20 jun NY AMERIKANER KLAR

Vi kan idag meddele at vi har skrevet en ett-års kontrakt med den amerikanske forwarden, Shawn Szydlowski!

Shawn er 27 år og kommer fra St Clair Shores i Michigan USA. Han spilte sin juniorhockey i Erie Otters i Ontario Hockey League (forøvrig samme lag som Connor McDavid spilte for), før han som 20-åring skrev kontrakt med Buffalo Sabres. I Buffalo sin organisasjon fikk han tidlig prøve seg i AHL for deres farmerlag Rochester Americans, før turen gikk videre til Fort Wayne Komets i ECHL. Her var han lagkamerat og til tider rekkekamerat med vår nye spiller Garrett Thompson.

Szydlowski er ingen hvem som helst i ECHL, da han denne sesongen dro hjem tittelen «Most Valuable Player», kom på ligaens First All-Star Team og vant like så greit hele poengligaen med 79 poeng på 64 kamper! Tidligere har han også blitt «Best Defensive Forward of the Year» innad i sitt eget lag, og ble også tatt ut på ligaens All Star Team.

Shawn Szydlowski Foto: Fort Wayne Komets

Shawn Szydlowski
Foto: Fort Wayne Komets

 

– DET TREDJE FORSØKET

Hvordan gikk dette i boks, Patrick?

– Szydlowski er en spiller vi har prøvd å hente til klubben de siste to årene, og på forsøk nummer tre klarte vi det endelig! Vi har som sagt vært i dialog med han før, men da valgte han å bli i Nord Amerika. Vi ser også at spleis-aksjonen til Joachim og supporterne har fått en pangstart, noe som gir oss i Sportskomiteen det lille ekstra for å dra hjem spillere av dette kaliberet, sier Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

Aksjonen har vel bare vært i gang ett døgn?

– Det stemmer. Det er ikke sånn at vi er avhengig av at det kommer inn penger, og vi holder oss innenfor rammene vi har fått fra klubben. Men jo mer denne aksjonen drar inn, jo større sjanse har vi for det lille ekstra som kan vippe spilleren i vår favør, kontra andre norske eller utenlandske klubber. Dette er små og store bidrag fra mange som gjør at vi kanskje kan hente spillere fra en hylle høyere enn normalt.

Shawn Szydlowski

Shawn Szydlowski – her sammen med en annen nysignering, Kyle Bonis! Foto: Josh Gales

 

Hvor mange spillere gjenstår det å signere for neste sesong?

– Vi er ikke helt ferdig enda. Vi skal iallfall ha inn en center forward og en eller to backer til. Alt ettersom hva vi får tak i innenfor budsjettet. I utgangspunktet skal dette være spillere som hever oss og er i samme kategori som Bonis, Thompson og Szydlowski, så alle bidrag på spleis er veldig kjærkomne! Dette gir oss muligheten til å kanskje få det sterkeste Frisk Asker laget – på papiret – siden 2007/2008 sesongen.

Hvorfor valgte Szydlowski å komme til Frisk Asker? Han må da være en ettertraktet spiller på markedet med disse utmerkelsene?

– Det er helt klart at han er en spiller som veldig mange klubber ønsker seg. Da jeg jobbet i Tønsberg Vikings hadde jeg en canadisk spiller på laget som heter Jacob Lagacé som var romkamerat med Szydlowski i Rochester Americans. Jeg har pratet mye med Jacob om Shawn de siste tre årene, og Shawn sier selv at det at Frisk hadde vist interesse over så lang tid, var avgjørende for hans valg. Han følte at han var sterkt ønsket!

– I tillegg hjelper det helt sikkert at hans lagkamerat Garrett Thompson allerede har skrevet under for oss, smiler en svært fornøyd Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

 

Statistikken fra Eliteprospects finnes her.

 

Vi ønsker Shawn Szydlowski hjertelig velkommen til Frisk Asker og gleder oss til å se han på isen i august. Enn så lenge kan noen av målene hans sees her!

 

 

STØTT “SOFA SPILLEREN”

Ønsker du å støtte «Sofa spilleren» så kan du gi ditt bidrag her: https://www.spleis.no/project/42367

Vi takker for bidragene på spleis så langt,
Hilsen Nicolay Sørensen, Dag Høyem, Vidar Wold og Patrick Gandolfi Hellman i Sportskomiteen.

 

Kommentarer

kommentarer