28 feb OVERTOK 3. PLASSEN

Alle de tidligere oppgjørene mot Sparta denne sesongen har endt med en så knepen som mulig seier, og begge lag hadde vunnet to oppgjør. Rett nok måtte det straffer til for at vi skulle vinne i Sparta Amfi i oktober, men i kveld var det ingen tvil om hvor seieren skulle ende. Likevel var det ikke en plettfri kamp fra våre helters side.

– Nei, spillemessig var det ikke like bra fra vår side som vi hadde sist, og som vi håpet at vi skulle rulle på videre med, sier Assistenttrener Marius Bjerke etter at 6-2 seieren var et faktum. Men Bjerke er raskt frempå med å understreke at han er veldig fornøyd med resultatet!

– Vi vinner 6-2, noe som er fantastisk bra. Men tempoet dabbet litt av på 2-0, og vi ønsker å fokusere på å holde tempoet helt inn. Men vi slår Sparta 6-2, og det er jo kjempebra!

 

28SOLID BACKSPILL

Med både Patrick Ulriksen og Nicolay Andresen ute, måtte vi rullere på fem backer. Det greide gutta med glans, og spesielt synes Marius det er gledelig at Max Pettersson ser ut til å finne tilbake til formen. Det ble et par undertall i andre periode, noe som gjorde at laget kom litt ut av rytmen.

– Undertall er alltid en greie som river deg litt ut av rytmen, og du må krige deg inn i kampen igjen. Mot Storhamar fikk vi mange utvisninger, og vi kan ikke pådra oss så mange utvisninger. Det har jo også innvirkning på tempoet, og når vi går på fem backer så blir det veldig mye spilletid på enkelte som gjør at intensiteten dabber litt av. Men de backene vi spiller med nå har absolutt svart på tiltale, og spesielt Max synes jeg har spilt bra. Det er moro å se at det fungerer, sier en fornøyd Bjerke.

3V5A9568

Max Pettersson

Foto: Finn Eriksen

– I tillegg er det bredden som gjør at vi kan rulle på. For nå har vi fire rekker som vi kjører med, og vi klarer å rulle på. Hadde vi hatt tre rekker og fem backer kunne vi fort fått problemer. Så den defensive jobbingen av forwardene er veldig bra, og vi jobber som et tight lag.

 

GLIPP I DEFENSIV SONE

Helt på tampen av kampen reduserer Sparta til 6-2, noe Marius legger på kontoen for at gutta mentalt mente kampen var over.

– Det var en glipp i defensiv sone, og kanskje et resultat av litt mangel på surstoff fra de i bakerste rekke som har hatt så mye spilletid i dag. Men totalt sett – kjempefornøyd med en 6-2 seier, avslutter Marius Bjerke.

 

KÅSASTUL VÅR BESTEMANN – IGJEN

3V5A9583

Christian Kåsastul

Før kampstart fikk unggutten Christian Kåsastul 4. delpris i GET Rookie of the Year. Skiens-gutten svarte på tiltale, og åpnet scoringskontoen i GET-ligaen. Og han nøyde seg ikke med ett, men lurte inn 4-1 målet 13.39 inn i andre periode. Og han var svært nære å sette inn også det tredje for kvelden!

– Ja, herregud, det var nærme, smiler Christian etter kampen.

Det andre målet ditt – tenkte du på å score da?

– Egentlig ikke. Jeg la den bare inn på mål, og så gikk den inn. Men mål er mål!

Hvorfor har det tatt så lang tid å score ditt første – du viser jo at det er enkelt?

– He he, det vet jeg ikke. Den første scoringen har sittet langt inne, og det var deilig at den endelig kom.

Men det er ikke primært for å score mål du er på isen?

– Nei, det er for å holde tett bakover, fastslår Kåsa, som ikke synes det er vanskelig å rullere på fem sammenlignet med å ha en fast backmakker.

– Det går greit. Blir litt mer spilletid, men det synes jeg går greit.

Hvordan ser du kampen under ett?

– Jeg synes at vi ikke hang så godt med i første periode, selv om vi scoret to mål. Men så kom det seg i andre periode. Kampen under ett var jevnere enn det resultatet sier. Men nå ligger vi på tredjeplass, og det akter vi å fortsette med!

3V5A9619

Christian Kåsastul ble tomålsscorer i kveld

Foto: Finn Eriksen

Kveldens målscorere:

Periode 1
Frisk Asker – Marshall Everson (Maximilian Lindskog PetterssonConnor Gaarder) 3:28
Frisk Asker – Victor Ahlström (Torstein NordrumOskar Nilsson) 4:39
Periode 2
Frisk Asker – Christian Kåsastul (extra attacker) (Connor GaarderMikael Dokken) 1:38
Sparta Sarpsborg – Christopher Henriksen (power play) (unassisted) 8:04
Frisk Asker – Christian Kåsastul (power play) (Torstein NordrumVictor Ahlström) 13:39
Periode 3
Frisk Asker – Anders Bastiansen (power play) (Thomas Valkvæ OlsenRyan Hegarty) 1:08
Frisk Asker – Connor Gaarder (power play) (unassisted) 14:41
Sparta Sarpsborg – Didrik Nøkleby Svendsen (Mats WebergAndreas Klavestad) 19:24

Kommentarer

kommentarer