29 sep NYKOMMERNE YPPET SEG

Om det var tidlig kampstart som var årsaken, vet vi ikke, men det virket ikke som om våre gutter var helt med da pucken ble droppet så tidlig som klokken 14.00 søndag.

 

TIDLIG 2-0 LEDELSE

Alt så riktignok bra ut etter de 10 første minuttene var spilt av kampen, og Endre Medby var delaktig i begge våre to første mål. Først finner han Mats Frøshaug som får stå helt alene foran Narvik-keeper Partanen, og Mats åpner dermed målkontoen for årets sesong. Deretter er det Medby selv som banker pucken i mål etter at Fredrik Lystad Jacobsen kjemper til seg pucken bak Narviks mål. Rolige nerver på tribunen ble imidlertid straks mere frynsete da gjestenes Connor Hurley reduserer til 2-1 etter svak klarering i vårt forsvar, og halvannet minutt før første pause blir det enda mer uro blant hjemmesupporterne i Askerhallen, for da utligner Svein Petter Falk- Larssen til 2-2. Og helt ufortjent er det dessverre ikke.

– Vi visste at Narvik skulle være bra, men det var vel heller vi som ikke var helt på i dag, medgir Endre Medby.

– Det blir kanskje litt breialt fra vår side etter hvert, og vi gjør ting som vi ikke har blitt enige om. Vi får holde oss til de tingene vi er gode på, og forskjellen på lagene er skremmende liten i dag, sier Endre.

_MG_2939

 

TRE KJAPPE

Midtperioden ble lenge en stillingskrig hvor både gjestene og vi hadde sjanser til å ta ledelsen. Men det skulle gå 16.33 av perioden før første målet kom, og igjen var det Endre Medby som var sistemann på pucken. Victor Björkung finter først skudd, og finner så Endre som får helt åpent mål til høyre for Partanen. Lekkert pass fra backen Björkung!

Drøye to minutter senere er det mannen med ny gullklokke, Anders Bastiansen som finner Alex Lavoie foran Narvik-målet, og canadieren får vist at han kan prikkskyte godt som noen annen! Drøye minuttet senere blir 4-2 til 5-2, og denne gangen er det unge og svært lovende Viktor Granholm som etter en langpasning fra Hampus Gustafsson, elegant setter pucken mellom bena på Narviks sisteskanse.

_MG_3047

 

GJESTENE GIR SEG IKKE

Vi tillater oss å senke skuldrene noe etter at lagene går til pause på 5-2, men vet innerst inne at selv ikke en tre-måls ledelse er noe man kan ri på i en hockeykamp. Det skal gå 10 minutter av tredje periode før gjestene reduserer, og denne gangen er det i Power Play at Niskakangas styrer inn 5-3 – og tenner nytt håp hos de tilreisende Narvik-supporterne. Håpet ble imidlertid hurtig slukket 44 sekunder senere. Max Krogdahl får pucken på toppen av droppesirkelen, og legger pucken på mål hvor Hampus Gustafsson styrer den elegant forbi Partanen. Joachim Engesveen, som kom til Narvik fra Ringerike foran denne sesongen, kan redusere nok en gang, men nærmere enn 6-4 kommer ikke nordlendingene denne gangen. Vi kan se tilbake på seks strake seire, men noen fornøyd trener Aasland var det ikke vi fant i A-lags garderoben etter kampen.

 

– GREIT FORNØYD MED Å TA TRE POENG

– Det er ikke noe dårlig lag vi møter. Dem spiller med stort hjerte, og det visste vi. De gjorde en bra kamp hjemme mot Storhamar, har slått Stjernen og Sparta, så det er ikke noe dårlig ishockeylag. Vi gjør ikke – langt der i fra – vår beste kamp, og skal være fornøyde med at vi fikk med oss tre poeng. Kampen sto og vippet, og heldigvis for oss fikk vi tre kjappe mål som gjorde at det kanskje løsnet litt mer for oss. Men i dag synes jeg det var små marginer som tippet vår vei, for jeg synes absolutt ikke at vi gjorde noen stor kamp.

Fayen Vestavik vartet opp med en redningsprosent på 89,2% i sin første GET-liga kamp for sesongen. FOTO: Finn Eriksen

Fayen Vestavik vartet opp med en redningsprosent på 89,2% i sin første GET-liga kamp for sesongen. FOTO: Finn Eriksen

– Fayen gjør en kjemperedning et par minutter før slutt på en breakaway, hvor vi spiller Power Play og får en “blødning” som tillater Narvik å kontre. Det er ting som vi må rette på, for med to minutter igjen skal vi ikke tillate slikt, sier en lett hoderystende Janna, som sier at det er en del ting i spillet som vi må bedre.

– Vi skal være greit fornøyd med å ta tre poeng i dag, og så får vi forhåpentligvis lære av det og se på hvordan vi skal spille mot antatt dårligere motstandere. Totalt sett har det være mye bra til nå, og vi har vunnet seks av seks.

Narvik skyter oss ut i egen hall. Et svakhetstegn?

– Ja, det er en ting som vi ikke er fornøyd med å tillate. Det defensive har vært solid til nå, men å slippe til 37 skudd og fire mål i mot er ikke bra hjemme mot Narvik. Godt fornøyd med uttellingen fremover, men jeg skulle ønske at vi hadde produsert mer offensivt mot dem, avslutter Janna.

 

– FLERE KOMMER TIL Å GÅ PÅ EN SMELL

Selv om Endre Medby var fornøyd med tre poeng, og tre målpoeng, så var også han enig med Janna når det gjelder ting som må forbedres. Han har allerede nevnt at vi sannsynligvis ble litt breiale i eget spill, men også at vi mister puck i egen sone gjorde at Narvik fikk flere sjanser mot Henrik Fayen Vestavik i vårt mål.

– Vi mister for lett pucken i egen sone, og blir som sagt kanskje litt breiale etter at vi går opp til 2-0. Men Narvik er et bra lag, og jeg tror det er flere som kommer til å gå på en smell mot dem, spår Endre som nå står med to mål og to assister i året serie, mens Hampus Gustafsson nå står med 8 poeng (4 mål og 4 assister) og topper med det den interne poengligaen.

3V5A8636

 

Torsdag er det bortekamp mot Grüner, et annet av de nyopprykkede lagene og som gikk på en kjempesmell mot Storhamar lørdag hvor laget tapte 0-9 hjemme i Grünerhallen. Det blir spennende å se hva tidligere Frisk-spillere Skaar, Lafjell Ed og Skuterud har å by på! Ansiktsmaling tror vi ikke vi kan vente oss, men det var det mange som fikk glede av i hallen i dag!

LES OGSÅ: GULLKLOKKE FOR BASSE

 

3V5A86433V5A8638

3V5A8648

 

 

Kommentarer

kommentarer