15 nov NESTE KAMP: VÅLERENGEN HJEMME

Kampene kommer tett for gutta nå rett etter landslagspausen, og allerede lørdag er det duket for en tøff hjemmekamp i Askerhallen mot “nabo” Vålerengen fra hovedstaden. De startet opp etter pausen med kamp mot erkerivalen Storhamar i CC Amfi på tirsdag, og etter å ha ligget under 3-0 etter første periode, kjempet de seg tilbake til 3-3 i midtperioden. Men de måtte se tidligere lagkamerat Ahlholm legge på til 4-3 halvannet minutt før andre pause, og deretter Steffen Thoresen øke til 5-3 i begynnelsen av siste periode.

Oslo-laget har nok overrasket flere denne sesongen, og med 30 poeng på 17 kamper inntar de 4. plassen på tabellen. Men laget har gått på noen smeller denne sesongen, som for eksempel tap mot Narvik borte (hvem har vel ikke det….).

Det er noe overraskende backen Kalle Ekelund som har sanket flest poeng hos St. Hallvards menn med 19 poeng (5+14) så langt, og er med det 5 poeng foran lagets kaptein, Tobias Lindström. Deretter følger Thomas Olsen med 13 poeng, og er også den på laget som sammen med Martin Røymark har scoret flest mål (8).

I mål finner vi som regel Steffen Søberg, og både han og Joachim Svendsen har en redningsprosent på 92,4% så langt denne sesongen.

 

46594619835_6914bde306_c

 

ASKERS STOLTHETER

Vår førstemålvakt, Nicklas Tobias Dahlberg, endte opp med en redningsprosent på 96,2% mot Lillehammer etter å ha sluppet inn bare ett mål på 25 skudd. Totalt kan Nicklas skilte med en redningsprosent på 92,3%, mens Henrik Fayen-Vestavik har 90,1% på sine 4 kamper.

Hampus Gustafsson Foto: Finn Eriksen

Hampus Gustafsson Foto: Finn Eriksen

På poengtoppen finner vi Hampus Gustafsson som med sine 24 poeng har klatret opp på 2. plass på GET-ligaens liste etter to assist mot Lillehammer. Han har nå sanket poeng i de fire siste kampene, og med 11 mål og 13 assister er han to poeng foran Alex Lavoie. Alex har notert seg for 5 assister på de to siste kampene, og er med det oppe i 5 mål og 17 assister. På 14 poeng finner vi to av målscorerne mot Lillehammer, Mikael Dokken og Anders Bastiansen, som begge kan skilte med 5 mål og 9 assister så langt. Vi følger opp med ytterligere to målscorere fra Lillehammer-kampen på de neste plassene, for på 13 poeng finner vi Victor Björkung (3+10) og deretter følger Viktor Granholm med 10 poeng (7+3).

Vi tar også med +/- statistikken som viser at Mikael Dokken fortsatt topper med +11, mens Max Krogdahl følger like bak med +10.

Dessverre måtte Reid Petryk forlate isen i midtperioden mot Lillehammer, og det er for tidlig å si om han kan være tilbake på lørdag. Bovim er på bedringens vei, og vurderes fra dag-til-dag. Frøshaug er dessverre fortsatt ute.

Vi håper at mange finner veien til Askerhallen tidlig lørdag ettermiddag (merk kampstart kl 15.00!). For gutta er helt klare på at det ikke er mye som er bedre enn å spille foran fullsatte tribuner i Askerhallen!

– Det blir en veldig kul kamp, sier Viktor Granholm.

– Det hadde vært moro med litt flere på tribunen, for det er noe helt spesielt å spille i Askerhallen når det er mye folk her. Jo flere – jo bedre er det – og når alle synger med på “scoringssangen” blir det god stemning. Men det må sies at vi er veldig takknemlig for de som er der!

 

Vi kan ikke annet enn å oppfordre folk til å følge Viktors oppfordring: Still opp i Askerhallen og støtt Askers Store Stolthet. For hvem vil vel gå glipp av dette?

 

Kommentarer

kommentarer