03 aug SCOTT IS IN THE HOUSE!

Etter drøye 24 timer på norsk jord møtte Scott Hillman spillerne for første gang sammen med sin nye assistenttrener, Jan Andre “Janna” Aasland, og etter at han hadde luftet sine tanker og idéer med spillerne benyttet vi muligheten til å slå av en prat med vår nye hovedtrener. Han har selvsagt ikke hatt så mye tid til å bli kjent med Asker, og sier at mesteparten av tiden har han tilbragt i Askerhallen for å bli kjent med sin nye arbeidsplass. Men selv om han ikke har hatt tid til å se seg så mye omkring i området, så sier han seg veldig fornøyd med hvordan han har blitt tatt i mot av klubben, og hvordan prosessen har vært før han ankom Asker.

Scott Hillman

Scott Hillman

– Jeg er veldig fornøyd med hvordan interaksjonen med spillerne har vært så langt, hvordan prosessen med klubben har vært før jeg kom hit – og hvor imøtekommende alle i organisasjonen har vært. Nå gleder jeg meg bare til å få alle spillerne på plass, og komme i gang. Asker virker å være en fin liten by, smiler Scott.

På ettermiddagens møte var det kun de norske spillerne – og Nicklas Dahlberg – til stede, mens de øvrige utenlandske spillerne er ventet neste uke. Scott sier at han er fornøyd med tilbakemeldingen han fikk fra spillerne, og synes det er viktig å ha en god stamme med norske spillere i klubben.

– Man vet aldri på forhånd hvordan de utenlandske spillerne vil passe inn i klubben. Det er viktig med en stamme av norske spillerne som har tro på seg selv og hverandre, og import spillerne er viktige brikker i puslespillet. Vi har tro på de utenlandske spillerne som er signert, og har også to ledige plasser som kan brukes om det blir behov for det.

Du har hatt anledning til å se noen av kampene fra fjorårets sesong, og hvordan er synet ditt på GET-ligaen etter å ha sett disse?

– Jeg har stor respekt for ligaen, og mener at den er ganske lik ECHL som var den ligaen som jeg trente et lag i sist. I tillegg kjenner jeg flere spillere fra nord-Amerika som har spilt her, og sett hvilken suksess de har hatt her. Etter å ha snakket med dem har jeg fått vite litt mer om hva de har lykkes med, og hvilke utfordringer de har hatt, og selv om tre av våre spillere ikke har spilt i noen liga utenfor USA så har jeg tro på at de vil gjøre det bra her.

 

 

3V5A0021

Det ble morsomt da Scott ba spillerne om råd om hvilke norske ord og uttrykk han burde lære seg.

 

IRON MAN 

Lørdag er det klart for årets Iron Man på Toppidrettssenteret, og Scott ser frem til å få se hvordan gutta vil prestere.

– Det er min første mulighet til å se hvordan spillerne gjør det, og gleder meg til å se hvordan de gjør det – selv om det er en “off ice” konkurranse. Jeg synes gruppen ser ivrig ut, og er som sagt veldig fornøyd med hvordan interaksjonen har vært med dem så langt. Tror det kommer til å bli en veldig bra gruppe å jobbe sammen med!

Og på mandag er det endelig klart for første istrening.

 

LES OGSÅ: NY TRENER SIGNERT

 

– KOMMUNIKASJON ER VIKTIG

44-åringen fra Windsor, Canada understreket ovenfor spillerne at han la veldig vekt på åpen kommunikasjon mellom seg selv og spillergruppen.

– Jeg har brukt mye tid på å studere større organisasjoner, både innen sport og business, og det er veldig klart for meg at når grupper kommuniserer åpent og ærlig så har man en bedre sjanse til å hjelpe hverandre til å lykkes sammen. Selv om gutta daglig kjemper med hverandre om en plass på de forskjellige posisjonene, så tror jeg at man ved å kommunisere bedre kan hjelpe hverandre til å nå nivåer som man ikke kan gjøre ved bare å konkurrere med hverandre. Selv om vi fokuserer på teamwork i sport, så kan det til tider være en egoistisk atmosfære ved at man konkurrerer med hverandre. Det er derfor viktig at vi fokuserer på å hjelpe de ved siden av deg i garderoben, så vil de hjelpe deg til å bli bedre, sier Scott.

Jan André “Janna” Aasland er Scotts nye assistenttrener

Jan André “Janna” Aasland er Scotts nye assistenttrener

– Jeg mener det er ekstremt viktig at vi har en organisasjon som sørger for å få frem og utvikle de unge spillerne. For å gjøre det må vi gi dem spillertid. Så vi vil legge press på dem for å vokse, og det er vel ingen som har blitt til noe i denne sporten uten å ha blitt presset. Det er sannsynligvis den største stallen jeg har trent i min karriere, så vi får se hvordan dette går. Men vi føler oss tilfreds med det laget vi har satt sammen.

Sammen med seg har Scott fått Jan André “Janna” Aasland som assistenttrener. Janna fikk også presentert seg for spillergruppa, og ga uttrykk for at han også gledet seg til å komme i gang.

 

LES OGSÅ: HER ER VÅR NYE ASSISTENTTRENER

Kommentarer

kommentarer