09 des NY NEDTUR

FURUSET FORUM: Skulle dette bli kvelden hvor vi endelig skulle greie å ta skalpen på laget som er forvist til Furuset Forum på ubestemt tid? Etter å ha tapt de tre tidligere oppgjørene, var gutta tent på oppgaven.

SVAK FØRSTE PERIODE

Som mot Lillehammer hjemme i Askerhallen, kom gutta dårlig ut fra startblokkene. Hjemmelaget i blått tok føringen etter 7.07 ved tidligere Lørenskog-spiller Petter Grønstad, og drøye to minutter senere var det Colin Spaberg Olsen som la på til 2-0. Hjemmelaget vant også skuddstatistikken 10-5, og våre helter vartet dessverre ikke opp med festhockey de første 20 minuttene.  Andre periode startet bedre, og da Mikkel Christiansen prøvde å lure pucken inn fra bak mållinjen, var Anders Bastiansen frempå og presset pucken inn. Dommerne måtte se på video for å sjekke – som de måtte på Vålerengens 2-0 mål – men endte opp med å godkjenne målet. Dermed var det igjen spenning i kampen, men det skulle bli dommerne som ble sentrale igjen. Bak vårt mål prøver Fredrik Lystad Jacobsen å kjempe til seg pucken, men holdes i armen av Vålerengens spiller. Det mener dommerduoen er holding fra Lystad Jacobsens side – og ilegger han to-minutters utvisning. Den takker og bukker ligaens toppscorer Tobias Lindström for, og øker ledelsen til 3-1 når han elegant runder Nicklas Dahlberg. Perioden ender 1-1, og hjemmelaget leder 3-1 etter en skuddstatistikk som viste 10-11.

3V5A0016v1

KETCHUP-EFFEKTEN UTEBLE

Dessverre kom verken ketchup eller sennep-effekten denne gangen i tredje periode. Hjemmelaget trodde de hadde scoret da Anders Bastiansen satt utvist, men dommerne behøvde ikke lange stunden i “video-bua” for å se at det var skøytemål. Minuttet senere måtte dommerne ta turen for å se på nok en målsjanse som hjemmepublikum så som “klart mål”, og nok en gang kom hoveddommer ut med armene ut til siden – ikke mål, altså.

Gang på gang går vi inn i sekken til Vålerengen, og de knyter den effektivt igjen – gang på gang. Og når backene våre blir med offensivt, får hjemmelaget sjansene på break-away. 4-1 sitter i nylonen bak Dahlberg, og i sluttminuttet pådrar vi oss to utvisninger som gjør at hjemmelaget kan avslutte med 5 mot 3.

Igjen må vi og våre supportere reise hjem uten poeng fra Furuset Forum, og godt er det kanskje at det nå er pause frem til 20. desember