07 jun NY TRENER SIGNERT

Det er gledelig å kunne annonsere at Frisk Asker har skrevet en to-års avtale med ny trener. Og valget falt på en 44 år gammel canadier ved navn Scott Hillman.

 

Scott Hillman

Scott Hillman

 

LITT OM VÅR NYE TRENER

Scott Hillman er 44 år og kommer fra Windsor, Canada. Han spilte selv en årrekke i ECHL og CHL før han foran 2007/2008 sesongen ble trener for SPHL klubben Knoxville Ice Bears (SPHL ligaen er ligaen under ECHL i USA). I disse to sesongene vant Knoxville mesterskapet begge årene, og Scott ble kåret til «Coach of the Year» i ligaen.

Hillman fikk derfor større utfordringer i et helt nystartet lag i Central Hockey League; Missouri Mavericks. I 2013-2014 sesongen ble laget Regular Season Champions med bl.a Henrik Ødegaard og Eric Castonguay på laget. Nettopp det at Henrik, Eric og andre spillere vi kjenner godt, har spilt for Scott tidligere, har vært et stort pluss for klubben i denne prosessen.

Han beskrives som en hardtarbeidende og god coach, som kommuniserer mye med spillerne sine. Han er flink til å utvikle enkeltindivider, og er ekstremt nøye og godt forberedt til hver trening og kamp.

 

OM PROSESSEN BAK

Prosessen har vært lang og veldig grundig gjennomført, og det har vært veldig mange trenere som har vist interesse for å trene Frisk Asker neste sesong.

Til slutt havnet vi på 4-5 navn som alle var trenere som var veldig interessante for oss med tanke på fremtiden. Det har vært snakk om både store navn, som selvsagt koster mye penger, men det har også vært unge trenere med mindre erfaring som har blitt vurdert.

Vår Sportskomité har vært veldig tydelig på hva slags egenskaper vi så etter hos en ny trener, og Hillman var innenfor på samtlige parametere. Tilbakemeldingene vi fikk var i samsvar med hva vi har lett etter, også etter samtaler med spillergruppa.

 

Scott Hillman Foto: Kyle Spradley

Scott Hillman
Foto: Kyle Spradley

 

HVILKEN TRENERTYPE ER HAN?

Hillman står for den type hockey vi i Frisk Asker ønsker å spille; En moderne hockey med press på puck over hele banen, med mye fart og entusiasme. Vi skal underholde og bestemme på hjemmebane!

En annen fordel vedrørende Hillman er at han har vært med på å bygge opp to forskjellige profesjonelle hockeylag fra scratch tidligere.

Scott blir også en god sparringspartner for Sportskomitéen, da han kjenner den nord amerikanske hockeyen veldig godt, som igjen er markedet vi i Frisk Asker stort sett henter våre importer fra.

Vi føler oss trygge på at Scott Hillman har mye å bidra med på reisen vi er på, blant annet på vei inn i en ny arena.

Vi ønsker Scott Hillman velkommen til Frisk Asker og gleder oss til den kommende sesongen med han på trenerbenken! Han forventes ankomme Asker 1. august.

Spørsmål angående vår nye trener bes rettet til leder av Sportskomitéen, Nicolay Sørensen på mobil 905 20 308 eller mail nicolay.sorensen@friskasker.no

Kommentarer

kommentarer