06 jan NESTE KAMP: STAVANGER OILERS

Etter borteseieren mot Stjernen på lørdag, hvor Endre Medby ble to-måls scorer i 4-3 seieren, gjør gutta seg klare til å ta i mot Stavanger Oilers hjemme på tirsdag i den første av fem hjemmekamper i januar. Stavanger, som leder GET-ligaen relativt suverent, har kun tapt tre kamper, hvorav én på straffer. Vi har spilt mot hverandre tre ganger tidligere, og siddisene har trukket det lengste strået alle tre gangene (5-2 og 4-2 i Stavanger, og 1-3 i Askerhallen).

Alex Lavoie

Alex Lavoie

Går vi litt tilbake til Stjernehallen lørdag, så ble det altså 4-3 seier til gutta. Victor Björkung var tilbake på is, og sørget for utligning til 1-1 bare 1.21 ut i andre periode. Endre Medby ga oss ledelsen drøye 12 minutter senere, og 6.52 ut i siste periode økte Alex Lavoie (bildet) til 1-3 med sin niende scoring for sesongen. Stjernen reduserte til 2-3, men i Power Play økte Endre Medby til 2-4 – også han med sin niende scoring. Hjemmelaget reduserte nok en gang bare 13 sekunder senere, og etter noen heftige tumulter seks sekunder før slutt, hvor det ble utdelt en haug med utvisningsminutter, kunne vi notere oss for vår tredje strake seier.

I de nevnte tumultene fikk Mikael Dokken matchstraff, og må minst stå over kampen mot Stavanger tirsdag. Også Stjernens Andrew O’Brien fikk matchstraff, og i tillegg er Daniel Ciampini innrapportert av Player Safety til Disiplinærutvalget for spearingen på Henrik Ødegaard. Utfallet av disse sakene er ikke avklart i skrivende stund.

 

STAVANGERS STATISTIKK

Laget som ble norgesmestere syv ganger mellom 2009 og 2017 (ikke i 2011) dominerer poengstatistikken i GET-ligaen så langt denne sesongen og innehar de fire første plassene. David Morley topper med 49 poeng (21+28), etterfulgt av Mathias Trettenes, Daniel Kissel og James Zajac, alle med 41 poeng.

Flest antall utvisningsminutter er det Tommy Kristiansen som har med 83 minutter. +/- statistikken toppes også av David Morley med +29, tett etterfulgt av Zajac med +28.

Stavanger stiller med to norske keepere, hvor Henrik Holm har beste redningsprosent med 93,1%, mens Jonas Wikstøl kan skilte med 92,8%.

C4FB23E6-DE4A-42C2-BA61-C7A50C81B917

 

VÅRE BESTE MENN

Vi må ned på 10. plass på GET-ligaens liste over de beste poengplukkerne før vi finner første Frisk Asker spiller. Der finner vi Hampus Gustafsson med 32 poeng (16 mål og 16 assister), poenget foran Alex Lavoie som har scoret i tre kamper på rad. Anders Bastiansen har 26 poeng, Victor Björkung 23 poeng og Mikael Dokken 20 poeng.

Best på +/- statistikken er Max Krogdahl med +14, tre bedre enn Mikael Dokken, mens Viktor Granholm og Magnus Geheb har +6.

Våre to keepere har redningsprosenter på 91,3% (Nicklas Dahlberg) og 89,0% på Henrik Fayen Vestavik.

Henrik Fayen Vestavik

Henrik Fayen Vestavik

 

SISTE: REID PETRYK TILBAKE

Forrige kamp Reid Petryk spilte var mot nettopp Stavanger Oilers 3. desember. Siden den gang har han vært henvist til tribunen og behandling hos Akimis kyndige terapeuter, men i kveld kan han endelig dra på seg kampdrakten igjen og spille sin 15. kamp for sesongen. På de første 14 kampene har Reid stått for 6 mål og 2 assister, og vi håper nå at han kan se frem til en skadefri fortsettelse på sesongen! Tilbake er også Mats Frøshaug som måtte stå over mot Stjernen på grunn av sykdom, mens Mikael Dokken har fått dommen som sier at han må stå over to kamper etter slåssingen mot Stjernens O’Brien, og han er dermed ute i dag. Ute er også Fredrik Lystad Jacobsen som fortsatt er syk, og Patrick Bovim som er skadet.

 

Mens begge lagene har en “win streak” på tre kamper blir det spennende å se hvem som klarer å forlenge den til fire! Vi håper mange tar turen til Askerhallen tirsdag (kampstart klokken 19.00) for å støtte gutta fra tribunen. Billetter kjøpes i Frisk Asker appen. Vi sees i Askerhallen!

 

 

 

Kommentarer

kommentarer