17 mar NYTTET IKKE MED “JA, VI ELSKER”

Det blir hevdet fra tid til annen at hockeyspillere er overtroiske, og vi kan vel langt på vei bekrefte at vi har flere i egne rekker som er i den kategorien. Fakta er at inntil i kveld har gutta vunnet alle kampene hvor det har blitt spilt nasjonalsangen “Ja, vi elsker dette landet” før kampstart, og derfor ble det fremsatt et ønske om at det også skulle gjøres i kveld. Så ble gjort, men det skulle vise seg at hardt arbeide slår overtro. Eller er det bare på borteis at vi vinner når nasjonalsangen spilles før kamp?

 

SÅ NÆRE, SÅ NÆRE

Det var gjestene fra Lillehammer som scoret først, og som mange ganger før var det en billig utvisning som skulle bli avgjørende. Mens Kåsastul sitter utvist finner Cangelosi veien forbi Dahlberg, og stillingen 0-1 skulle holde seg ut perioden.

Så nære var Kyle Bonis å øke til 4-1

Så nære var Kyle Bonis å øke til 4-1

I andre periode virket det som våre var skikkelig påskrudd, og målene kom som perler på en snor! Først var det Anders Bastiansen som fant Viktor Granholm, og Viktor viste at han vet hvor målet står med sitt tredje mål på to kamper. Da var det gått 3.19 av perioden, og det skulle komme mer. Under fem minutter senere er det Hampus Gustafsson og Sebastian Johansen som assisterer Kyle Bonis som setter inn 2-1, og bare 38 sekunder senere er det Petter Kristiansen, assistert av Patrick Bovim og Endre Medby, setter en elegant backhand forbi Lillehammers keeper Bengtsberg. Men det er sistnevnte som skal vise seg å bli matchavgjørende nok en gang, for når Kyle Bonis kommer alene mot nevnte Bengtsberg og kan legge på til 4-1, så er det Nils Erik Christoffer Bengtsberg som trekker det lengste strået, og gjør en kjemperedning for Lillehammer. Det kunne punktert kampen – selv om det skulle vise seg at gjestene hadder mer – mye mer – på lager.

 

NOK EN UTVISNING – NOK ET MÅL I MOT

14.20 ut i midtperioden er det Victor Björkung som må sette seg i “fryseboksen”, og nok en gang viser Lillehammer at de er et av GET-ligaens beste PowerPlay lag. Denne gangen er det Hickman som setter inn 3-2 målet i overtall på en styring fra Bjerkes skudd, og selv om det nok var flere som fikk en tanke høyere puls før andre pause, så var nok de færreste forberedt på hva som skulle komme.

Selv storfint besøk av gamle helter i Askerhallen hjalp i kveld.

Selv om det var storfint besøk av gamle helter i Askerhallen, så hjalp det ikke i kveld.

 

TO MÅL PÅ 70 SEKUNDER

Fra dommer droppet pucken til Lillehammer hadde snudd 3-2 til 3-4 gikk det nemlig bare 70 sekunder. Saxrud Danielsen lemper en puck på målet, og den går inn via Bowles og forbi en dekket Dahlberg. Så får Joakim Eidsa Arnestad en strålende pasning som Dahlberg er sjanseløs på, og dessverre var det ikke slutt med det. Til slutt måtte vi se ytterligere to pucker bak Nicklas Dahlberg, og 3-6 på tavla. I sluttspillet er resultatet ikke så viktig, men det var ikke spesielt morsomt å bivåne det som skjedde i tredje periode i kveld.

At også Christian Kåsastul måtte forlate isen etter en takling på Nystuen etter noe dommerne anså å være “charging” som ble straffet med 5+20 minutter, gjorde ikke saken noe bedre. Nå gjenstår det å se hva videoen viser, om vi får med Kåsa til Lillehammer på tirsdag, men det virket som det gikk bra med Nystuen som var på isen igjen bare minutter senere. Kan det være at dommerne nok en gang dømte for strengt på noe som viser seg å være en ren takling – ref Garret Thompsons i kamp tre?

Dette betyr uansett at gutta må ta nok en lang busstur til Lillehammer på tirsdag for å få en avgjørelse på denne kvartfinaleserien. Det er bare å håpe på både “Ja, vi elsker dette landet” spilles før kampstart, og at det blir nok en borteseier.

 

SISTE: KÅSASTUL SPILLER TIRSDAG

«Etter gårsdagens kvartfinale har NIHF PSF sett på en hendelse fra kampen der  Frisk Asker spiller nummer 49 takler Lillehammer spiller nummer 27. Hendelsen ble av kampens dommere bedømt til 5 + Liten disiplinærstraff for Charging. PSF har vurdert hendelsen opp mot regel 124 Takling mot hode og nakke og har besluttet at hendelsen ikke meldes videre til Disiplinærutvalget.»

Det betyr at Christian spiller morgendagens avgjørende kvartfinalekamp mot Lillehammer.

Kommentarer

kommentarer

Tags: