23 jan NESTE KAMP: NARVIK

Byen Narvik, som tidligere het Viktoriahavn, ble etablert basert på utskipning av jernmalm fra Kiruna i Sverige etter at Ofotbanen ble påbegynt i 1883. Basert på sin helårs isfrie havn ble Narvik i 1902 opprettet som “kjøpstad”, og malmeksporten startet i 1903. Nazistene forsøkte å legge byen i ruiner under andre verdenskrig, og selv om byen ble gjenoppbygget og har ca 14.000 innbyggere, kan vel ikke byen som er omkranset av Ofotfjorden sies å ha tatt av før de fikk et lag i GET-ligaen!

Med hjemmebane i Nordkraft Arena, en ishall som ligger i 3. etasje i et forretningsbygg med en publikumskapasitet på 1000, må Narvik – eller “Arctic Eagles” – sies å ha overrasket flere av de – såkalte – hockeyekspertene med sine 12 seire så langt i serien. Det har imidlertid buttet litt for laget i det siste, og på “formtabellen” med de fem siste kampene står laget med bare 3 poeng, og har med det kun Grüner bak seg på den tabellen. På den virkelige tabellen innehar laget den siste sluttspillsplassen per i dag, men har et hardtkjempende MS bare fire poeng bak seg – med én kamp mindre spilt.

Narvi logo

 

NARVIK HOCKEYS FØRSTE SESONG I GET-LIGAEN

La oss se litt nærmere på hvordan laget har gjort det i sin første sesong i GET. De to første seriekampene i GET-ligaen endte med tap for ørnene, men til tross for 3-6 tap mot Storhamar i den første kampen så man tendenser til bra spill hos nykommerne. Mot den andre nykommeren, Grüner, ble det imidlertid en solid nedtur, og laget måtte sette snuten nordover med 1-5 tap i bagasjen. De slo imidlertid sterkt tilbake, og mot Stjernen hjemme i Nordkraft Arena kunne de den 19.09.2019 innkassere sin første triumf som GET-liga lag med 2-0 seier mot laget fra plankebyen. Det fortsatte med tap mot Vålerengen bare et par dager senere, men i Sarpsborg 27. september kunne de også notere seg for sin første borteseier. Deretter fulgte fem strake tap før laget revansjerte seg med 4-3 seier mot Grüner. Selv om Storhamar ble for sterke, kunne Narvik i løpet av de to neste kampene sikre seg to seire på rad hjemme i Narvik. Først ble Stjernen nok en gang ble slått (3-1), og deretter ble fjorårets seriemester, Vålerengen, sendt hjem uten poeng (6-3 seier til Narvik). Sparta revansjerte seg hjemme i Sarpsborg, men måtte ha sudden for å beseire nordlendingene.

31. oktober var det vår tur til å se oss slått av nykommerne, mens Stavanger ikke lot seg pille på nesten og sendte Narvik hjem med 2-8 tap i bagasjen i den første kampen etter “landslagspausen”. To dager senere vant Narvik 5-1 borte mot Grüner, men måtte se seg slått både av MS og Storhamar hjemme, og Stjernen og Vålerengen borte i de påfølgende kampene. 5. desember var det Sparta som måtte reise tomhendt hjem etter 5-1 tap i Nordkraft Arena, mens våre gutter revansjerte tapet i nord ved å beseire dem 4-3 i Askerhallen. 18. og 19. desember spilte laget dobbeltkamp mot Lillehammer, men måtte se seg slått i begge oppgjørene.

 

49188994271_311ae25c46_c

 

21. desember kom nok sesongens største skrell for Narviks del. Da kom selveste serielederen, Stavanger Oilers, til Áhkánjárga, som Narvik heter på nordsamisk, og med tanke på at de første oppgjørene lagene mellom hadde endt med knusende 8-1 og 8-2 seier til siddisene, var 2-0 seieren nok å betrakte som en kjempeskrell.

I romjulskampene møtte Narvik et Grüner som hadde “skrellet” mot oss like før jul, og hjemme i forretningsbygget sørget Narvik for å beholde alle poengene selv. Etter nyttår har det imidlertid gått litt tråere, og etter fire strake tap mot henholdsvis MS, Storhamar, Stjernen og Vålerengen ble det endelig en etterlengtet 5-4 seier mot et Sparta-lag som har slitt i motgang.

