke endrer måten å spille på selv om Anders Bastiansen byttet centerplass med Petter Kristiansen. Og når vi skryter av det flotte forspillet hans til Henrik som førte til den avgjørende scoringen, sier Ryan:

“Jeg måtte jo gjøre opp for at jeg ikke greide å sette den som gikk i stolpen”, smiler amerikaneren.

 

3V5A5695

Jonas Berglund bestemann i kveld

 

JONAS BESTEMANN

Nok en gang var det Jonas Berglund som stakk av med bestemannsprisen, og vi spurte han om det er en sluttspillsspiller vi har i herr Berglund?

“Nja, jeg synes vel at jeg spiller likedan som jeg har spilt i hele år, men nå får jeg inn noen stusser. Jeg gjør jobben både defensivt og offensivt, men jeg liker når det blir tette kamper. Så jeg har vel fått litt mer selvtillit nå, men det er jo litt tilfeldigheter”, sier norrlendingen som beskriver målene som han var involvert i i kveld for oss. For det ble både mål og to assister på Jonas i kveld, og det er han fornøyd med.

“Det var viktig at vi tok denne seieren, så nå gjelder det bare å kjøre hardt!” avslutter Jonas.

 

HØYDEPUNKTER FRA KAMPEN

 

IKKE OFTE DET SKJER

“Det hører til sjeldenhetene at jeg scorer, og det var en litt rar opplevelse å få sette den. Ikke ofte det skjer! Utrolig bra pasning av Ryan – all honnør til han – og det var bare å holde kølla på isen. Er jo sjelden man får gå i angrep”, smiler Henrik Ødegaard, som altså fikk æren av å sette det avgjørende målet i kveld. Men han er litt kritisk til at vi ikke scoret mål i første periode.

“Vi må bare ha mer trafikk foran mål, for det ble litt som første kampen med litt for lite trafikk foran keeper. Men det er jævlig deilig å klare og vende det, og det viser jo bra karakter i laget.”

Og det er mindre fysisk spill i forhold til kvartfinalene?

“De har jo en førsterekke som er veldig bra, så det blir en balanse når man skal stå opp eller ikke. De kan jo fort komme tre mot to. Men vi har litt mer å gå på når det gjelder det fysiske, og vi har planer om å smelle mer på”, smiler Henrik, og bekrefter at folket kan glede seg til fredag!

 

 

 

 

 

 

Kommentarer

kommentarer