30 okt NOER OG NED PÅ LILLEHAMMER

Det hører til sjeldenhetene at man får se en 20-åring score fire mål i en og samme kamp, men nettopp det ble våre spillere vitne til i dagens kamp mot Lillehammer. Etter å ha stått for to mål i oppgjøret i Askerhallen, doblet like greit unggutten som vi advarte for på forhånd, Jacob Noer, antallet hjemme i Kristins Hall i dag. Til slutt sto det 6-2 på tavla, og fire av dem var det altså 20 år gamle Jacob Alexander Lundell Noer for.

 

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

JEVN START

Starten på kampen var imidlertid jevn, og det ble en “ta og føle på” start hvor begge lag hadde sine sjanser. Vi er uheldige med puckmottaket i midtsonen etter rundt fem minutter, og Lillehammers Austin Cangelosi får komme alene mot Dahlberg og setter pucken under armen på Nicklas. Vi pådrar oss to noe unødvendige utvisninger i siste halvdel av perioden, men gutta får vist at de har godt tak på undertallsspillet og 1-0 holder seg ut perioden med åtte skudd til hver av lagene.

I andre periode kommer Jacob Noers første scoring for kvelden etter snaue ni minutters spill. Men hvis rett skulle være rett, så skulle Lillehammer hatt en utvisning for interference da Cato Cocozza blir lagt ned i Lillehammers sone. I stedet får de en kontringsmulighet, og med tre mot en setter altså Noer inn 2-0 målet. Drøyt halvveis ut i kampen er det endelig vi som kan juble, og det er mannen med gullhjelmen, Garreth Thompson, som i Power Play setter inn reduseringen etter assist fra McMonagle og Medby. Vi har et klart overtak på hjemmelaget i midtperioden, men greier ikke å overliste en god Bengstberg i Lillehammer-målet. Skuddstatistikken viser 10-13.

 

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

MÅLENE RENNER INN I 3. PERIODE

I tredje periode var det vi som måtte jage mål, men det skulle altså bli unggutten Noer som skulle komme i fokus. Etter at han fikk tre kampers karantene i kampen mot Stjernen, kunne han på grunn av alderen bruke U21-lagets kamper i helgen til å sone ferdig straffen. Etter 1.28 satt 3-1 målet bak en utspilt Dahlberg, og selv om Anders Bastiansen fikk vist frem hva han kan og reduserte til 3-2 snaue tre minutter senere (assist ved Granholm og Thomassen), så var ikke unggutten Noer ferdig med sitt målshow. I Power Play tar han pucken alene inn i vår sone, finter av et par av våre spillere og setter den elegant inn bak Nicklas. Vi prøver å ta ut keeper da det gjensto drøyt tre minutter, men det gikk som det ofte går, og Lillehammer kunne sette inn 5-2 i det åpne buret. Noer fastsetter sluttresultatet med sitt fjerde mål for kampen – og hat-trick i tredje periode.

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

Foto: Arild Åssveen / Maxiprint

 

Nok en gang et resultat som ikke helt gir et riktig bilde av kampen, men uansett taper vi mot ett av lagene som vi i utgangspunktet bør slå for å holde følge med lagene på toppen av tabellen. Vi må opp i ringene til lørdagens oppgjør, og luke bort de personlige feilene som dessverre er med på å avgjøre også dagens kamp.

Kommentarer

kommentarer