02 jun NICK PAGEAU KLAR

Foto: Bakersfield Condors

Canadiske Nick Pageau har idag skrevet under for Frisk Asker.

28 åringen fra Gatnieau, Quebec har de siste sesongene spilt for Bakersfield Condors, men har også vært innom Oklahoma City Barons og Norfolk Admirals i farmerligaene til NHL.

Foto: ahl.com

Foto: ahl.com

Som juniorspiller i det canadiske «Major Junior League» systemet tilhørte han Belleville Bulls i OHL (Ontario Hockey League) som er kjent som en av de tre beste juniorligaene i verden.

Her delte han garderobe og istid med kjente navn som P.K Subban (Montreal Canadians) og Matt Beleskey (Boston Bruins).

-Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger på Nick, vi har konferert med spillere som har spilt i Norge og som vi har fortsatt god kontakt med. Flere av disse spillerne har spilt med han både som junior og som seniorspiller.

Vi har også kryssjekket mede trenere og medspillere de siste sesongene og ett tungt navn som Kelly Buchberger (Dir. of Player Personnel, tidl Ass.trener) i Edmonton Oilers hadde kun lovord å gi om 28 åringen.

– En god 2-veisback som er bra på skøyter og som bidrar i begge ender av banen. Kan brukes i alle situasjoner, gir alltid 100%, samt en god spilleforståelse. En gjenganger blandt spillerne som allerede hadde spilt i Europa var at den europeiske hockeyen passet Nick perfekt, sier Patrick Gandolfi Hellman i Frisks Sportskomite.

Tilbakemeldingene er de samme overalt. Nick er en «Team first guy», dette er egenskaper klubben ser etter i de man knytter til seg, noe som gjør at vi er helt sikre på at det er en bra lagkamerat og fin person vi har hentet til klubben.» avslutter Hellman.

Vi vet det har vært interesse fra andre europeiske klubber, så vi er veldig glade for at Nick til slutt valgte Frisk Asker som sitt neste steg i karrieren.

Nick kommer til Norge i August, sammen med sin samboer.

Stats på eliteprospects.com

Nick Pageau på Youtube

Kommentarer

kommentarer