30 des ORDNET SEG TIL SLUTT

ASKERHALLEN: Etter første periode sto det 1-1 til tross for skuddstatistikk på 22-4! Rett nok hadde Vinny Saponari fått ett mål annullert, noe han selv ikke kunne forstå hvorfor, for han mente selv at han ikke var borti Kongsvingers keeper.

“Nei, jeg kan ikke si at jeg merket at jeg var borti han”, sier Vinny etter kampslutt.

“Mot spillets gang” gikk altså gjestene i ledelsen etter bare 4 minutters spill, og til tross for en kanonade mot Furseth i Kongsvinger-målet så gikk det litt mer enn 10 minutter før super-duoen Saponari/Medby greide å få hull på byllen, med Endre som sistemann på pucken. Like etter pådro vi oss to 2-minutters utvisninger, men greide å ri av undertallsspillet uten mål i mot. Gutta fortsatte deretter å legge press på Kongsvinger, og i sluttminuttet pådro de seg to utvisninger som gjorde at vi kunne starte andre periode i overtall 5 mot 3.

 

Petter Kristiansen gir jernet, men greier ikke å overliste Knights keeper.

Petter Kristiansen gir jernet, men greier ikke å overliste Knights keeper.

 

UTROLIG UTTELLING – AV GJESTENE….

Andre periode ble preget av mange utvisninger, og gjestenes Osa måtte gå tidlig i garderoben etter å ha villet sloss med Henrik Ødegaard. Skuddstatistikken i andre periode var nesten like overlegen i vår favør som i første, men til tross for 19-5 i skudd så var det gjestene som vant perioden 2-0! Nesten ufattelig – og mange på tribunen fryktet en ny skrell. Heldigvis ga ikke gutta ute på isen opp, for de hadde hele tiden tro på at de endelig skulle få hull på byllen!

 

3v5a8761

Et konstant press mot Kongsvingers mål

 

KETCHUP-EFFEKT!

I siste periode var det nesten ikke merker på isen i vår sone, for gutta kjørte fullstendig over Kongsvinger-laget. Publikum ble holdt på pinebenken veldig lenge – for først etter at drøyt 13 minutter av perioden satt den første pucken bak Kongsvingers keeper. Det forløsende målet var det Fredrik Lystad Jacobsen som scoret, assistert av Petter Kristiansen og Dag Christian Frøystad, og Fredriks tredje mål for sesongen skulle vise seg å bli det gutta behøvde! For i løpet av drøye tre minutter satt ytterligere tre pucker i Kongsvinger-buret! Først scoret Endre Medby sitt andre mål for kvelden (ass Jimmy Andersson og Vinny Saponari), deretter scoret Ryan Hayes sitt 20. mål for sesongen (ass Oskar Nilsson og Fredrik Lystad Jacobsen) før Vinny Saponari scoret i sin fjerde kamp på rad! Ryan Hayes og Fredrik Lystad Jacobsen noterte seg for nok en assist.

Så det som så ut som en nytt skrell endte til slutt som en “komfortabel seier” – og med skuddstatistikk på 62-10 så skulle det nesten bare mangle……

Fredrik Lystad Jacobsen åpnet ketchup-flasken!

Fredrik Lystad Jacobsen åpnet ketchup-flasken!

 

NESTEN-ULYKKE!

I det “sivile” skal man rapportere en “nesten ulykke”, og man bør lære av sine feil. Det mener Marius Bjerke at gutta gjorde i kveld.

“Jeg synes at vi har lært litt. Vi tapte jo der oppe, og i dag ble det nesten samme type kamp. Med så mange skudd så må det til slutt gå hull på byllen. Så jeg synes det viser viljestyrke at vi ikke gir opp og scorer til slutt fire mål i siste periode. Og man har en tendens til å huske 3. periode, og nettopp det tar vi med oss frem til neste kamp”, sier Marius, som mener at til tross for at vi tapte 2-0 i andre periode, så var det ikke en dårlig periode av våre gutter i dag.

