13 nov NESTE KAMP: LILLEHAMMER

Torsdag er vi endelig i gang igjen etter “landslagspausen”, og gutta har hatt frihelg hvor de fleste har hatt anledning til å tenke på annet enn hockey. Noen heldige har vært opptatt med landslagsspill, og vi gratulerer Christian Kåsastul og resten av A-laget med seier i MECA Hockey Games hvor laget vant både over Østerrike (3-1) og Danmark (4-2).

 

LILLEHAMMER NESTE

Neste lag ut er Lillehammer hjemme i Askerhallen. Laget innehar 5. plassen med samme poengsum som oss (29 poeng), men har én kamp mer spilt enn oss. Laget avsluttet siste kamp før landslagspausen med tap 2-3 etter straffeslag mot Sparta, i en kamp hvor Lillehammer vant skuddstatistikken med solide 43-23. Men Spartas keeper, Sander Rene Berg, kunne gå av isen med en redningsprosent på solide 95,3% og to poeng i bagen.

lillehammerDe beste poengplukkerne hos Lillehammer har så langt vært amerikanske Nick Dineen med 9 mål og 13 assister. Canadieren Stephan Vigier følger tre poeng bak med 13 mål og 6 assister, mens svenske Julius Persson har 18 poeng (7+11). Backen Ellis Brendan har 13 poeng, og på 12 poeng følger første nordmann, Stian Kaltrud Nystuen.

Beste +/- statistikk har Nick Dineen og Joakim Arnestad Eidsæther med +12.

Lillehammers sisteskanser har fordelt kampene relativt jevnt mellom seg, og Jørgen Hanneborg har i løpet av 10 kamper (ca 485 minutter) en redningsprosent på 93,8% mens Christoffer Bengtsberg har 88,5% på sine 11 kamper (ca 495 minutter).

 

SISTE: HARMS KLAR – GRAN TILBAKE

Lillehammer har forøvrig benyttet landslagspausen til å signere en ny spiller, canadiske Brendan Harms. Sent onsdag kveld ble det klart at han er spilleklar mot oss, og i tillegg melder klubben at Martin Gran er tilbake fra skade.

 

VÅRE HELTER

24hampusgustafsson_48756036272_o

Hampus Gustafsson

Ser vi på poengfangsten for våre helter, er det svenske Hampus Gustafsson som topper med 22 poeng (11 mål og 11 assister). Etter å ha gått av isen uten poeng i to kamper på rad (mot Sparta og Storhamar), har Hampus funnet veien til nettmaskene igjen, og har notert seg for 7 poeng på de siste tre kampene. Med 22 poeng er Hampus nummer tre i GETs poengliga, en plass han deler med nettopp Nick Dineen. To poeng bak Hampus finner vi Alex Lavoie, og canadieren har scoret 5 mål og har stått for hele 15 assister på sine 15 kamper. Mikael Dokken har inntatt tredjeplassen på den interne poengligaen med 13 poeng (4+9), mens Anders Bastiansen og Victor Björkung begge har 12 poeng. Deretter følger Viktor Granholm med 8 poeng (5+3), og poenget bak finner vi Reid Petryk, Sebastian Johansen og Fredrik Lystad Jacobsen med 7 poeng. Mens Reid har scoret 4 mål på de tre siste kampene, og “Lysse” har scoret i annenhver kamp i det siste, har Sebastian fortsatt ikke fått åpnet målkontoen denne sesongen. Vil vi få se Seb-finten snart?

Ser vi på +/- statistikken er det Mikael Dokken som har best så langt med +11, to foran Max Krogdahl.

Begge våre målvakter har nå bedre redningsprosent enn 90%, og best så langt er Nicklas Dahlberg med 92,0% mens Henrik Fayen-Vestavik har 90,1%.

 

_MG_0666

 

Trolig vil vi få tilbake Petter Kristiansen fra skade, men må fortsatt klare oss uten Bovim og Frøshaug. I tillegg rapporteres det at Janna ligger utslått med influense, så Vidar må gjøre jobben på benken. God bedring til Janna!

 

KOMMER DU?

Etter en lang pause regner vi med at vårt hjemmepublikum nå er sulteforet på god ishockey, og at det er mange som finner veien til Askerhallen torsdag klokken 18.30. Billetter kjøpes som vanlig i Frisk appen, og vi minner om at det er begrenset med parkeringsplasser i forbindelse med byggeaktiviteten rundt Askerhallen. Ny parkeringsplass er etablert ved brannstasjonen, og det tar i underkant av 10 minutter å gå ned til Askerhallen derfra.

Vi ønsker alle velkommen på kamp!

 

HER KAN DU FØLGE BYGGEPROSESSEN AV VÅR NYE STORSTUE!

Kommentarer

kommentarer