03 nov NOK ET HJEMMETAP

ASKERHALLEN: Nok en gang ble det en grusom start på kampen for våre helter, for det tok bare 28 sekunder før den første pucken smalt inn bak Nicklas Dahlberg. Vi skal klarere ut fra egen sone, men Kyle Bonis legger pucken på køllebladet til den spilleren hos kveldens motstander som absolutt ikke burde fått den, Tobias Lindström. Tobbe gjør nemlig det han er en av de beste til i GET-ligaen, scorer mål, og igjen er det personlig feil i egen sone som feller oss. Gutta gir ikke opp, og like før perioden er halvspilt, er det klart for utligning. Vi spiller i overtall, og Kyle Bonis finner Cato Cocozza foran målet, og Cato kan sette inn sitt tredje mål for sesongen.

Men gleden ble kortvarig. Selv om gjestene fra hovedstaden pådrar seg en ny utvisning, greier ikke vi å demme opp hjemover. Igjen er det Kyle Bonis som er uheldig med puckmottaket, og Gunnarsson kan kontre inn 1-2 i undertall og setter inn et håndleddskudd på en noe dekket Nicklas Dahlberg. Første periode ebber ut på stillingen 1-2, og det er ikke spesielt pen hockey de drøyt 1400 tilskuerne har vært vitne til.

_MG_3349v1

Cato Cocozza styrer inn 1-1 i overtall.

GOD MIDTPERIODE

Utligningen til 2-2 kom allerede etter snaue fire minutter av midtperioden. Anders Bastiansen og Viktor Granholm kjemper hardt om pucken i rundvantet til venstre for Søberg, VIFs keeper, og til slutt finner Basse Henrik Ødegaard som setter inn sitt andre for sesongen. Vi mener selv at vi er det beste laget i perioden, men igjen skulle en noe unødvendig utvisning på Cato Cocozza vise seg å bli matchavgjørende. Han får seg en på haka etter at dommeren har blåst for blokkering, men det er bare “svaret” til Cato som dommer får med seg. Dermed må vi nok en gang spille i undertall, og det er eldstemann på isen, Mats Trygg (42 år), som viser at han fortsatt har krutt i børsa. Han banker inn 2-3 målet, og selv om vi kommer til kjempesjanser utover i perioden, så vil det seg ikke. Hvordan Søberg greier å holde ute sjansen som Lystad Jacobsen har, er uforståelig, men vi må bare skryte av gjestenes sisteskanse, for den redningen var av det gode slaget.

For heller ikke tredje periode ble spesielt velspilt, og gjestene gjorde jobben for å sikre at de nok en gang tok med seg alle poengene fra Askerhallen. Skuddstatistikken viste 5-6, og Vålerengen er vel nærmest scoring da Scott Hillman tar ut Nicklas Dahlberg med minuttet igjen å spille, men skuddet stryker utenfor.

Dermed må vi bare innse at vi sliter mot de beste lagene i ligaen, og har fortsatt til gode å ta poeng mot kveldens motstander, Vålerengen. Nå er det 12 dagers pause for guttene, og vi håper at den blir brukt fornuftig – og at Sportskomiteen finner en erstatter for Szydlowski som avsluttet kontrakten med klubben og reiste hjem på fredag. For dessverre er det liten trøst i å spille jevnt med lag som ligger over oss på tabellen, når vi ikke tar poeng fra dem. Denne trenden må vi snu hvis målet om en plass blant topp-4 skal oppnås!