28 nov PARKERTE MS I GARASJEN

Tradisjonelt har MS vært en vanskelig motstander hjemme i egen hall, og vi skal ikke påstå at det var en spesielt enkel kamp for våre i kveld. Men etter en av de bedre kampene som vi har gjort i Manglerud Ishall, kunne gutta dra hjem med tre velfortjente poeng. I begivenhetens sentrum sto blant annet Viktor Granholm, som i kveld kunne notere seg for to mål og er med det oppe i 11 mål og 3 assister så langt denne sesongen. Dermed har 22-åringen scoret seks mål på de fem siste kampene, og ble også tatt ut i A-landslagstroppen denne uken sammen med Kåsastul og Krogdahl.

 

INNHOLDSRIK UKE

Hva er best – bli tatt ut på landslaget eller score to mål mot MS?

59viktorgranholm_48756035432_o– Nei, det er umulig å si. Superkult å bli tatt ut på landslaget, og alltid moro å score mål, sier en fornøyd Viktor Granholm etter kampslutt.

– Det blir veldig morsomt å prøve seg, for det er første gangen man er med der, så det blir veldig kult, sier Viktor om det å bli tatt ut på landslaget, og sier han er åpen for tips.

– Så har man jo de gutta som er veteraner der, så jeg får få noen tips av dem, smiler 22-åringen.

Du scorer et veldig viktig mål i dag, for rett etter at MS har redusert til 3-2 går du rett opp og scorer.

– Ja, fikk en litt heldig sprett etter et fremspill av Victor Björkung, og så kommer Alex og jeg to mot en. Keeper trodde nok at jeg skulle passe, men da valgte jeg å skyte, sier Viktor.

For etter at vi gikk opp til 4-2 kunne vi kontrollere kampen inn, selv om det ble til at vi slo en del icing pucker mot slutten. Trener Janna Aasland var også fornøyd med både resultatet og spillet som gutta hadde vist.

 

– SPILTE TIL TIDER SMART HOCKEY

– Jeg sa til gutta etter kampen at dette nok var den beste kampen vi har spilt i Manglerudhallen i den tiden jeg har vært her. For det er guffent sted å spille. Det er trangt, det går fort, men jeg synes vi taklet det veldig bra i dag og spilte til tider smart hockey. Vi tar kanskje litt mange utvisninger, men all honnør til de som spiller undertall – de var gode i dag. Så får vi jo et psykologisk veldig viktig mål når Granholm går opp og scorer rett etter at de reduserte. Det var veldig viktig for oss, for da kan du spille litt mer på smartness. Da kan du chippe ut, ta overganger og ligge på riktig side, sier Janna.

Nå venter Sparta, Stavanger og Storhamar. Noen tanker?

– Vi må fokusere på Sparta-kampen, for poengene mot dem er like viktig som mot andre lag. Skal vi være med og kjempe om topp-4 plassering, så må vi fokusere på alle kampene. Så selv om det er klisjèaktig, så får vi ta en kamp av gangen, smiler en fornøyd Janna Aasland.

 

_MG_3530

 

HAMPUS FORTSETTER Å SCORE MÅL

Det var Hampus Gustafsson som scoret kampens første mål etter drøye 15 minutter av første periode, og svensken er med det oppe i 13 mål og 14 assister. I power play ble han assistert av Alex Lavoie og Victor Björkung, og vi kunne gå til første pause med ledelse 1-0. Men også MS kunne utnytte sine overtall, og 8.22 ut i midtperioden er det tidligere Frisk-spiller, Mats Henriksen, som er sistemann på pucken før den passerer Nicklas Dahlberg. Etter drøyt halvspilt kamp mister hjemmelagets Hakon Nilsen hodet fullstendig, og smeller kølla over leggene til Mikael Dokken som ikke klarer å fortsette kampen. Dommerne velger helt riktig å gi Nilsen 5 minutter + video, og i løpet av disse minuttene sikrer nok vi oss seieren. For Christian Kåsastul og Viktor Granholm setter hvert sitt mål, hvor en god Fredrik Lystad Jacobsen får assist på begge, i tillegg til at Endre Medby og Magnus Geheb noterer seg for en assist hver.

Hjemmelagets S. Ratejczak får satt opp skøytene sine riktig i power play og får styrt inn reduseringen til 2-3, men så kommer altså Viktor Granholm med sitt viktige 2-4 mål bare sekunder senere. For selv om MS tar ut keeper i sluttminuttene og kommer til et par relativt store sjanser, så har vi en solid sisteskanse i Herr Dahlberg som igjen sto en meget solid kamp i kveld.

 

To assist på Fredrik Lystad Jacobsen i kveld. Foto: Finn Eriksen

To assist på Fredrik Lystad Jacobsen i kveld. Foto: Finn Eriksen

 

BAMSEKAMP MOT SPARTA

Søndag er det altså klart for årets viktigste kamp, Bamsekampen. Og kveldens 2-måls scorer, Viktor Granholm, er tydelig på at dette er en viktig kamp også for gutta. Selv ble han “Mr Teddybear 2018”, og er spent på hvem som vil stikke av med tittelen i år.

– Det blir kult å se hvem som blir Mr Teddybear, og det er ekstra morsomt å score mål som det, sier Viktor.

– Nå håper jeg mange kommer på kampen, og jeg oppfordrer så mange som mulig til å kjøpe bamse. Det går til en veldig god sak! Understreker Viktor Granholm, og vi kan si oss helt enig i akkurat det! Bamser vil være å få kjøpt på Trekanten lørdag, og i Askerhallen før kampen på søndag (kampstart kl 17.00).

 

FB1200x630tidslinjeFA-BAMSEKAMPENv2

 

Kommentarer

kommentarer