30 des PERFEKT AVSLUTNING PÅ ÅRET

ASKERHALLEN: Etter et surt tap i Furuset Forum sist torsdag, lovet gutta at de skulle revansjere seg i kveldens oppgjør mot Vålerengen. Og det gjorde de til gangs! Til slutt sto det hele 5-1 på tavla, og Fredrik Lystad Jacobsen kunne motta bestemannsprisen etter å ha blitt stemt frem til banens beste spiller av våre supportere. Selv synes Fredrik at det ble en solid opptur i kveld.

– Absolutt en opptur. Jeg synes ikke vi spilte så bra i Furuset Forum, for da jobbet de mye hardere enn oss. Og i dag ønsket vi revansje, og det fikk vi i dag. Jeg synes vi jobbet hardere enn dem i dag, selv om jeg synes det gikk litt opp og ned også i dag. Første og tredje periode var bra, men andre periode var ikke så bra, sier Fredrik, som føler seg mer og mer komfortabel i sin nye rolle som center, og som bytter på å ta droppene med Saponari.

– Jeg tar droppene på backhand-siden min og i egen sone, så tar han på hans backhand-side.

Og du føler deg mer bekvem i posisjonen?

– Jeg føler at det går bedre, men jeg lærer jo noe hele tiden. Det er noen nye situasjoner hvor jeg ser an om jeg skal vente, eller gå hardt. Samtidig føler jeg at jeg orker mer som center, og at jeg kan gå mer på skøyter.

Det er fortsatt spesielt å vinne over dem?

– Ja, og det var en spesiell dag i dag for klubben hvor vi ønsket å vinne for Nilsen. Jeg har spilt en sesong med Johnny, og føler at jeg kjenner han litt, sier en fornøyd Lystad Jacobsen, som bare rister på hodet over oppførselen fra bortelagets supportere under seremonien før kampstart.
LES OGSÅ: DRAKT 56 FREDET

_MG_5876v1

Fredrik Lystad Jacobsen scorer 1-0 målet

 

1-0 LEDELSE ETTER FØRSTE PERIODE

Som på torsdag så ledet vi 1-0 etter de første 20 minuttene var spilt. Denne gangen var det Fredrik Lystad Jacobsen som kunne sette inn pucken bak Søberg, etter at Vinny Saponari hadde kjempet til seg pucken, og via Endre Medby endte pucken foran Vålerengen-målet hvor Fredrik kunne kjempe inn pucken i mål. Dermed er Fredrik oppe i 9 mål denne sesongen. Skal vi tro på skuddstatistikken, så ble det solide 18-2 til våre gutter i denne perioden – men det kunne fort blitt et baklengsmål da en litt merkelig situasjon oppsto hvor målet var helt åpent – men heldigvis greide ikke gjestene å finne veien forbi en meget god Nicklas Dahlberg.

 

MÅLLØST I ANDRE – SÅ LØSNET DET

Andre periode ble som sagt ikke spesielt velspilt fra vår side. Vi vinner skuddstatistikken 14-8, men til tross for to overtallsspill greide vi ikke å score i denne perioden. I den siste perioden løsnet det imidlertid for våre helter. Først var det Anders Bastiansen som trakk seg pent fri foran Søberg, og en lekker pasning fra Alex Wall gjorde at kapteinen kunne sette inn sitt 11. mål for sesongen. Selv sier Alex at han nå vet hva det betyr for klubben å slå kveldens motstander.

 

Alex Wall

Alex Wall

 

– Da jeg kom til Frisk fikk jeg vite om rivaliseringen og hva det betyr for klubben å slå dem. Det merkes på fansen også, de er mer høylytte og det er morsomt å høre. Men vi er vel bare som alle andre klubbene som også liker å slå Vålerenga, ler Alex Wall.

Hva er forskjellen på i dag og torsdag?

– I dag spilte vi en mer komplett kamp. Nicklas var igjen veldig god for oss, og i dag så hjalp vi vel bedre til i forsvar. Etter hvert så kom også det offensive. Vi sleit litt i begynnelsen av kampen, men til slutt ble det fem mål og en god kamp for vår del.

Bastiansens 2-0 mål kom etter bare drøye tre minutter av perioden, og før halvspilt skulle endelig Mikkel Christiansen sette inn 3-0 og hans femte for sesongen. Lekkert fremspilt av Petter Kristiansen greide Mikkel å løfte pucken over Søbergs skulder – og dermed sto det 3-0. Vålerengen skulle skape litt spenning i kampen da de fikk spille Power Play bare minuttet etter og reduserte til 3-1, men da de tok ut keeper kunne Endre Medby sette pucken i åpent mål, og dermed gikk luften ut av bortelaget som etter hvert så ganske så slitne ut. Sluttresultatet ble fastsatt av unge Geheb, som i sin syvende kamp denne sesongen endelig kunne åpen målkontoen. Med assist fra Henriksen og Carho Hansen er det befriende å notere at også i denne kampen ble det scoret mål av alle fire rekkene! Det er godt å ta med seg videre i sesongen!

 

Magnus Geheb tilbake med scoring i kveld

Magnus Geheb tilbake med scoring i kveld

 

IKKE NOEN TOPPKAMP

Til tross for en solid 5-1 seier synes ikke Marius Bjerke at det var noen toppkamp fra vår side.

– Det ble som vanlig en slitekamp mot Vålerenga. De spiller på få folk, og det så ut til at de ble litt slitne etter hvert. De gjorde litt om på formasjonen som gjorde at de slapp gjennom i midten en gang, men jeg synes vi løste det bra forsvarsmessig. Og Nicklas sto igjen en stor kamp, som han gjorde på torsdag.

4Terningkast?

Det må bli en sterk 4-er. Nesten 5, men det får bli en sterk 4-er.

 

– LITT LUGNERE I DAG

Torsdag var det en svært forbannet Sune Bergman vi møtte etter kampslutt, men i dag var det en litt roligere trener som kunne fastslå at det ble et bra resultat.

Roy Johansen pratet på laget en 2 minutters lagstraff

Roy Johansen pratet på laget en 2 minutters lagstraff

– Det er litt lugnere i dag, smiler Sune lurt, som registrerer at det i dag var motstanderlagets trener som måtte lufte frustrasjonen mot dommerne, og pådro seg 2 minutters lagstraff for usportslig opptreden.

– Jeg har vel ingen kommentar til det. Er vel ikke rett mann til å si noe, sier Sune, som sier seg godt fornøyd med resultatet.

– Veldig bra fornøyd resultatmessig, for det var kanskje ikke så mange som trodde på 5-1. Vi gjennomførte kampen på en bra konsekvent måte. For hockey i dag er sånn at man må jobbe hardt, og det er slutt på “fin-spillet” med mindre man overspiller motstanderne.

 

Nå får spillerne et par fridager i forbindelse med nyttår, og så er det opp på hesten igjen for å møte Sparta i første kamp på nyåret. De kommer på besøk 4. januar, og da håper vi alle tar turen tilbake til Askerhallen igjen!

Da gjenstår det bare å ønske alle et riktig godt nytt år – så sees vi i 2018!

godt-nytt-aar

Kommentarer

kommentarer