Det var i korte trekk sesongen så langt for Arctic Eagles – eller Narvik Ishockey – og ser vi på de beste poengplukkerne, finner vi canadieren Wade Murphy på toppen med 34 poeng (12 mål og 22 assister), tett fulgt av finsknorske Arttu Niskakangas med 32 poeng (19 mål og 13 assister). Arttu har forøvrig en halv sesong i Kazakhstan på CVn før han kom til Narvik foran 2015-sesongen. Deretter følger amerikaneren Connor Hurley med 25 poeng, før vi finner trønderen med fortid i Stavanger, Svein Petter Falk-Larssen, med 24 poeng på plassen bak.

Laget har hatt utfordringer på keeper-plassen etter at førstevalget, Joona Partanen, har slitt med skader. Partanen har en redningsprosent på 90,7% på sine 27 kamper, mens Oscar Fröberg, som kom fra MS for et par uker siden, har 89,5% på sine tre starter for laget. Herman Nordmark Jenssen, en av få spillere som er født og oppvokst i Narvik, har notert seg for en redningsprosent på 83,9% i løpet av sine 96,53 minutter på is.

I tillegg nevner vi at Casper Santanen ser ut til å være ute for resten av sesongen, og etter fem hjernerystelser og problemer med en skulder vurderer kapteinen om han må legge skøytene på hyllen for godt. Casper, som har finsk pass, men som er født i Oslo, har fortid både i MS og EfB Ishockey i Danmark, i tillegg til en sesong i Bergen. Inn har den 22 år gamle backen, Jonathan Léman, kommet, en svensk løper med fortid i Hockeyallsvenskan og spill for MODO og Almtuna.

49188993536_7080b1f9a6_c

ASKERS STORE HELTER

Nok snakk om gjestene! Våre egne helter har jobbet seg opp på en 3. plass på tabellen, og selv om mange allerede ser ut til å ha delt ut både gull- og sølvmedaljene i serien har ikke gutta gitt opp kampen om i det minste sølvet! Det er ni poeng opp til laget som vi vant 4-2 mot hjemme i Askerhallen sist lørdag, et Storhamar-lag som med det gikk på sitt tredje strake tap. Mot sine gamle lagkamerater kunne Mikael Dokken notere seg for sitt 9. mål for sesongen, men selv med 21 poeng må Dokken se fire lagkamerater foran seg på den interne poenglisten. På topp troner en annen med fortid i Storhamar, Hampus Gustafsson. Hampus noterte seg for to assister mot sin tidligere klubb, og er med det oppe i 38 poeng (19 mål og 19 assister). På plassen bak Hampus finner vi en annen målscorer mot Storhamar, Alex Lavoie, med 36 poeng (10+16), mens Anders Bastiansen, også han med assist mot Storhamar, følger deretter med 32 openg (9+23). Victor Björkung, som sto for 2-2 målet mot Storhamar på lørdag, har 24 poeng (8+16) så langt i sesongen. Deretter følger altså Dokken, tett fulgt av Viktor Granholm med 20 (12+8) og Endre Medby med 16 (11+5).

Hampus er forøvrig den spilleren som har notert seg for flest poeng i kampene mot fredagens motstander Narvik, nemlig 7 poeng (3 mål og 4 assist), mens både Endre Medby og Fredrik Lystad Jacobsen har 4 poeng hver.

På +/- statistikken noterer vi oss at Max Krogdahl har forbedret seg ytterligere, og landslagsspilleren har nå respektable +16.

Til slutt tar vi med at Nicklas Dahlberg har en redningsprosent på 91,7% – og Henrik Fayen Vestavik fortsatt har 88,7% på sine 9 spilte kamper.

 

49188294397_1673d18760_c

 

Når det gjelder skader vet vi at Reid Petryk og Patrick Bovim er ute, og for øvrig vil vi informere om eventuelt andre spillere når vi legger ut lagoppstillingen på sosiale medier ca en time før kampstart.

Da gjenstår det bare å ønske alle velkommen til Askerhallen, og hva er vel bedre enn å starte helgen med en ishockeykamp! Så ta med tanter og onkler, besteforeldre og foreldre, i tillegg til både gode og dårlige venner, på kamp – så lover gutta å lage god underholdning på isen! Husk: Kampstart er klokken 19.00!

Kommentarer

kommentarer