23 aug NICK HAR LANDET

Etter en lang flytur uten søvn kunne Nick Pageau endelig snøre på seg skøytene og ta sine første skøytetak på norsk is. Etter en mellomlanding i Amsterdam på veien over fra Toronto, var 28-åringen klar for å møte sine nye lagkamerater. Vi møtte Nick etter ettermiddagens trening, og selv om han nok kunne tenkt seg å finne sengen, tok den sympatiske canadieren seg tid til å slå av en prat.

 

LES OGSÅNICK PAGEAU KLAR

 

SER FREM TIL Å KOMME I GANG

Velkommen til Asker og Norge, Nick. Er dette første gang du er i Europa?

Nick Pageau

Nick Pageau

“Ja, det er min første tur overseas, så jeg er rimelig spent på hva som venter meg. Det var flott vær da jeg fløy inn i dag, så jeg fikk se litt av det flotte landskapet ovenfra.”

Hva forventer du deg av Norge?

“Nydelig natur, fjell og fjorder”, smiler Nick, som innrømmer at det nok blir mer innsiden av ishockeyhaller han får sett i tiden som kommer. Og han ser virkelig frem til å komme i gang med ishockey.

“Det blir godt å komme igang med kamper, og bli kjent med lagkameratene mine. En ting er å trene, men noe annet er å spille kamper – “get bumping around at full speed”! Så det ser jeg frem til”, sier Nick.

 

KJENNER FLERE SPILLERE I GET

Nick har lest seg opp på GET-ligaen etter at han signerte for oss, og kjenner en del av gutta som spiller her. Selv sier han at han har fått inntrykk av at GET-ligaen har blitt bedre og bedre de siste sesongene, og at flere nord-amerikanere har gjort seg bemerket her.

“Det er et par spillere fra hjembyen min som spiller her. Josh Soares, som jeg kjenner fra før av, og Joey Tenute (Storhamar). Har spilt med Josh i løpet av sommeren, så jeg ser frem til å møte han i serien. Skal gjøre mitt beste for å holde han unna scoresheet´en” ler Nick, og ramser opp flere spillere som han kjenner til;

“Scott Macauley, som akkurat har signert for Stavanger. Han spilte jeg litt sammen med i Bakersfield, og bodde faktisk også sammen med han noen uker i løpet av den perioden. Lillehammer har et par spillere som jeg spilte mot i fjor, Brett Cameron og Stephan Vigier, og Josh Robinson, keeperen til Stjernen. Så det er en del gode spillere fra nord-Amerika som spiller her og gjør det bra.”

Før Nick er 100% spilleklar må han gjennom en del papirarbeid, men vi regner med at alt er i orden i løpet av de neste par dagene.

En del papirarbeid som må ordnes

En del papirarbeid som må ordnes. Her er Nick sammen med Ole G Haug.

 

Snakket du med noen av dem da du bestemte deg for å signere for Frisk?

“Jeg snakket med Scott Macauley og Josh Soares, og Josh som er inne i sin tredje sesong for Oilers sier han trives veldig godt der hvor han er, og han hadde også mye positivt å si om landet.  Det er første sesongen til Macauley i GET, men han spilte i Sverige i fjor (Asplöven) og han sier at han liker Skandinavia veldig godt.”

 

Nick Pageau

Nick Pageau på ettermiddagens trening

 

TO-VEIS BACK

Hva med Nick Pageau – hva slags spiller er det vi får se?

Nick Pageau og Marius Bjerke

Nick Pageau og Marius Bjerke

“Jeg tror dere vil få se en to-veis spiller som definitivt er ansvarlig i egen sone, men jeg liker å bli med på angrep når tiden er riktig for det.”

Som Nick ser også vi frem til at sesongen skal starte, men først skal gutta sette seg på bussen til Sverige førstkommende helg hvor de skal møte Troja, Mariestad og Skövde. Da får Nick muligheten til å bli bedre kjent med sine nye lagkamerater, men dessverre må han vente en stund før han får treffe Anders Bastiansen, Henrik Ødegaard og Christian Kåsastul, som alle er opptatt med A-landslaget. I tillegg må Sune og Marius klare seg uten Viktor Granholm og Max Krogdahl som er på U20-landslaget.

Men uansett ser Nick frem til å komme i gang, og vi ønsker han hjertelig velkommen til Frisk Asker!

 

Kommentarer

kommentarer

Tags: