28 okt NESTE KAMP: STAVANGER OILERS

I løpet av denne uken skal gutta spille tre kamper, hvorav to er bortekamper mot Stavanger Oilers og Narvik, før uken avsluttes med Grüner hjemme i Askerhallen søndag. Deretter er det landslagspause, hvor blant andre Christian Kåsastul skal spille for A-landslaget i MECA Hockey Games på Lørenskog, tre Frisk-spillere skal i ilden for U20-landslaget i Slovakia og hele fem fra Frisk Asker skal spille for U18-landslaget mot Latvia på Hamar.

 

KUN ETT TAP SÅ LANGT

Først ute er altså Stavanger Oilers i DNB Arena, eneste laget som vi ikke har møtt denne sesongen. Det er et hjemmelag som har hatt kraftig medvind i seilene så langt denne sesongen, og eneste ripen i Oilers-lakken er det Storhamar som har greid å lage da de vant 2-1 etter straffer i CC Amfi 19. oktober. Men ellers har laget som tok fem strake norgesmesterskap fra 2012 til 2017 vunnet med relativt god margin mot de fleste andre lagene. Nærmest har Vålerengen vært da lagene møttes i Furuset Forum og Oilers “bare” vant 2-1, og det var også et relativt jevnt oppgjør i Stjernehallen sist søndag da siddisene til slutt vant knepent 4-3. For det har vært flere utklassingssifre for laget fra Rogaland; 8-3 mot Stjernen, 8-1 mot MS og Narvik, 7-1 mot Grüner, 7-3 mot Lillehammer og 4-0 mot MS. Det så også ut til å bli kalassifre mot Grüner sist torsdag da laget ledet 6-0 til det gjensto 15 minutter av kampen, men Grüner kom sterkt i tredje periode og puttet fire pucker før sluttsignalet lød. Med 62 mål på 12 kamper er Stavanger Oilers det laget som har scoret flest mål i GET-ligaen, og med bare 22 innslupne mål leder laget også den statistikken, fire mål bedre enn oss.

Henrik Holm - Foto: Finn Eriksen

Henrik Holm – Foto: Finn Eriksen

Da er det ikke så rart at det er tre Oilers-spillere blant de fire beste poengplukkerne i GET-ligaen, og helt på topp troner David Morley med 25 poeng (9 mål og 16 assist). Canadieren er inne i sin andre sesong i Stavanger-drakten etter to sesonger i Lillehammer-drakt, og med det er han fire poeng foran hjemvendte Mathias Trettenes (4 mål og 17 assist). Etter to sesonger i Krefeld Pinguine, klubben hvor Vinny Saponari nå spiller, satte Trettenes snuten hjem til Stavanger, og utgjør nå en farlig rekke sammen med David Morley og Dan Kissel. Sistnevnte ligger på den neste plassen med 18 poeng (6 mål og 12 assister). Kissel har to sesonger i sveitsiske EHC Visp hvor han blant annet spilte sammen med en annen Oilers-kjenning, Mark Van Guilder, og Liers “store sønn” Esbjørn Fogstad Vold, som da var på utlån fra Bern.

Blant de som dropper mest hos Oilers er det Brady Brassart som er best med 60,8% vunnede dropper, mens Greg Mauldin er nestbest med 55,6%.

Flest utvisningsminutter er det den “hjemvendte” helten Tommy Kristiansen som har med 35 minutter, mens nevnte Trettenes har 29 minutter.

Hos Oilers finner vi to norske målvakter, og det er landslagskeeper Henrik Holm som har fått tillit hos Stavanger-trener Todd Bjorkstrand i de fleste kampene. Han har en redningsprosent på 93,5%, mens Jonas Wikstøl har 91,7%.

 

VÅRE BESTE MENN

Mikael Dokken - Foto: Finn Eriksen

Mikael Dokken – Foto: Finn Eriksen

Vi tar først en kikk på +/- statistikken, hvor Mikael Dokken troner øverst på listen med +11, mens Max Krogdahl er en god nummer to med +10. Henrik Ødegaard har +7, mens Fredrik Lystad Jacobsen og Sebastian Johansen begge har +5.

Beste poengplukker, og bærer av gullhjelmen, er Alex Lavoie med 16 poeng (5 mål og 11 assist), med Hampus Gustafsson halsende bak med 15 poeng (8 mål og 7 assist). Backen Victor Björkung har 10 poeng (2 mål og 8 assist), mens Mikael Dokken og Anders Bastiansen begge har 9 poeng.

Beste dropper er Anders Bastiansen med 58,2% vunnede dropper, mens Hampus Gustafsson er nestbest med 52,5%.

Til slutt ser vi at Nicklas Dahlberg har samme redningsprosent som Henrik Holm, altså 93,5%, mens Henrik Fayen Vestavik har 89,6%.

SKADESITUASJONEN

Janna og Vidar har måttet klare seg uten Mats Frøshaug, Patrick Bovim og Erik Beier Jensen, og mot Stavanger ser det ut til at de får tilbake Beier “Zorro” Jensen. Men dessverre er både Frøshaug og Bovim fortsatt ute med skader.

 

Vi satser på at gutta greier å få rettet opp statistikken fra i fjor, hvor vi tapte alle tre oppgjørene i DNB Arena. 4-1, 5-0 og 6-3 er ikke lystig lesning for vår del, så nå gjelder det at gutta er påskrudd fra første dropp! Vi ønsker dem god tur, og lykke til!

 

 

 

Topp_banner_NM

Kommentarer

kommentarer