19 mar REVANSJE FOR BASSE

CC AMFI: Etter missen i sluttminuttene på lørdag, var det bare rett og rimelig at det var nettopp Anders Bastiansen som fikk sette inn seiersmålet i den fjerde perioden mot Storhamar i kveld. Da hadde først 34 år gamle Cato Cocozza satt inn 1-0 etter et lekkert fremspill av Mats Henriksen som Cato satte på backhand i mål, Garry Nunn scoret lekkert på straffe og evigunge Petter Kristiansen lagt på til 1-3 etter en småpen pasning fra Vinny Saponari.

Men hjemmelaget kom sterkt tilbake i tredje periode, utlignet til 3-3 og tvang dermed frem overtid hjemme i CC Amfi. Vi brukte bare 1.19 av overtiden til å sette inn vårt fjerde mål, og det kom etter at Vinny Saponari gjorde en lekker finte foran Storhamars mål, men ble presset til å sette pucken utenfor. Den plukket Basse opp, og kjempet den inn bak Östlund i hjemmelagets mål.

 

Anders Bastiansen

Anders Bastiansen

 

– TETTET BEDRE IGJEN I EGEN SONE

Det var en meget fornøyd Marius Bjerke som vi snakket med etter at vi hadde påført Storhamar deres første tap i årets sluttspill. Og spesielt fornøyd var han med at gutta hadde fulgt opp og gjort det meste av det som man hadde snakket om før kampen.

– Vi var enige om å presse dem hardere, og ikke fly så mye mellom og jage puck. Den viktigste jobben var å jobbe hardt i egen sone, så ville de gjøre feil og vi kunne komme på overganger. Være nøye med linjene, ta overgangene og være aggressive, tålmodige og nøye, oppsummerer Bjerke.

Deilig at det var nettopp Basse som satte den i overtime?

– Det var nok godt for han å få den mellom stengene, men også bra for laget. Nå gir det oss trua på at dette kan vi få til, og det er bra for moralen i laget. Vi vet vi kan, og følte vel at vi gjorde en bra kamp også på lørdag hvor vi kanskje hadde fortjent sudden. Men nå må vi vinne på onsdag, og ta en til her oppe, sier Bjerke nøkternt.

– Men oppsummert er jeg veldig fornøyd, og ser frem til onsdagens kamp.

 

– SNUR VELDIG FORT

Etter missen lørdag, og seiersmålet i kveld, sier Anders Bastiansen at ting snur veldig fort.

– Det er deilig at vi vant i kveld, og det at jeg scoret i dag og ikke lørdag viser jo at ting snur veldig fort. Jeg synes vi var nære hjemme sist, og gjør en kjempematch i dag hvor laget viser moral ved å komme tilbake etter at de utlignet til 3-3. Men vi må vinne flere kamper, og en til her oppe.

Er det tilfeldig at det er de eldste spillerne som står frem i dag?

– Ja, det er nok tilfeldig. Jeg husker at i fjor var det en unggutt (Geheb) som scoret en avgjørende, så det er nok litt tilfeldig.

Hvordan var det i garderoben før sudden?

– Det var en avslappet stemning, selv om vi selvsagt vet at det står mye på spill. Det er en jevn serie mellom to gode lag, men vi gleder oss til onsdag og håper på full Askerhall. Det er stor forskjell for oss når det er mange tilskuere i Askerhallen, avslutter Basse.

 

Endre_Medby

Endre Medby

– NÅ ER DET FULL KAMP IGJEN

Endre Medby sier seg også godt fornøyd med utfallet av kveldens kamp, og ser frem til onsdagens kamp i Askerhallen.

– Nå er det full kamp igjen, og vi er fulltente foran neste kamp. Det er stor forskjell på 2-1 og 3-0 i kamper, og nå er vi skikkelig gira.

– Det var store sjanser til begge lag, og etter at vi ledet 3-1 etter to perioder fikk de moment med en tidlig scoring i tredje periode. Men vi fulgte gameplan i dag. Og det er de små tingene som avgjør, og vi må være smart i spillet og minimere feilene vi gjør – for feil kommer, det gjelder bare å gjøre feil på “riktig” sted.

Vi gleder oss til onsdag, og satser på minimale feil fra våre helter.

Og vi sees selvsagt der!

 

LES OGSÅ: VI GA OSS SELV EN SJANSE

Kommentarer

kommentarer