18 okt – PAUSEN GJORDE OSS GODT

ASKERHALLEN: Etter en pause på 10 dager var det knyttet spenning til hvordan våre gutter ville gjøre det mot et Sparta-lag som ikke har hatt pause. Det så bra ut en stund, og oppskriftsmessig ga Anders Bastiansen oss ledelsen 1-0 etter bare 26 sekunder var spilt, og Endre Medby fulgte opp med å score sitt femte mål for sesongen etter 8.26. Forarbeidet ble gjort av den hardtarbeidende Garreth Thompson, og Endre var raskt frempå for å takke rekkekameraten.

Men Sparta svarte kjapt, og brukte bare ett minutt for å skape balanse i regnskapet. Når så Patrick Bovim måtte ut i to minutter for holding, benyttet hans tidligere lagkamerater muligheten til å gå opp i ledelsen bare halvannet minutt før første pause. Men gutta så ut til å ha brukt pausen mellom periodene godt, for bare 2.40 inn i midtperioden banket Sean McMonagle inn utligningsmålet på en lekker pasning fra Endre Medby – og derfra og ut kampen var det vi som kontrollerte kampen. Periodens andre mål var det en av kampens giganter, Mats Frøshaug, som satte inn, og samme person økte til 5-3 seks minutter inn i tredje periode.

 

3V5A0224

Sean McMonagle lader børsa og Mats Frøshaug styrer inn utligningsmålet

 

Viktor Granholm har Scotts tillit når det gjelder å ta straffer, og da han ble taklet på ulovlig måte på vei alene gjennom, var det han selv som fikk muligheten til å ta straffen. Og Viktor gjorde ingen feil, og satte pucken mellom beina på Spartas keeper. Dermed endte det med en solid 6-3 hjemmeseier til gutta, og en annen av kampens giganter, Garreth Thompson, måtte si seg fornøyd med både egen innsats og seieren.

 

VI MÅ GI NOE TILBAKE TIL FANSEN – Scott Hillman

 

– PAUSEN GJORDE OSS GODT

Dette må vel ha vært en av dine beste kamper, Garreth?

48GarrethThompson

Garreth Thompson

– Jo, det er nok riktig. Jeg følte meg bra i dag, og de dagene vi har hatt fri har jeg fått hvilt litt, og kommet vekk fra spillet mentalt. Pausen gjorde oss godt, og vi var klare til å spille. For oss nord-Amerikanere er det ikke vanlig å ha en så lang pause i sesongen, så det var en bra energisprøyte for oss.

– Første perioden i dag var ikke en av våre beste. Å gi bort en ledelse på den måten er ikke noe man ønsker, men i pausen måtte vi bare finne ut av noen saker og ting, og alle kom opp et hakk og spilte bedre i andre og tredje periode. Vi hadde en lignende kamp mot Storhamar hvor vi gjorde en dårlig kamp, men i dag så greide vi heldigvis å justere det slik at det bare ble én dårlig periode.

– Og vi frustrerte dem nok også etter hvert. Vi spilte enkelt, la pucken inn i deres sone og kjempet bra etter. Jeg tror vi hadde pucken mye i andre periode, og selv om det var få skudd som ble registrert så skulle jeg gjerne sett “puck possession” i den perioden.

Garreth noterte seg for to assister i kveld, men la ned et godt stykke arbeide og kjempet Sparta ut av stilen. Men han må dele poengtoppen med Mats Frøshaug, som med to mål og én assist nå er oppe på 11 poeng. Vi må også gratulerer unggutten Kristoffer Thomassen som kunne notere seg for sin første assist i GET-ligaen som kom på 5-3 scoringen.

 

HAPPY COACH

Det var en fornøyd hovedtrener som vi møtte etter kampslutt, og spesielt var han fornøyd med å kunne gi hjemmepublikummet en seier.

– Vi vil gi noe tilbake til fansen, og vil at gutta skal få en god følelse av å vinne hjemme, så ja – happy coach, smiler Scott etter 6-3 seieren var et faktum.

– Vi ba gutta være rolig. Alt som kunne gå galt mot slutten av første periode, gikk galt. Så vi måtte bare regruppere og fokusere på at vi bare lå under med ett mål med 40 minutter igjen å spille. Jeg er veldig, veldig fornøyd med andre periode. Et par gode undertall, og så scorer vi i vår første power play. Etter at måtte klare oss uten Szydlowski og derfor måtte gjøre om på rekkene, så er jeg veldig fornøyd. Thompson og Frøshaug gjør etter min mening en fantastisk kamp, og også McMonagle gjorde en kjempekamp. Nick tilbake i mål, og selv om han slipper inn tre mål – som ikke han kan klandres for – så holder han oss inne i kampen.

Basse jubler for 1-0 scoringen

Basse jubler for 1-0 scoringen

Etter en 10 dagers pause så kunne dette gått begge veier?

– Ja, og det synes jeg faktisk det gjorde. Noen av gutta så ut til å ha hatt godt av en pause og var eksellente – mens noen av gutta spilte forferdelig, for å være ærlig. Men vi spilte mot et lag som har vunnet over et annet av topplagene mens vi hadde pause, så å ta tre poeng i kveld var stort for vår del.

Og du måtte ha et alvorsord med dommerne underveis?

– Jeg tror vel at trenere og dommere alltid vil være uenige om enkelte avgjørelser, smiler Scott, som ser frem til å møte Storhamar på søndag.

 

Scott Hillman

Scott Hillman

Kommentarer

kommentarer