25 sep NY BORTESEIER

Årets første hjemmeseier lar vente på seg, men det er godt å se at gutta greide å slå tilbake på borteis mot Sparta i Sparta Amfi i kveld. Etter en førsteperiode hvor vi var det bedre laget, ble det mannen med gullhjelm som etter 8.59 kunne sette inn kampens første mål, nemlig Garreth Thompson. Han ble assistert av vår italiener, McMonagle, og canadiske Kyle Bonis. Laget har fokusert på Power Play den siste tiden, og vår hovedtrener var godt fornøyd med uttellingen i kveld. For drøyt seks minutter ut i midtperioden fikk vi mulighet til å spille 5 mot 3, og da var det McMonagle som viste at han har en børse som kan komme godt med utover i sesongen! Assistert av amerikanerne Garreth Thompson og Shawn Szydlowski.

Scott Hillman

Scott Hillman

– Det er riktig at vi har fokusert på Power Play i det siste, og jeg er fornøyd med at vi scorer både i 5 mot 4 og i 5 mot 3 i dag, sier Scott etter kampen.

Det ble flere muligheter for begge lag å score i overtall, men en solid Dahlberg sørget i hvert fall for at sesongens første “shut out” ble registrert for hans del.

 

VANT TREDJE PERIODE FOR FØRSTE GANG

For selv om det så greit ut med to-måls ledelse etter to perioder, så vet vi alle hvor fort det kan snu i ishockey. Men gutta holdt fokus hele kampen ut, og en som har åtte sesonger i den blå drakta ville gjerne vise seg frem også offensivt! Han blir frispilt av Petter Kristiansen og banket inn pucken mellom Spartas målvakt, Samuel Ward. Andreassist fikk Fredrik Lystad Jacobsen, hans første poeng for sesongen etter at han kom tilbake fra skade.

Med Ward ute av buret kunne Kyle Bonis sette inn kampens fjerde mål etter at Anders Bastiansen kjempet til seg pucken bak Spartas bur. Trolig ett av de enklere målene Kyle har scoret i sin karriere, men likevel. Det var hans tredje scoring denne sesongen, og vi er sikre på at det kommer flere!

 

– SVARTE MED MYE ENERGI

Det var en lettet, men stolt, Scott Hillman som kunne fastslå at gutta hadde gjort jobben, og svart på en måte som han bare kunne håpe på foran kveldens kamp.

Sean McMonagle

Sean McMonagle

– Laget svarte med mye energi, og holdt seg mye bedre til gameplan i forhold til hva vi så sist. Gutta forstår det nye systemet bedre og bedre, og vi har fått oppklart noen misforståelser, sier Scott, som innrømmer at det nok var greit at kampen var på borteis i kveld.

– Det er nok mange som legger mye press på seg selv, og da er det nok lettere å spille på bortebane enn hjemme i Askerhallen etter hva vi viste mot Storhamar. I kveld har vi fire forskjellige målscorere, og 2-0 målet var nok en “game changer” som var utrolig viktig for oss. Og McMonagle fikk vist frem børsa si, smiler Scott.

 

VI TRENGTE SEIEREN – Garreth Thompson

 

SOLID DAHLBERG

– I dag ledet Nicklas Dahlberg laget til seier, og det er utrolig sterkt av han som bare har fått èn dag å forberede seg til kampen etter at han kom tilbake fra skade. Det var fullt fortjent at han ble kåret til vår bestemann i dag, sier Hillman om vår sisteskanse, som reddet alle 35 skuddene som Sparta løsnet mot han.

Nicklas Dahlberg 3

 

På torsdag er det ny bortekamp for gutta når turen går til Manglerud Ishall. Scott håper og tror at laget vil bygge på kveldens seier.

– Vi må bygge konsistens i spillet vårt, og spille vårt system. Jeg tror laget bare vil bli bedre og bedre etter hvert, og det er i sluttspillet det gjelder, smiler Scott.

 

– VI TRENGTE SEIEREN

En som også var fornøyd med kveldens resultat, var Garreth Thompson, som altså noterte seg både for mål og assist.

Garreth Thompson

Garreth Thompson

– Vi trengte seieren i kveld, og det var en lagseier i kveld, sier Garreth.

– Det ble mål i Power Play, og vi var flinkere til å få pucker på mål i dag. Scott har hatt møte med backene, og fått avklart noen uklarheter. De som har vært vant til å spille det gamle systemet føler nok at det er en stor overgang.

Garreth sier også at tapet mot Storhamar nok var den “wake-up call´en” som laget trengte, og sier at det var bra at den kom tidlig i sesongen. Nå tror han laget kommer til å bygge på kveldens seier, og sier at det gjelder å gjøre ting enkelt.

Har nivået i GET-ligaen overrasket deg?

– Egentlig ikke. Jeg hadde et åpent sinn når det gjaldt ligaen, og hadde snakket med mange spillere som hadde erfaring fra forskjellige Europeiske ligaer. Jeg synes det spilles god hockey her, og er veldig fornøyd med hvordan vi utlendinger har blitt tatt i mot av klubben!

Vi gratulerer gutta med seieren, og ønsker dem god tur hjem til Asker!

 

LES OGSÅ: GJORDE KORT PROSESS PÅ SPARTA (BUDSTIKKA +)

Kommentarer

kommentarer