17 feb NORWAY SUPERCUP 2018

I Askerhallen og Holmen Ishall pågår det i helgen den tradisjonelle turneringen Norway Supercup, en turnering for U14-lag. Blant de to utenlandske lagene finner vi svenske Brynäs, og som trener for laget finner vi en gammel Frisk Asker-kjenning, Kristian Nervik Nilsen. Heggedølen, som valgte å gå til svenske Brynäs allerede som 16-åring, fikk i 2012 sjokkbeskjeden om en hjertefeil som gjorde at han måtte legge en aktiv karriere på øverste nivå på hylla. I dag trives den hyggelige 22-åringen som trener i den svenske storklubben, og ut fra det vi så under dagens kamper i Askerhallen, så trives ungdommene med å ha Kristian som trener!

Tekst/Foto: Finn Eriksen

 

DÅRLIG START FREDAG

_MG_9913

Kristian Nervik Nilsen

Det startet ikke så bra for våre svenske gjester, for på fredag måtte laget se seg slått 8-3 av laget som etter hvert ble gruppevinnere i Gruppe A, Storhamar. Kanskje ikke så rart når man tenker på hvilken oppladning laget fra Gävle hadde.

– Gutta hadde ni timer i buss før kampen på fredag, så det er kanskje ikke så rart at det gikk litt tungt på fredag. Ikke en unnskyldning, men en forklaring, smiler Kristian.

Det virker som du har en rolig og gemyttelig tone på benken. Er det alltid sånn?

– Nei, det hender nok at det smeller litt der også, innrømmer Kristian, men som synes det er en veldig trivelig gjeng han er trener for.

 

FØRST LEANGEN – SÅ FRISK ASKER

Vi overvar to kamper som våre svenske gjester spilte lørdag, og i den første kampen ble det solid 7-2 seier over Leangen fra Trondheim. Den andre, mot Frisk Asker, var mye viktigere, skal vi tro Kristian Nervik Nilsen.

– Laget har fått klar beskjed om at de kan tape alle andre kampene, bare de slår Frisk Asker, sier han – med et smil.

_MG_0011

Coach Nilsen instruerer troppene

 

Men mot gamleklubbens U14-lag hadde ikke Brynäs noe å stille opp med. Frisk gikk tidlig opp i 3-0 ledelse, og ledet 5-1 da det gjensto tre minutter av kampen. Liam Hellgren reduserte to ganger i løpet av de siste minuttene, men Brynäs kom aldri nærmere enn 5-3. Men Brynäs kom likevel på andreplass i gruppen bak gruppevinner Storhamar, og får dermed fortsette med spill i Askerhallen også søndag, mens Frisk Asker endte på 4. plassen og spiller sin kvartfinale i Holmen Ishall søndag. Den går mot Vålerenga, som ble gruppevinner i Gruppe B.

_MG_0176

 

SKRYTER AV FRISK

Etter kampen mot Frisk måtte Kristian innrømme at det var et bra hockeylag de hadde møtt.

Frisk vant duellen mot Brynäs, men kom bak på tabellen

Frisk vant duellen mot Brynäs, men kom bak på tabellen

– Frisk har mange gode skøyte-skikkelige spillere, som virket å ha god spilleforståelse. Våre spillere bar nok litt preg av å ha spilt fire kamper i dag, og var slitne. I tillegg bor de hjemme hos vertsfamilier her i Asker, så det ble vel kanskje ikke rett i seng i går, sier Kristian, som vi antar kjenner igjen livet under Supercup´en og hvordan det var da han selv spilte Norway Supercup i 2009. Da var Kristian med å ta sølv i turneringen som den gang ble vunnet av Manglerud Star, anført av Markus Søberg (nå Stavanger Oilers).

 

_MG_3857

Kristian i aksjon under finalen mot MS i 2009.

 

Til slutt måtte Kristian også innrømme at han fortsatt har et hjerte som banker for Frisk Asker, og dermed “vant” han jo den kampen også. Vi behøver kanskje ikke å minne han om hva han sa til Budstikka?

 

FLERE BILDER FRA KAMPENE MOT LEANGEN OG FRISK ASKER

 

Vi ønsker Brynäs-laget lykke til på søndag hvor de møter Lørenskog i kvartfinale allerede klokken 10.00. Møt gjerne opp og hei frem våre svenske gjester – med en ekte Frisk-gutt på trenerbenken!

 

MER INFORMASJON OM NORWAY SUPERCUP 2018

Kommentarer

kommentarer