“Nei, vi spilte ikke så dårlig andre periode i dag som vi gjorde på onsdag. Men det er jo frustrerende at man etter 41 skudd bare står med ett mål. Lærdommen vår er at vi må ha trua, og kjempe på – så får vi heller telle opp til slutt.”

Du har en duo som er virkelig heite om dagen – Vinny og Endre?

“Ja, de har en veldig god kjemi som har fungert veldig bra i lengre tid. Vinny er veldig god med pucken og Endre har avslutter-egenskaper, så vi får bare håpe at det fortsetter inn i 2017!”

 

Endre scoret to i kveld.

Endre scoret to i kveld.

 

“MÅ BARE RI PÅ BØLGEN”

Vinny Saponari feirer med lagkameratene

Vinny Saponari feirer med lagkameratene

En i den nevnte duoen, Vinny Saponari, kunne si seg fornøyd med at det endte godt til slutt, og sa at det nok var målet til Lystad Jacobsen som gjorde at det snudde.

“Vi begynte nok å bli litt frustrerte og behøvde å få inn et mål. Så da vi reduserte til 2-3 fikk vi trua tilbake i laget, og det var den energien vi behøvde”, sier Vinny, som med sin scoring noterte seg for scoring i sin fjerde kamp på rad. Det kunne fort vært flere, men dommerne mente at Vinny altså hadde vært borti Kongsvingers keeper – noe han selv ikke merket.

“Det var et par dommeravgjørelser som jeg dessverre lot gå innpå meg, spesielt med annulleringen av målet – og utvisningene ødela nok flyten i spillet vårt ettersom vi ikke fikk spille med de vanlige rekkene våre.”

Men du er i bra flyt om dagen!

“Ja, det har gått bra de siste kampene. Det er frustrerende når man er nede i dumpa, og når man er het så må man bare ri på bølgen og fortsette å skyte – og ha det moro! Det skjer noe med holdningen din når det går bra, så nå er det bare å fortsette og ha det moro”, sier en smilende Vinny Saponari.

 

MISTET ALDRI TRUA

Assisterende kaptein, Anders Bastiansen, synes at vi spilte en grei kamp, og sier at gutta aldri mistet trua på at det kunne gå.

“Det er klart at det var et slag i tryne å få det 3-1 målet i mot når det gjenstår noen sekunder av andre periode, men vi mistet aldri trua på at vi kunne vinne.”, sier Basse etter kampen.

“Vi spiller egentlig en ganske all right match, men pucken vil bare ikke inn. Men vi viser bra moral ved bare å fortsette og tromme på. Og når det først løsnet så løsnet det jo ordentlig.”

Ga aldri opp

Ga aldri opp

 

Det ble byttet litt på rekkene – var det utslagsgivende? Og hva er det med oss og andre perioder?

“Ikke sikkert at det var det som var utslagsgivende, men noen ganger kan det være greit å prøve noe nytt. Jeg synes ikke vi spilte en så dårlig andre periode i dag, og Kongsvinger skal ha honnør for at de var effektive. Nå spilte det jo ikke så stor rolle til slutt – heldigvis….” sier Anders.

“Det handler om å lære av feilene vi gjør, men noen ganger så spretter ikke pucken vår vei. Vi har hatt litt motgang, men nå har vi vunnet en del kamper på rad som er viktig for selvtilliten, og det tar vi med oss inn mot de viktige kampene som vi har i ukene som kommer.

Men vi vant i dag – det er det viktigste!” avslutter Anders Bastiansen.

Kveldens bestemann, Endre Medby, fikk pris gitt av kampsponsor, Quality Hotel Leangkollen.

Kveldens bestemann, Endre Medby, fikk pris gitt av kampsponsor, Quality Hotel Leangkollen.

Med tre deilige poeng i lomma går vi ut av 2016 og inn i 2017, og ønsker alle spillere, trenere og alle i støtteapparatet et riktig godt nytt år!

Kommentarer

kommentarer